Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Promuvah se malo da vidim sta se desava u suprotnom taboru. Tuga i nista vise. Gomila tezgi sa rostiljem, tablice lesovac nis, kokice ,one slatke zaje*******ancije sa ng vasara, dele vodu sokove, krcka se gulas. Nema reci kojim bi se to opisalo, zamislite najnadrealniju scenu iz doma za vesanje i to je to. Sa razglasa malo prizren, malo sumadija, malo nosila ti drina.. u onim satorima spavaju ljudi. Momci sa fantomkama namestaju tezge policija pored nezainteresovana, gomila likova isto obucenih verovatno ekipa za brze intervencije. Izasao emocionalno ispraznjen i smoren

ocekujem da sud odbaci optuznicu i da Hulja oslobodi sve optuzene.
Ipak je to jedna velika porodica.

Sto se tice broja posetilaca Cacilendu. ovde imamo dobar primer kako funkcionise poststrukturalisticka represija, odnosno stvaranje sopstvene realnosti. Bice onoliko ljudi koliko Hulja kaze da je bilo i koliko Informer prenese da je bilo. Reci ce da je bilo 200 000, a to je duplo vise nego sto je procenio za skup od 15.03. (107 000). To je dovoljno. To ce se ponavljati i verujuci ce verovati.
U poststrukturalizmu, stvarnost je subjektivna moguce ju je mesiti i menjati kao testo. I kao sto su vojne operacije i bombardovanje i unistavanje drzava izvrsene radi humanosti Zapada, tako ce i danas seve sto Hulja uradi, kao eksponent EU i posebno Francuske u istoriji biti interpretirano prema volji Sile.
I kako je Evropa izgubila svoj suverenitet u potpunosti i pogazila sopstvene principe, tako se vise priblizila ovom nakaznom idealu. I onda se i sabor/vasar u Cacilendu pojaviop pred nama kao ishod jednog istorijskog procesa, kao Krlezin Banket u Blivti.

Него, видевши како расимови гледају на то што ће на скупу певати аутор песме не волим те алија, намеће ми се питање како социјалисти виде то што је исти уметник такође извођач песме комуњаре

Na osnovu određenih informacija do kojih sam došao (fakultet na BU), vlast planira da zameni nastavni kadar univerziteta u SRB kolegama iz RS, pojednostavi upis i olakša studiranje. Jednom rečju, žele da unište Univerzitet.

Molim Vas da se okupite u najvećem broju ispred svih fakulteta kako bi se odbranio od hordi zla.

I posle kao što su ljudi kivni na ove Orkove iz RS...

Inače što više razmišljam o svemu, to više uviđam da je Murija ispala najveća jajara u svemu ovome. Ne svi, jer znamo da je bilo i onih koji su pomagali protestima koliko su mogli. Ali kao kolektiv su svi ispali jajare. Najviše mislim na razne ćutologe i "neutralce". Mogli su da odbiju poslušnost i da stanu uz narod nakon što je za 2 godine 40+ života bespotrebno uništeno pokvarenošću države i sistema. I niko im ništa ne bi mogao, ni za vreme promena a ni posle, jer pored toga što imaju ogromnu moć, takođe su i deficitarno zanimanje. Ali ih je bolelo uvo i dopustili su da razna go...narija s konopa i koca njima zadaje naređenja i glumi silu.

Sad se nećemo otresti ovog kancera sve dok sami ne pockraju od starosti. Već jašu duže nego jedan Milošević. I jahaće još bar toliko.

Poslednja izmena:
На жалост нисмо дали ни прилику мурији да стане уз народ јер - мир и љубав карневал док нам држава и остаци нормалног друштва нестају пред очима.

На жалост нисмо дали ни прилику мурији да стане уз народ јер - мир и љубав карневал док нам држава и остаци нормалног друштва нестају пред очима.
Искрено, малтене сам сигуран да они ту прилику не би искористили. А хтео сам и да те питам, не у било каквом ироничном или провокативном смислу, какав сценарио можеш да замислиш да се могао догодити да протест 15. није кренуо у смеру карневала?

Poslednja izmena:
Искрено, малтене сам сигуран да они ту прилику не би искористили. А хтео сам и да те питам, не у било каквом ироничном или провокативном смислу, какав сценарио можеш да замислиш да се могао догодити да протест 15. није кренуо у смеру карневала?
На прво комешање пољуљани и поплашени режим би направио грешку а мурија би се нашла у немогућој позицији између наредбе да служи криминалцима и да нападне студенте и народ.

Не знам да ли знате али и 5. октобра све је било мирно до једног исхитреног потеза једног пандура који је испендречио неког момка. И тад је маса кренула и остало је историја. Ок, тад је ЦИА избушила режим и службу и очекивања су била другачија али парадокс је да смо ми у апсолутним бројкама имали можда и више људи спремних на све него 5. октобра. Али маратонци/карневалци су били превише доминантни и објективно пат позиција онога што су студенти тад захтевали је била непремостива.

