Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Najveći problem sa svim tim Ćaci njesrima je što lik mic po mic pravi sve veći obruč i barikade oko Predsedništva i Skupštine.

Još pre par meseci kad je kretalo sve, zamišljao sam (strahovao) kako seju one proklete anti-demostrantske ograde oko Predsedništva. I onda se to i desilo sa Ćacilendom. I sve korak po korak, tačno zna g..no Šešeljevsko kako da dozira i da radi korak po korak tako da navikava ljude na to.

To je, kažem, najveći problem. Ima ih još (za početak što g..na blokiraju ulice i ruže grad) ali to barikadiranje zgrada je najgora stvar i fokus njegovih podlih planova.

Прича се да се јавила шуга код људи који су спавали у кампу као и стенице а има и стафилококне инфекције коже код кампера. Слаби хигијенски услови.

Да ли је неко дошао до сличних информација?
Istu takvu pricu je informer pricao za fakultete u blokadi... Malo degutantno iskreno

Прича се да се јавила шуга код људи који су спавали у кампу као и стенице а има и стафилококне инфекције коже код кампера. Слаби хигијенски услови.
Tamo neko spava?
Sad mi ništa nije jasno, ja sa mislio da se prokleta avlija prazni noću, tj da ima neka ekipa što tu pije celu noć.

Istu takvu pricu je informer pricao za fakultete u blokadi... Malo degutantno iskreno
Ја сам чуо од људи који знају неке раднике јавних предузећа који су били у ћациленду. Чисто да проверим да ли су гласине основане.
Najveći problem sa svim tim Ćaci njesrima je što lik mic po mic pravi sve veći obruč i barikade oko Predsedništva i Skupštine.

Još pre par meseci kad je kretalo sve, zamišljao sam (strahovao) kako seju one proklete anti-demostrantske ograde oko Predsedništva. I onda se to i desilo sa Ćacilendom. I sve korak po korak, tačno zna g..no Šešeljevsko kako da dozira i da radi korak po korak tako da navikava ljude na to.

To je, kažem, najveći problem. Ima ih još (za početak što g..na blokiraju ulice i ruže grad) ali to barikadiranje zgrada je najgora stvar i fokus njegovih podlih planova.
Ма нису ни ти шатори и ограда неки гарант, ветар то одува.

Postavlja sr pitanje koliko dugo mogu cacilend falange da ostanu u pripravnosti pre nego sto izazovu neki nincident.
Питање је како статирање утиче на главне послове којима ћаци обезбеђују приходе.

Ма нису ни ти шатори и ограда неки гарант, ветар то одува.
Hehee, aj si vot ju did der. 😁

Jeste to istina, ali poenta sa takvim barikadama nije da glume Berlinski zid ili Korejski DMZ nego da služe kao prepreke i usporenja za brza i masovna kretanja i jurnjave. Služe da se kupi vreme i suzi prostor kad zagusti. Sve te ograde se mogu preskočiti - isto kao i traktori svojevremeno - ali poenta i jeste da se u tome izgubi vreme i omogući protivničkoj strani da bolje reaguje.

Mislim ne bi režimi širom planete koristili te ograde da ne rade.

Мислим да је ту више до психолошког ефекта.
А ветар смо видели на делу првог дана највећег тродневног скупа у историји Србије.

Ne znam da li stvarno odustsju, ali onaj ćacilend 3.0 je blizu Takovske, najbolje je ko moze da se podeli i proveri kada je najbolje ici, ali mislim da je na oba mesta najgore od 3 do 6h tj najmanje je ljudi.
Oni ce svakako uskoro krenuti nasilno, q iskreno ne znam zasto ne raspisu konkurs za REM, to i jeste najbolje?

jako tuzno:​

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић данас је са сарадницима примио Ђура Рацу, оца трагично преминуле Горанке Раца која је страдала у паду надстрешнице на Железничкој станици у Новом Саду 1. новембра 2024. године, и обавио разговор са њим. Раца је, како наводе у тужилаштву, поднео на записник кривичну пријаву против НН лица због кривичног дела тероризам, јер сматра "да је пад надстрешнице био терористички чин".​

„Уз кривичну пријаву, Раца је тужилашву доставио и одређене податке којима поткрепљује своје тврдње, након чега је Више јавно тужилаштву у Београду формирало предмет. ВЈТ у Београду ће предмет доставити на надлежност и даље поступање Јавном тужилаштву за организовани криминал, као надлежном за кривично гоњење пријављеног кривичног дела Тероризам, имајући у виду одредбе Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције“, наведено је у тужилаштву.

Раца је био један од говорника на СНС митингу „Не дамо Србију“ у суботу 12. априла. Он је тада изјавио да је пад надстрешнице изазван терористичким чином спољног и унутрашњег фактора. Тиме је уведена и нова теорија о узорку пада надстрешнице. Дан касније, председница парламента Ана Брнабић рекла је да су се „сви око ње слагали“ са Ђуром Рацом који је рекао да је „пад надстрешнице“ био „плански терористички акт“.

„То размишљање да је била диверзија, терористички акт, баш резонира у народу. Причам вам какав је осећај народа“, рекла је Брнабић гостујући у јутарњем програму ТВ Прва.
Шта је Раца рекао на митнингу?
Ђуро Раца рекао је на централном скупу „Не дамо Србију“ 12. априла да се 1. децембра протекле године обратио тужиоцу Вишег суда у Новом Саду и образложио му да је пад надстрешнице изазван терористичким чином спољног и унутрашњег фактора. Он је рекао да је тужиоцу све објаснио на стручан начин, али да тужилац још увек није то узео у обзир.

