Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Deluje mi (lično zapažanje, možda grešim) da EU sad ima prečih problema. Naravno, ukoliko se desi da se projekat Jadar ne stavi na listu strateških projekata, to bi onda značilo da su Vučka pustili niz vodu.

Naravno, sa Evropljanima se nikad ne zna, jedno ti pričaju, drugo rade, ne treba se opuštati, nego nastaviti pritisak i dalje dok se RT ne pokupi iz Srbije.

Poslednja izmena:
Kucamo na vrata zaboravljenih bolesti:

1743083231665.png

a dan pre toga isto Politika:

Da li će sutra najaviti koleru, kugu ili vv? Možda su se zabunili sa uzorcima uzetih iz pp?
1743084212976.gif

Th za sve item.
Rp:
1743083396271.png

giphy.gif

Kucamo na vrata zaboravljenih bolesti:

Pogledajte prilog 233833
a dan pre toga isto Politika:

Da li će sutra najaviti koleru, kugu ili vv? Možda su se zabunili sa uzorcima uzetih iz pp? Pogledajte prilog 233835
Th za sve item.
Rp:
Pogledajte prilog 233834

giphy.gif
kako se Politika srozala.
Radikalski brlog.

kriv. delo "Sirenje laznih vesti" je kao stvoreno da se njime procesuiraju svi novinari informativnih redakcija Politike, PInka....

Nama niko ne brani da ostvarimo ovde pravnu drzavu i bez EU.
Pogotovo zato sto je jasno i ocigledno da je EU kao vlasnik Hulje i SNS osnovna prepreka da Srbija postane pravna drzava.
Boli njih uvo za sns. Zar ti stvarno mislis da eu ima nesto sa sns zato sto ih voli?
Eu hoce nase resurse i radice sta treba sa kime treba da to ostvare.

Mi nikada ne mozemo biti samostalna drzava jer svetske sile imaju zone uticaja na ceo svet i sve je nekome podredjeno.

Ko nece da radi sta im odgovara dobice po turu, kao mi 1999. Mogu da rade sta hoce i nista im ne mozemo sem da mislimo da smo nebeski narod...

Kad Hulja bude organizovao svoj miting on i to moze da iskoristi za isceniranje sukoba i uvodjeneje vanrednog stanja.
Sada je jasno zasto su caciji jos u parku.

Studenti su uradili najvise sto su mogli, gradjani bi nesto da urade, ali ne znaju kako dalje.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Tako su mislili i 1914. pa im je neki nebitni Gavrilo pokazao da ne može uvek biti kako su oni zamislili. Nazovi to kako hoćeš, nebeski narod ili šta god, ali ima u srba još bunta što i ovi protesti pokazuju.
U svetlu toga da mogu da rade šta hoće, očekujem da proglase Jadar za strateški projekat 6. aprila, čisto jer im se može (ili 7. jer je 6. nedelja).

Tako su mislili i 1914. pa im je neki nebitni Gavrilo pokazao da ne može uvek biti kako su oni zamislili. Nazovi to kako hoćeš, nebeski narod ili šta god, ali ima u srba još bunta što i ovi protesti pokazuju.
U svetlu toga da mogu da rade šta hoće, očekujem da proglase Jadar za strateški projekat 6. aprila, čisto jer im se može (ili 7. jer je 6. nedelja).
Izgleda da je Srbima sudbina da cine neke novei teske stvari.

Bilo bi dobro, da kada vec parlamentarni sistem kod nas vise ne postoji, da nedjemo alternativu.
Sad imamo sansu za to.
Treba slomiti kicmu parlamentarizmu koji kod nas uvek znaci samo sistem pljacke.
Verujem da je to ogranicavanje rada pol. stranaka na opstinski nivo, a iznad toga delegatski sistem.
Vrhovni plenum kao najvisi organ vlasti.

Vostani Serbie!
Davno si zaspala,
U mraku ležala
Sada se probudi
I Serblje vozbudi

D, Obradovic

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se

Bilo bi dobro, da kada vec parlamentarni sistem kod nas vise ne postoji, da nedjemo alternativu.
Sad imamo sansu za to.
Verujem da je to ogranicavanje rada pol. stranaka na opstinski nivo, a iznad toga delegatski sistem.
Mislim da Srbija ne zaslužuje ovaj nazovi suverenitet i da je bilo bolje izvršiti Dejtonizaciju države kroz sporazum o Rambujeu.

Mislim da Srbija ne zaslužuje ovaj nazovi suverenitet i da je bilo bolje izvršiti Dejtonizaciju države kroz sporazum o Rambujeu.