Али ето, надао сам се исхитреном потезу режима на почетку протеста док се није претворио у карневал. Тајминг пуштања топа говори доста. Кад су видели какава је природа протеста режим се консолидовао и охрабрио да уради то што јесте.

Од 15. марта па до данас мени свако мало стижу информације који су све људи били опремљени за озбиљне сукобе и то је био заиста шаренолик састав. Кад на то додам ветеране и бајкере и млитавост свега па и студената после, бесмисао тог дана поприма јако велике размере. Испада да су ветерани из нехата заправо штитили режим јер данас је режим стабилнији него 14. марта а студенти у далеко већој опасности. То је чињенично стање.

Рекох одмах након протеста. О 15. марту судим на основу онога што се деси после. И јбг, ништа добро се није десило, напротив.

Dolazak bosanskih kadrova znaci potpuno unistenje univerziteta. Koliko god da je BU korumpiran to nije nista prema ustanovama u RS.

Ko ima decu treba ili da se bori protiv Hulje sada ili odmah da emigrira.
Nisi trebao da se vracas iz Nederlanda Cotra. Svako ko se vratio se objektivno zaje*ao. Moze svako da prica i laze da nije, ali jeste. Ne znam kakav si status tamo imao i dal si mogao da ostanes legalno ali ako jesi, trebao si i svako je trebao

На прво комешање пољуљани и поплашени режим би направио грешку а мурија би се нашла у немогућој позицији између наредбе да служи криминалцима и да нападне студенте и народ.

Не знам да ли знате али и 5. октобра све је било мирно до једног исхитреног потеза једног пандура који је испендречио неког момка. И тад је маса кренула и остало је историја. Ок, тад је ЦИА избушила режим и службу и очекивања су била другачија али парадокс је да смо ми у апсолутним бројкама имали можда и више људи спремних на све него 5. октобра. Али маратонци/карневалци су били превише доминантни и објективно пат позиција онога што су студенти тад захтевали је била непремостива.

Али ето, надао сам се исхитреном потезу режима на почетку протеста док се није претворио у карневал. Тајминг пуштања топа говори доста. Кад су видели какава је природа протеста режим се консолидовао и охрабрио да уради то што јесте.

Од 15. марта па до данас мени свако мало стижу информације који су све људи били опремљени за озбиљне сукобе и то је био заиста шаренолик састав. Кад на то додам ветеране и бајкере и млитавост свега па и студената после, бесмисао тог дана поприма јако велике размере. Испада да су ветерани из нехата заправо штитили режим јер данас је режим стабилнији него 14. марта а студенти у далеко већој опасности. То је чињенично стање.

Рекох одмах након протеста. О 15. марту судим на основу онога што се деси после. И јбг, ништа добро се није десило, напротив.
Али ја опет не знам шта би из тог хаоса могло да се изроди. Ово како сад изгледа ми је свакако лоше, али и тај сценарио ми се увек завршава лоше кад пустим кроз главу. 5. октобра је ипак постојао план, борба је била за власт и постојала је удружена опозиција са подршком споља која је бранила своју изборну победу, а сад ни сам не знам шта је постојало и на коју би страну окренуло.

Него, видевши како расимови гледају на то што ће на скупу певати аутор песме не волим те алија, намеће ми се питање како социјалисти виде то што је исти уметник такође извођач песме комуњаре
Ништа, имали су они у редовима већ оснивача музеја чича Драже.

Мора да дође до премене свести добронамерних људи. Извесност споре смрти повлачењем пред силом је апсолутно најгора опција. А 13-25-35 година падамо на исту фору.

"Седи не наседај" платформа коју је режим осетио и усвојио. Сад већ могу да закључим да је Хуља маестрално спровео спин у којем је довлачењем оне багре створио атмосферу да је он тај који жели насиље тог дана и тиме је од нас 400-500к направио 300-400к агената ширења страха међу народом. И ту рачунам себе и не могу то себи да опростим.

Хтео јесте насиље али у виду чишћења преосталог гандијевског света. Зато је употребио топ у тренутку највећег мира и при крају протеста када се већина набријаних махом повукла. Да је хтео право насиље десило би се на почетку.

Nisi trebao da se vracas iz Nederlanda Cotra. Svako ko se vratio se objektivno zaje*ao. Moze svako da prica i laze da nije, ali jeste. Ne znam kakav si status tamo imao i dal si mogao da ostanes legalno ali ako jesi, trebao si i svako je trebao
Uh, teška tema.

Ja sam bio u novembru prošle godine na ivici da se vratim, ali zbog spleta dobro poznatih okolnosti odlučio sam da ipak tu svoju odluku odložim.

