Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Kako god sve ovo zavrsilo, moramo stisnuti zube i biti spremni na krizu jer je neizbezna.
To je samo skroma cena koja će morati da se plati kako bi se ovaj režim poslao na smetlište istorije. Ko misli da će ovaj režim samo tako pokupiti i prepustiti vlast, živi u zabludi. Valjda nam je to svima jasno posle ova 4 meseca.

Režim igra na kartu tihog davljenja prostesta svim mogućim sredstvima.

To je samo skroma cena koja će morati da se plati kako bi se ovaj režim poslao na smetlište istorije. Ko misli da će ovaj režim samo tako pokupiti i prepustiti vlast, živi u zabludi. Valjda nam je to svima jasno posle ova 4 meseca.

Režim igra na kartu tihog davljenja prostesta svim mogućim sredstvima.
Slazem se, ali s obzirom na to koliko je ljudi u kreditima do guse sto nije bio slucaj u ovolikoj meri kod prethodnih kriza, bice veselo

Hteli ili ne hteli ceka nas tezak period, kako drustveni tako i ekonomski.

Investicije presusuju kao i poslovni turizam, dosta stranaca nas trenutno dozivljava kao izuzetno nestabilnu zemlju za poslovanje.

Sve to dalje ce ogoliti rezim, a i kada dodjemo do toga da mora da se zahvata iz njihovog dzepa za stranku dosta ce krenuti neposlusnot u njihovim rovovima.

Slazem se, ali s obzirom na to koliko je ljudi u kreditima do guse sto nije bio slucaj u ovolikoj meri kod prethodnih kriza, bice veselo
Pa, znaš kako ne vole ni banke kada kasniš sa ratama. Taman bi generalni direktori stranih banaka mogli da poguraju evropske birokrate oko tranzicije vlasti. Ipak, kapital i interes ne vole nestabilnost. Osetljivi su jako kada je njihov džep u pitanju.

Pa, znaš kako ne vole ni banke kada kasniš sa ratama. Taman bi generalni direktori stranih banaka mogli da poguraju evropske birokrate oko tranzicije vlasti. Ipak, kapital i interes ne vole nestabilnost. Osetljivi su jako kada je njihov džep u pitanju.
Oni i dalje igraju na kartu da cemo da posustanemo uskoro, makar do sledecih izbora

Ono sto zabrinjava je to sto radikali nisu samo sve bahatiji nego i sve nekompetentniji. Kao da se sve nekako raspada.

Kod mene u zgradi radikali reaguju tsko sto pustaju glasno i sve glasnije huljina obracanja ili idiotske emisije sa informera.

Zamislimo da SVI preskoce sledecu rstu infostana. To bi bio zestok udar . I naravno da odustanu od trznih centara na lar meseci.

Zato mogu da poguraju Hulju da iskoristi pravi top (a ne samo zvučni) kako bi vratio stabilnost u državu.
Neće ga pustiti niz vodu dok mu ne nađu adekvatnu zamenu.
Nisu oni odusevljeni topovima i golom silom jer smatraju da on treba problem da resi na perfidniji nacin kako oni rade. Gola sila je naravno opcija, ali ne odmah, ali je*******iga, njegovo radikalsko ludilo je dovelo do toga da mu pregori licna. Mislim da je njihovo resenje sad neki privid ekspertske vlade i da ga nateraju da malo iskulira da se ne remete vise stvari koje su njima bitne, a do sledecih izbora ima vremena za inzenjering kakav im odgovara. Mozda mu nadju zamenu, a mozda odluce i da nije potrosen, ko zna. Srecom, i mi se nesto pitamo pa treba da ga odguramo sa trona sto pre i svim snagama.

Zamislimo da SVI preskoce sledecu rstu infostana. To bi bio zestok udar . I naravno da odustanu od trznih centara na lar meseci.
To uopšte nije teško i neostvarivo. Samo da se ljudi konačno oslobode straha, pošto se sadašnja vlast koristi svim nedozvoljenim metodama. Dodao bih ovoj listi još par eminentnih preduzeća.

Hteli ili ne hteli ceka nas tezak period, kako drustveni tako i ekonomski.

Investicije presusuju kao i poslovni turizam, dosta stranaca nas trenutno dozivljava kao izuzetno nestabilnu zemlju za poslovanje.

Sve to dalje ce ogoliti rezim, a i kada dodjemo do toga da mora da se zahvata iz njihovog dzepa za stranku dosta ce krenuti neposlusnot u njihovim rovovima.
Srbija je uvek bila nestabilna zemlja za poslovanje priznali neki ili ne. Ne znam dal ste znali ali recimo amerikanci koji rade u njihovoj ambasadi kod nas (i u Bosni, na Kosovu, verovatno Albaniji i po srednjem istoku ali to nisam siguran) dobijaju +50% vece plate od kolega po drugim zemljama. Daju jer niko ziv se ne bi prijavio da radi ovde. Mozda je tako i sa americkim firmama koje su prisutne ovde. Ne morate da mi verujete ali znam nekog u tim krugovima i tako mi je rekao. E zato oni vole kad treba da se pakuju za Serbia

Poslednja izmena:
Srbija je uvek bila nestabilna zemlja za poslovanje priznali neki ili ne. Ne znam dal ste znali ali recimo amerikanci koji rade u njihovoj ambasadi kod nas (i u Bosni, na Kosovu, verovanto Albaniji ali to nisam siguran) dobijaju +50% vece plate od kolega po drugim zemljama. Daju jer niko ziv se ne bi prijavio da radi ovde. Mozda je tako i sa americkim firmama koje su prisutne ovde. Ne morate da mi verujete ali znam nekog u tim krugovima i tako mi je rekao
Za veće naknade za rad u Srbiji neka se zahvale svojoj Vladi.

Jeste culi Dacica? Kako je ovaj sa slomljenom vilicom rekao kako je drzao kolegu da ne udari malog roma pa se okupila ekipa da im se revansira jer su oni prvi napali...tako nekako.... Ja ne verujem da bi ova dvojica toliko slagala, podigla javnost, na tv, fakulteti se uzbunili, a da nisu popricali sa kolegama...nesto mi cudna izjava tog sa slomljenom vilicom...
Sktoz mi ovo čudno....

evo price oko drzavne kase

frisko
u tekstu ima i link ka fiskalnim podacima ministarstva finansija
ovo je zanimljivo:

Naši sagovornici kažu da je enigma i zbog čega se smanjuju prihodi od poreza na dobit. Naime, ovaj porez se plaća akontaciono, u odnosu na ostvarene rezultate iz prethodne godine. Nejasno je zbog čega je došlo do pada ovog budžetskog prihoda. Iako rezultati o poslovanju privrede za 2024. još nisu objavljeni, nije očekivano da oni budu lošiji nego što su bili godinu dana ranije. Pogotovo što je Srbija prošlu godinu završila sa rastom BDP-a od 3,9 odsto.

Jeste culi Dacica? Kako je ovaj sa slomljenom vilicom rekao kako je drzao kolegu da ne udari malog roma pa se okupila ekipa da im se revansira jer su oni prvi napali...tako nekako.... Ja ne verujem da bi ova dvojica toliko slagala, podigla javnost, na tv, fakulteti se uzbunili, a da nisu popricali sa kolegama...nesto mi cudna izjava tog sa slomljenom vilicom...
Sktoz mi ovo čudno....

Studenti navodno prvi napali nekog a samo su oni povređeni.

Vrh