Ma mislim razlikuješ se ti odmah od takvih... Vidi se to odmah po njihovim goveđim glavama i buldoškom hodu.

Prosto zasmrdi džiberaj na kilometar. Vidi se razlika između normalnog sportskog tipa i naloženog džibera. Pogotovu kad su u grupi.
Inače ove patike su svim tim fudbal-zombijima jedan od statusnih simbola:
Ne kažem da su ružne niti da niko normalan ne može da ih nosi. Ali u Srbiji, kad ih vidiš na nekome, u 80% slučajeva ili je naloženi klinac ili tako neki fudbal blokovi jkra ekipa mnogo-sam-brz kromanjonci.
A pazi ovo. Ja kupio takve bele u Egiptu pre 20ak godina, jer me prodavac saletao i nudio mi ih za neke smešne pare, beše 10-20 evra. Kopija, naravno. Ja potpuno nesvestan koje su to patike i koji status imaju u Srbistanu, kupio za 20 evra, reko dobro će mi doći za teretanu. A kad sam se bio vratio, u teretani, likovi oko mene (odnosno oni koji su džiberi, a fala bogu pa toga nikad ne manjka) odlepili.

Padali na doope, komentarisali, mislili to neki original, zagledaju, pitaju me gde sam kupio, koliko su bile, kakve su, kako sam nabavio... Ja se čudim jbt šta je toliko specijalno s njima, šta me svi spopadaju. Posle mi ortak kaže pa tako ti izgleda najnoviji Air Max, ovi misle da si neki dizel buržuj koji ih je platio 150 evra original. Ja u smeh.
E da, zimus sam u autobusu video čak 5 klinaca odjednom koji su svi imali taj model, samo u različitim bojama. Mene bi bio blam jbt. Ali jbg, njih nije. I sutra će takvi i sa 50 godina da vise po stadionima i ćoškovima, da glasaju onako kako im vođa čopora kaže, da botuju, da se vandališu i majmunišu po gradu... Jer su naučili da tako treba, da tako čopor nalaže. E to je ono najtužnije.