Ono što trenutno vidim je isti šablon razvoja situacije i u razvijenim zemljama, opet društveni i humani kapital je na većoj instanci, sa tendencijama pada. Kompleksna tema jer živimo u kompleksnim vremenima.

@Cotra

Sta kazes, kakva reklama za Expo? Uhvatih ga danas slucajno kad sam usao na kamere...
1000025064.png

Мора да дође до премене у свести добронамерних људи. Извесност споре смрти повлачењем пред силом је апсолутно најгора опција. А 13-25-35 година падамо на исту фору.

"Седи не наседај" платформа коју је режим осетио и усвојио. Сад већ могу да закључим да је Хуља маестрално спровео спин у којем је довлачењем оне багре створио атмосферу да је он тај који жели насиље и тиме је од нас 400-500к направио 300-400к агената ширења страха међу народом. И ту рачунам себе и не могу то себи да опростим.

Хтео јесте насиље али у виду чишћења преосталог гандијевског света. Зато је употребио топ у тренутку највећег мира и при крају протеста када се већина набријаних махом повукла. Да је хтео право насиље десило би се на почетку.
Слична су ми осећања, али је потребно да имамо јасан циљ за који се боримо другачијим методама, студентски захтеви не нуде то, а и такву борбу мора да организује и предводи народ, не студенти.

Poslednja izmena:
То причам од почетка. На народу је. Али тог дана ни студенти нису адекватно реаговали и не може бити на народу ако се ту не пита ништа и нема никакву слободу одлучивања. Прво су студенти уштоповали једно 100к људи на НБГ-у. Одредили маси од пола милиона људи шта да ради и куда да иде. Ангажовали ону хајдучију ветерана и бајкера (и да је један међу њима тајно режимски човек ствари попримају потпуно други облик).

Ок, њихов протест, њихов став али...Видите где смо сад. Јбг.

Uh, teška tema.

Ja sam bio u novembru prošle godine na ivici da se vratim, ali zbog spleta dobro poznatih okolnosti odlučio sam da ipak tu svoju odluku odložim.

Ono što trenutno vidim je isti šablon razvoja situacije i u razvijenim zemljama, opet društveni i humani kapital je na većoj instanci, sa tendencijama pada. Kompleksna tema jer živimo u kompleksnim vremenima.
Ne znam gde si ali ako si na zapadu svakako ne moze da se meri sa ovim sranjem ovde. Nije isto, niti ce ikad biti

Ma ljudi ne možete da poredite zapad za nas i zapad za zapadnjake. Nije lako adaptirati se u sistem gde te svi gledaju kao istočnoevropskog parazita i građanina trećeg reda.

Ja prvi sam se premišljao mnogo puta da li da burgijam za odlazak, ali nakon decenije iskustva rada sa strancima, taj šovinizam koji oni imaju prema nama Balkancima, ali i Slovenima generalno me je skroz odvratio od razmišljanja u tom pravcu.

Treba raditi na tome da ovde bude bolje jer jedino ovde će vas drugi posmatrati kao da pripadate.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Ја само никако не разумем зашто су студенти спустили тензије и после 15. и зашто се није кренуло са енергичнијим и конкретнијим акцијама ако је то до 15. била само припремна фаза. Журка испред информера и педалање до Стразбура нису радикализација, а није реално ни очекивати да ће зборови тако брзо успети да дају било какве резултате и да узјашу талас енергије који је постојао. Делује као да су они уствари имали план до 15, а да је све остало био блеф.

Ne znam gde si ali ako si na zapadu svakako ne moze da se meri sa ovim sranjem ovde. Nije isto, niti ce ikad biti
Nije isto sto sam i napisao na nekim ranijim stranicama ove ili slične teme. Problem je što je i Zapad na prelomnoj tački, blizu slobodnog pada. Opet i pored toga je neuporedivo bolje nego kod nas, ali bilo je mnogo bolje pre 7-8-9 godina.

05.10 narod ne bi nista postigao da je tadasnji Hulja imao podrsku stranaca. Deo naroda se i bio ohrabrio zbog te podrske. Policija je bila izbusena , deal napravljen sa JSO. Prema Z. Koracu, veliko je pitanje ko je je tada bio pobedio na izborima.

27. marta 1941. Smenu vlasti platila je engleska sluzba, a izvrsili oficiri koji su za to bili placeni. Posledice su bile katastrofalne.

15.03. Narod je poverovao da ce se desiti cudo. Ali cuda postoje samo u bajkama. Studenti su postali idealni izgovor malogradjanske Srbije da nastave da zive kao do sada.

Licno sam poverovao da ce neko blizak studentima , neko iz akademske elite osnovati pokret koji bi podrzao studentke zahteve. Kada ih zameni ekipa iz RS shvatice koliko su pogresili.

Poslednja izmena:
Vrh