MIslim da dodgadjaji od 01.11. pokazuju da Srbija ipak ima potencijal za suverenitet i da srpski narod ipak je u stanju da ima drzavu.
Jedino sto je nacin organizacije drzave uvek bio uvezen, kao imitacija evropskog parlamentarizma, te se uvek pretvarao u kleptokratiju.
Srbima treba sistem u kome tesko nastaje vodja koga narod obozava i u kome se tesko krade.
Sama sklonost naroda kriminalu lako se resava periodom drakonskog kaznavanja od nekoliko godina, pa ce strah uciniti svoje kao u doba kada su Knjaz MIlos, Gestapo ili UDBA ovde obavljali policijske poslove.

• Sviđa mi se
Možemo mi da imamo bunta koliko hoćemo opet zavisimo od drugih. Današnje vreme je drugačije pa je retko ko spreman da gine ili da sutra nema posla, zato se igra strateški koliko može.

Sad imamo sansu za to.
Treba slomiti kicmu parlamentarizmu koji kod nas uvek znaci samo sistem pljacke.
U doba interneta skupstina bi mogla biti zbor svih gradjana. Rok od 7 dana za raspravu, rok od 3 dana za glasanje, kad ko stigne.

Ljudi sumnjivog morala koje ne poznajem, postavljeni od strane ljudi ocajnog morala za koje sam cuo na televiziji, glasaju u moje ime na temu stvari koje me se svakodnevno ticu. Zasto? Glasacu sam. Ministarstva su mi potrebna kao puki izvrsitelji narodne volje.

Da li iko misli da je ijedan parlament od kada ga imamo predstavljao volju naroda?

MIslim da dodgadjaji od 01.11. pokazuju da Srbija ipak ima potencijal za suverenitet i da srpski narod ipak je u stanju da ima drzavu.
Jedino sto je nacin organizacije drzave uvek bio uvezen, kao imitacija evropskog parlamentarizma, te se uvek pretvarao u kleptokratiju.
Srbima treba sistem u kome tesko nastaje vodja koga narod obozava i u kome se tesko krade.
Sama sklonost naroda kriminalu lako se resava periodom drakonskog kaznavanja od nekoliko godina, pa ce strah uciniti svoje kao u doba kada su Knjaz MIlos, Gestapo ili UDBA ovde obavljali policijske poslove.
Uvesti sistem nagrade za cinkarenje.

U doba interneta skupstina bi mogla biti zbor svih gradjana. Rok od 7 dana za raspravu, rok od 3 dana za glasanje, kad ko stigne.

Ljudi sumnjivog morala koje ne poznajem, postavljeni od strane ljudi ocajnog morala za koje sam cuo na televiziji, glasaju u moje ime na temu stvari koje me se svakodnevno ticu. Zasto? Glasacu sam. Ministarstva su mi potrebna kao puki izvrsitelji narodne volje.

Da li iko misli da je ijedan parlament od kada ga imamo predstavljao volju naroda?

Mislim da bi kao kontrateg volji naroda, koja bi se ostvarivala kakos i opisao, bila potrebna i neka vrsta senata, saveta strucnjaka za odredjenu oblast, koja bi takodje trebal da da saglasnost na svaku odluku internet skupstine, ali koja ne bi mogla ni da predlaze ni da donosi zakone, da bi se izbegla farsa sa ekspertima", npr G17+.

Mislim da bi kao kontrateg volji naroda, koja bi se ostvarivala kakos i opisao, bila potrebna i neka vrsta senata, saveta strucnjaka za odredjenu oblast, koja bi takodje trebal da da saglasnost na svaku odluku internet skupstine, ali koja ne bi mogla ni da predlaze ni da donosi zakone, da bi se izbegla farsa sa ekspertima", npr G17+.
Samo primecujem da se narodu spocitava da je glup, neuk, da ne zna sta je dobro za njega, da mu treba hendler neke vrste. A vecina naroda zeli, pre svega, minimum pravde i postenja. A onda to nikada ne dobije, bilo da je kralj, komunisti, autokrata, demokrata. Volja naroda je da milion ljudi hoda Beogradom zarad pravde i postenja na jedan poziv upucen socijalnim mrezama, a druga strana ne moze vise ni Sava Centar da napuni, sa svim medijima, autobusima i sendvicima.

Pa dobro. Nek narod i pogresi u nekoj visoko sofisticiranoj ekonomskoj temi. Za razliku od vajnih strucnjaka koji su uvek na pola koraka od potpune propasti. Nek napravi autoput gde bi valjao i motoput. Bar nece ukrasti 2/3 tog autoputa preko tajnog ugovora o kreditu i podobnih podizvodjaca.

Možemo mi da imamo bunta koliko hoćemo opet zavisimo od drugih. Današnje vreme je drugačije pa je retko ko spreman da gine ili da sutra nema posla, zato se igra strateški koliko može.
Da ti je neko rekao pre 5 meseci da će neki ljudi ići na demonstracije znajući da ima bu**** spremnih da ih pregaze da li bi mislio da je to moguće ili da su danas neka druga vremena?

Da ti je neko rekao da će deo državnog aparata (prosveta) i po cenu gubitka svojih plata ući u štrajk da li bi verovao?

