Ne idem često, ali je tako.
Ako voziš sporije, zapravo praviš problem i sebi i drugima.
Lepo je neko ovde odavno napisao da Beograđani osete građansku dužnost da nagaze po gasu kad se nađu na mostu.
Danas čim sam izašao iz stana nakon pisanja ovde o Bjelogrliću, prisustvovao sam sceni gde majka vodi troje dece, novogradnja nabijena skoro do ulice, ono što će biti neki uski trotoar je trenutno prepuno šuta i ona mora kolovozom sa njima. Zgrada načičkana na ugao i automobili skreću u ulicu i ne vide da li neko ima na kolovozu. Srećom, prošla je bezbedno jer su u tri automobila koja su prošla bili normalni i pažljivi vozači. Ali ta razlika između 50 i 80 je baš ta razlika potreba da je ne vide i pokupe.
Inače, Bjela je uhvaćen na Pančevačkom putu, a ne mostu, ali ajde, nek bude da je potejto potato.
Izdvojiću dva komentara pa vi izaberite šta je primarno, hvatanje zelenog talasa ili život.
Da, država treba da radi posao i obezbedi i bolji put i da može da se uhvati zeleni talas, ali cenim kad to ne radi da je bolje da svi poštuju propise, policija najstrože kažnjava ko krši, pa nek i dolazi do smanjene protočnosti saobraćaja, kašnjenja, većeg zagađenja, potrošnje govora...
Tri osobe su poginule, a jedna je teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 20.50 sati na Pančevačkom putu
n1info.rs
Komentar 1:
Put je prav, ali nije ravan. U startu je bio talasast i mislio sam da mi ne valjaju amortizeri jer auto stalno poskakivao. Ko tuda stalno prolazi zna da u srednjoj traci na vise mesta ima dobrih ulegnuća u koja upada desni točak i pri vecim brzinama od 60 to moue lepo da izbaci auto iz ravnoteže. Na bar 3 mesta zrela je da se radi cela širina srednje trake. To je što se tiče puta. Što se vozača tiče neki misle da je Pančevac trkačka pista. Jeste da moze da se vozi brže od 60 ali neki smatraju da je to auto-put jer ima 3 trake. Uz gas do daske i gore navedene probleme se čudim zašto nema više nesreća.
Komentar 2
Problem sa Pančevačkim putem je da je ograničenje 60, a zeleni talas je podešen na oko 68-70 km/h (uzimajući u obzir da brzinomeri najčešće pokazuju oko 7.5% veću brzinu to mu dođe oko 75 na brzinomeru). Ako se ide konstantno 68-70, može da se prođe bez stajanja na semaforima, što je pretpostavljam svima u interesu. Međutim, uvek se nađe pametnjaković koji ide preko tih 68-70 šeta trake levo-desno i onda koči i staje pred semaforom (na koji je došao prerano) i remeti skladan tok kolone od 68-70 km-h.
A ima i drugih, koji poštuju ograničenje od 60, pa takođe remete sklad kolone. Kad se ovakva dva ekstrema ukrste, onda bude belaja. Ograničenje treba uskladiti sa zelenim talasom ili obrnuto, sve jedno, samo da je usklađeno, jer bi onda bio jedan problem manje i značajno bi se podigla bezbednost saobraćaja na Pančevačkom putu, ali onda policija ne bi mogla da kažnjava one što bi da uhvate zeleni talas!
I ključno pitanje, da li bi tri osobe poginule da su išle 50 na sat?
Poslao sam Chat GPT-u sliku automobila, pa ako on laže mene, i ja lažem vas
Unutrašnjost vozila je potpuno uništena, što ukazuje na to da brzina gotovo sigurno nije bila samo 50 km/h.
– Ovo više liči na udarac pri znatno većoj brzini, verovatno iznad 80 km/h, ako ne i više, naročito ako nije bilo kočenja pre udara.
Tako da, ako piše 50 po tim rupčagama - 50.