Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Nema potrebe zaista. Ja bih samo tražio odgovor u vidu dva slova.

Nije mi jasno zašto je teško dati precizan i direktan odgovor.
Mislim da sam ti dao i više nego direktan odgovor. Ako je Briselski sporazum implementiran (što je kako kažu kamen temeljac normalizacije odnosa Beograda i Prištine), zašto nije zatvoreno poglavlje 35?

Mislim da sam ti dao i više nego direktan odgovor. Ako je Briselski sporazum implementiran (što je kako kažu kamen temeljac normalizacije odnosa Beograda i Prištine), zašto nije zatvoreno poglavlje 35?
Zašto si ulazio u raspravu ako nisi u stanju da daš odgovor? Koliko se sećam rasprava je počela sa drugim korisnikom ne sa tobom koji si upao.

Dakle da ili ne? Odgovor je?

Dva slova.

Ако вам се расправља са ботовима имате блиц и курир. Стварно не разумем.

Koliko sam razumeo, Henri kaže da je EU ispala smrad prema nama jer je potpisan taj idiotski Briselski sporazum a nije ubeležen nikakav napredak u EU naporima, a kamoli zatvaranje poglavlja.

Ako je to, onda se slažem sa njim.

Vrh EU sa nekolicinom gadova koji odlučuju se ponaša kao smrad prema Srbiji već duže vreme.

Koliko sam razumeo, Henri kaže da je EU ispala smrad prema nama jer je potpisan taj idiotski Briselski sporazum a nije ubeležen nikakav napredak u EU naporima, a kamoli zatvaranje poglavlja.

Ako je to, onda se slažem sa njim.

Vrh EU sa nekolicinom gadova koji odlučuju se ponaša kao smrad prema Srbiji već duže vreme.
Hvala lepo! Kratko i jasno.

Пропаст ЕУ/НАТО-а није исто што и пропаст Европе. Пропаст те/тих недемократских творевина је предуслов за спасење посрнуле Европе.

А пропаст те организације нам иде на руку као што нам је ишла пропаст сваке окупаторске империје у прошлости. Краткорочно трпићемо последице али судбина Србије је обрнуто пропорцијална изолованости германског и англосаксонског фактора на тлу Европе.

Де факто, данас нато држи у окупацији и против воље становништва већину наших сународника на око 50% преосталих српских земаља са тенденцијом две од три водеће њене чланице да потрују пола од ових "слободних" 50%.

Још једном, за неупућене са игнор листе: ЕУ ≠ Европа нити ће икада бити, срећом.

Bah, ode tema opet u talibanisanje...

U to ime...

Propast Evrope => procvat Srbije.
A ko kaže da se upravo ovo nije desilo što je Dinkić naveo? To što mi tada nismo imali percepciju koja vrsta investitora i koja vrsta novca su u pitanju, naš je problem.

700px-Blank_political_map_of_Europe_%28polar_stereographic_projection%29_cropped.svg.png

Screenshot_20250402-160456~2.png

charleswhite-thats-about-it.gif

Mislim da činjenice kažu da nakon seke u Srbiju stižu brojne investicije iz različitih sumnjivih izvora. Da li grešim?

Znači Srbija je profitirala na svetskoj ekonomskoj krizi?

Bš mi sve, koliko je lako manipulisati ovim narodom... Nije ni čudo što se svi utrkuju da nas pretvore u koloniju i testni poligon za socijalni i ekonomski inženjering.

EU je kvalitetna ideja koja je iznedrila mnogo dobrih stvari.

Vidimo da ni studenti pojedinacno bas ne briljiraju dok su zajedno 100 puta jaci.

Brojni zakoni, pravila, odredjeni sistem vrednosti, snaga zajednistva, sloboda kretanja i ljudi i robe i razne druge slobode... su kvalitetne ideje od kojih su mnoge i odlicno sprovedene.

Da se mulja mnogo, mulja se, da je prepuno govana na vrhu, prepuno je. Da nam je tamo mesto, mesto nam je, da moramo da udjemo ako nam u tom trenutku to ne ide na ruku, ne moramo.

Ne mrzim ni Srbiju zbog Vucica, niti je Srbija=Vucic, ne mrzim ni Rusiju zbog Putina, niti je Rusija=Putin, pa tako ni EU nisu neke pokvarene birokrate na vrhu koje su se trenutno nagomilale u velikom broju.

Cak je i mrska zastava EU u stvari zastava Saveta Evrope koju je EU posle preuzela. Ta zastava predstavlja celu Evropu i svi su clanovi Saveta Evrope, pa tako i mi, osim Rusije koja je trenutno suspendovana i Belorusije.

EU ne mora propasti moze se pretvoriti u nesto jos bolje, tamo i Rusija pripada, kad se unormali, naravno. Ne po pravilima EU birokrata kada se unormali nego po normalnim, ljudskim pravilima i normama.

Nije mi simpaticno prizivanje propasti, mada to misljenje mogu da postujem, ako ono podrazumeva nastanak neceg jos kvalitetnijeg posle raspada. Medjutim navijanje za propast EU koja podrazumeva njihov ekonomski krah i Putina koji jase na medvedu predvodeci hiljade tenkova koji gaze Evropom, to misljenje ne mogu da uvazim i postujem. A to je vlazni san mnogih Srba koji neki otvoreno iznose, a neki uvijaju u oblande.

Pritom masa njih ne ume ni da objasni kako zamišljaju da Srbija procveta kad EU/Evropa propadne.

Evo pošto većina ne sme meni da piše, možeš i ti da ih pitaš. Nećeš dobiti nikakav konkretan odgovor. Jer prosto ne umeju da odgovore. BalkanInfo i SrbinInfo stručnjaci i profesori nisu nikad išli toliko daleko i duboko u procenama i planovima šta kad padne ta prokleta EU, pa ni ovi njihovi učenici ne umeju da odgovore.

Najviše što možeš da dobiješ od argumenata biće "pa ako pukne EU neće se kopati litijum u Srbiji". I to jeste tačno. Ali je vrhunac i maksimum njihovog socio-ekonomskog rezona.

Balkanski tribalizam i talibanizam.
Ako izgori šuma pored mog plemena, i sa njom izgori rivalsko pleme koje živi u njoj, meni će procvetati.

Poslednja izmena:
Vrh