Da će studenti, za koje se i ovde pisalo nakon izbora 2023 (ko se seća žurki po Studenjaku) da su ovakvi i onakvi, da je omladina nikad gora, uspeti da napravi najveći protest u istoriji Srbije bez da iko dovozi (naprotiv, aktivno su sprečavani) ljude i plaća im?

Tako da ne bih ja baš tako olako proglašavao ovo vreme kao nešto mnogo specijalno drugačije od ostatka istorije. A to što zavisimo od drugih i imamo posao, tako je možda danas, sutra to može da se okrene u suštu suprotnost.

Samo primecujem da se narodu spocitava da je glup, neuk, da ne zna sta je dobro za njega, da mu treba hendler neke vrste. A vecina naroda zeli, pre svega, minimum pravde i postenja. A onda to nikada ne dobije, bilo da je kralj, komunisti, autokrata, demokrata. Volja naroda je da milion ljudi hoda Beogradom zarad pravde i postenja na jedan poziv upucen socijalnim mrezama, a druga strana ne moze vise ni Sava Centar da napuni, sa svim medijima, autobusima i sendvicima.

Pa dobro. Nek narod i pogresi u nekoj visoko sofisticiranoj ekonomskoj temi. Za razliku od vajnih strucnjaka koji su uvek na pola koraka od potpune propasti. Nek napravi autoput gde bi valjao i motoput. Bar nece ukrasti 2/3 tog autoputa preko tajnog ugovora o kreditu i podobnih podizvodjaca.
Mislim da si u pravu.

Da ti je neko rekao pre 5 meseci da će neki ljudi ići na demonstracije znajući da ima bu**** spremnih da ih pregaze da li bi mislio da je to moguće ili da su danas neka druga vremena?

Da ti je neko rekao da će deo državnog aparata (prosveta) i po cenu gubitka svojih plata ući u štrajk da li bi verovao?

Da će studenti, za koje se i ovde pisalo nakon izbora 2023 (ko se seća žurki po Studenjaku) da su ovakvi i onakvi, da je omladina nikad gora, uspeti da napravi najveći protest u istoriji Srbije bez da iko dovozi (naprotiv, aktivno su sprečavani) ljude i plaća im?

Tako da ne bih ja baš tako olako proglašavao ovo vreme kao nešto mnogo specijalno drugačije od ostatka istorije. A to što zavisimo od drugih i imamo posao, tako je možda danas, sutra to može da se okrene u suštu suprotnost.
Verovatno nisu baš bili spremni da ih gaze ali desilo se, ono što je dobro je to što nastavljaju sa protestima.

Prosvetari malo malo pa štrajkuju, nije to nešto novo. Takodje su retka profesija koja ne može da se zameni lako, a uz to već se pojedini prosvetari bune što nema plate i hoće nazad na posao.

Za studente jesam iznenadjen i hvala Bogu da je tako, samo se nadam da se taj plamen neće ugasiti i da će izaći na sledeće izbore.

Tako da i dalje velikim delom mislim da ljudi nisu spremni da ginu nepotrebno kao i da seku ruku koja ih hrani, kroz istoriju se pokazalo kao mnogo loše. No videćemo dalji rasplet situacije.

I tada 700 000 sendvicara i zaposlenih u drzavnim firmama bi glasali spontano na zvonce, ili otkaz.
Sve se moze izmanipulisati.

Najslabija karika otpora je i dalje tzv opozicija. Neki od njih spremni su da izdaju proteste i izadju na izbore.

I tada 700 000 sendvicara i zaposlenih u drzavnim firmama bi glasali spontano na zvonce, ili otkaz.
Sve se moze izmanipulisati.
Kako? Sta je poluga moci kad ne postoji partija, pogotovo ne vladajuca partija?

Da se razumemo, naslo bi se milion mana, ne tvrdim ja da je taj sistem neprobojan. Primera radi, ti si pomenuo drzavnu firmu, ljudi zaposleni u drzavnim firmama bi tezili da glasaju za opcije koje njima pasu, ako se ostali podele 50/50, oni ce prevagnuti. Ili , recimo, penzioneri.

Sve sto pokusavam da kazem je da treba preispitati stare propise i principe. Zasto direktna demokratija nije bila moguca pre, samo 30 godina? Nije prakticno. Sta ces, da organizujes referendum za pitanje usvajanja zakona o saobracaju? Zasto ne pre 300 godina, na lokalnom nivou, pre nacionalnih drzava? Jer pod 1-imas nekakvog autokratu, i pod 2-i da nije tako, imas stanovnistvo koje je potpuno neosvesceno.

Druga su vremena dosla, mogli bi se i prilagoditi. Ljudi pokazuju solidan odziv kad misle da se njihova rec cuje. Glavni otpor izlasku na izbore je misljenje da njihov glas nece nista promeniti.

Vrh