„То сам му упутио 1. децембра, а до данашњег дана није изгледа узео то у обзир. Исто писмо сам послао 23. фебруара вишем тужиоцу у Београду. Ни он се не оглашава. Ја и даље тврдим и објаснио сам стручно и научно како је дошло до пада те надстрешнице“, рекао је Раца и додао да га је „обрадовала вест да је оптужница враћена на дораду“ и да се „нада да ће тужилац узети његово објашњење у обзир“.

Раца је рекао да није случајност то што је 1. новембар одабран за датум рушења надстрешнице јер је, како је рекао, то дан када католици прослављају дан мртвих или дан свих светих.

„Знало се да та брза пруга Нови Сад-Суботица тих дана треба да пусти у саобраћај. Намерно се желео изазвати хаос и то је био само повод да се створи свих ових пет и више месеци овакве ситуације у земљи“, истакао је он.

Poslednja izmena:
Za ovog tuzioca ne znam sta bih rekla, znam ali da ne pljujem, svi vidimo sve, a za tuznog oca nista necu, oni su mi krivi sto ga usmeravaju.

Na X postoji objava da je ova poginula zena imala macku, macka je data na udomljavanje, nije niko hteo da brine o njoj.
Nista ne osudjujem, komentarisem, ali postupci ljudi gdarde sliku...
Neka mu je Bogom prosto, a mi se borimo da niko vise ne pretrpi ovakav gubitak ili da se krivci ne skirivaju.
Da, jeste culi kumo, verujte bes sale, imamo i maratonce na stafetnom trcanju do Brisela! Idu preko Osjeka, pa neki gradovi kao i biciklisti ali je mislim ruta Hr, Slovenija....ne znam mesta

Ovo smeće samo raste i raste. Lik pravi plaćeničku bazu uz dve najvažnije institucije.
Screenshot_20250416-074550~2.png

Prema svedočenju novinarke Isitinomera, „šatorašima“ izgleda ni policija ne može ništa. Nakon što je napadnuta, ona se obratila jednom policajcu, koji joj je odgovorio – „čuvajte se i prema nama se odnose tako“.

Lik pravi paravojsku koju će verovatno da naoruža da može da radi mimo policije, možda čak i protiv nje ako zatreba.

Ovaj se nikad neće mirno povući.

Скупио је фотељаше уцењене коруптивним радњама. Лабава је то подршка. Као кажњенички батаљон.

Prema svedočenju novinarke Isitinomera, „šatorašima“ izgleda ni policija ne može ništa. Nakon što je napadnuta, ona se obratila jednom policajcu, koji joj je odgovorio – „čuvajte se i prema nama se odnose tako“.

Lik pravi paravojsku koju će verovatno da naoruža da može da radi mimo policije, možda čak i protiv nje ako zatreba.

Ovaj se nikad neće mirno povući.
Zabrinjavajuce.

@Cotra , ma bilo juce na dezinform.da danas oni rusi ( namerno malim) daju izvestaj kako je 3.000 ljudi glumatalo..... NEMOJ DA JE NEKO PUSTIO INFORMER ILI DRUGE DA SLUSA I DIZE PIPLMETRE! ko mi ovde bude objavio " gledao sam" ide na blok! Ima da ne znamo sta je rekao, cucemo preko mreza skracenu verziju

@MiraC
Potpuno si u pravu. Bez uvrede, ali ja ne znam ko može da gleda te odvratne, blatoiodne kanale, novine ili tv. Potrošiti dragoceno vreme da se to info smeće pogleda je čisti mazohizam. Koji je cilj? Pa sve se ima na normalnim medijima, dovoljno je biti na ovom forumu, reddit, insajder, N1 Nova S....i to mi je mnogo.

Mislim da su se uplasili blokade RTS-a.
Prvi put posle 15.03. su se uplasili.

Ibace, cela prica sa FSB om i FBI-om u pogledu zvucnog topa je izmisljena.
Nema nikakve potvrde iz Rusije da je ovde njihov tim.

@MiraC
Potpuno si u pravu. Bez uvrede, ali ja ne znam ko može da gleda te odvratne, blatoiodne kanale, novine ili tv. Potrošiti dragoceno vreme da se to info smeće pogleda je čisti mazohizam. Koji je cilj? Pa sve se ima na normalnim medijima, dovoljno je biti na ovom forumu, reddit, insajder, N1 Nova S....i to mi je mnogo.
Ja ponekad pogledam informer sajt da pokusam da zakljucim sta smeraju.
Ono je uzaasno. "Talacka kriza ispred RTS-a". Odvratno.

Nadam se da cemo nekad au buducnosti moci da razotkrijemo celo funkcionisanje tog medijskog terora.
Svim tabloidima se diriguje iz jednog centra. Verovatno BIA.

Verovatno ovo.

Inace kada unose municiju i sekire u satore zna li se sta? I sta rade te budale, stoje ispred satora ceo dan i noc u nadi da ce neko da jurisa na skupstinu?

Poslednja izmena:
Verovatno ovo.

Inace kad unose municiju i sekire u satore zna li se sta?
Nikakve potvrde iz Rusije nema da je FSB boravio ovde i bavio se time.
Oni se obicno hvala takvim stvarima jer time potvrdjuju da su barem nekome relevantni.

Izgleda da krecu u prisilnu deblokadu RTS-a u KOsutnjaku.
Studenti traze pomoc.

Студенти који блокирају РТС упутили су хитан апел свима да дођу на РТС на Кошутњаку.​

Vrh