Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Mlad čovek gleda kakvo je okruženje, da li je pogodno za odgajanje dece. Bitna mu je pravda, kakve su institucije, kakva je klima u društvu. Matorci su svoje proživeli i njima je prilično dosadno. Omiljene teme su teorije zavere, ljubav prema autokratama i mržnja prema mladosti. Mladi su krivi jer su mladi, a i nisu poslušni. Imamo TV Happy da im hrani ego i da ih dodatno sluđuje.
Problem je u tome sto ovi nisu bili nista drugaciji ni kad su bili mladji. Od kako im je dato pravo glasa zaokruzuju najvece monstrume, saucesnici su svih sranja kroz koja smo prosli u zadnjih 35 godina. Oni zvalavog i vole jer vide sebe u njemu, agresivne kukavice kojima je ceo zivot neko drugi kriv. Svi su protiv njih, i svabo i englez i cia i vatikan i drevni vanzemaljci samo ne oni. Tolike godine sprcali u dupe, nisu se jednom pogledali u ogledalo i zapitali da nisu mozda bas oni, a ne svabo razje*******ali jugoslaviju krvavim ratom, a onda srljali u sve druge gluposti koje se ne mogu nabrojati. I posle svega toga si glavni oslonac ovim monstrumima na vlasti, da ne bi slucajno jedna generacija omladine bila, a da joj se ti ne useres u zivot pre nego sto crknes.

Danas je jako težak dan, jer shvatam da ovi definitivno (ali 200%) guraju zemlju u rat ili u heavy represiju gde će uništiti živote hiljada ljudi.

Kada su došli na vlast bio sam ubeđen da će na kraju vladavine izazvati rat na Kosovu ili u Bosni, CG. Nije mi građanski rat pao na pamet.

neko tepanje mora da padne jasno je bilo ko dan odavno
malo da se istegnemo nije na izmet

Danas je jako težak dan, jer shvatam da ovi definitivno (ali 200%) guraju zemlju u rat ili u heavy represiju gde će uništiti živote hiljada ljudi.

Kada su došli na vlast bio sam ubeđen da će na kraju vladavine izazvati rat na Kosovu ili u Bosni, CG. Nije mi građanski rat pao na pamet.
Bice to jedinstven gradjanski rat u istoriji, murija, kriminalci, babe i dede vs svi ostali

Е јбмте Тадићу све што си требао да урадиш је да победиш бедног тому. Гледај сада са каквим говнима се ми патимо 13 година. Овај непоменик ће ускоро започети грађански рат не би ли остао на власти доживотно.

http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-narodni-otpor-bunt-i-nezadovoljstvo-teroru-kojem-su-ljudi-izlozeni-u-poslednja-cetiri-meseca-raste.-uskoro-sledi-poziv-za-ljude-sirom-srbije-da-se-bore-za-svoju-zemlju.html

Тадић је довео Дачића на власт. Заправо те 4 године ДС власти су били само увод за ово што је уследило, као црвено-црна коалиција лајт. Србија 2010. је била ближа Србији 2013. него Србији 2007.

Режим управо то и користи да плаши и уцењује пензионере. Они из страха за своје пензије постају страствени режимски ботови.

"Ко ти плаћа пензију?!?" Претња

Као што је недозвољено за малолетна лица да гласају како не би били предмет манипулације политичара тако треба одузети глас и пензионерима. Чим особа оде у пензију губи право да гласа на изборима и то је то, проблем решен.
Njih bukvalno ima jedno 1000, sve jedni te isti uvek. Ovi verni, da dolaze u park, gaze, prete, putuju, glumataju...

Predsednici opstina, caci, batinasi... neki samo uce, neki i uce i lemaju.

Van tih ljudi, svi su vec upitni. Za akcije poput cacilenda, nemaju vise od 1000, a polako se stavlja pod znak pitanja i da li ih ima nesto znacajnije vise i za mitinge.

Da li ima i 1000? Ako ih ne mozemo prebrojati 1000 od 15-og onda ih nema ni toliko. Tipujem da ima oko 300 agresivnih kriminalaca na kratkom povodcu i jos 200 poslusnih, ucenjenih direktorcica i menadzercica po javnim preduzecima.
Oni zvalavog i vole jer vide sebe u njemu, agresivne kukavice kojima je ceo zivot neko drugi kriv.
Istovremeno mi se aplaudira ali i place koliko je ovo pogodilo u centar.

Agresivne kukavice...to je tako zabrinjavajuce dobar opis dela populacije koji drzi i Slobodanovu i <> sliku na zidu.

Njih bukvalno ima jedno 1000, sve jedni te isti uvek. Ovi verni, da dolaze u park, gaze, prete, putuju, glumataju...

Predsednici opstina, caci, batinasi... neki samo uce, neki i uce i lemaju.

Van tih ljudi, svi su vec upitni. Za akcije poput cacilenda, nemaju vise od 1000, a polako se stavlja pod znak pitanja i da li ih ima nesto znacajnije vise i za mitinge.

Не знам колико тачно их има вероватно доста мање али наоружани су до зуба и као што смо видели спремни су да то оружје искористе да ударе на народ. зли непоменик каже данас да ускоро им шаље некакав позив да крену у одбрану државе?!? Делује ми да смо на ивици сукоба/грађанског рата..

Vojvodina je veliko uporiste i leglo najvecih olosa, a da su na vlasti. Videla sam tokom onih setnji uzivo....
Ovo je Aca cini mi se, super lik, sportista, a policajci su to to, sve super ali kad dobiju naređenje - izvrsenje.
X gori zbog ove majke Dijane, gori, šokirani su i zbog ponasanja odbornika....covek ne zna u sta vise da gleda...
Meni je i " hit" RTV koji u 3 recenice i jednim prikazom skupa ispred skole dok jos ljudi i nema,, izvestava o smrti decaka.

Ja od kako sam saznala, ceo dan samo o tome mislim, sokirana sam majke mi.
Vlast kao da zeli da izazove sukob, ne treba im udovoljiti, ali mislim da ce opet morati da bude neki konretniji skip veci, da narod izbaci energiju, mislim da smo svi pod pritiskom, potuci cemo se u svojim kucama...
Mora konkretnija akcija. Da li imate novca da platitte obaveze drzavi? Cekate li do zadnjeg trena? Kako se borite sa inflacijom i nemastinom? Pametnom dosta

Не знам колико тачно их има вероватно доста мање али наоружани су до зуба и као што смо видели спремни су да то оружје искористе да ударе на народ. зли непоменик каже данас да ускоро им шаље некакав позив да крену у одбрану државе?!? Делује ми да смо на ивици сукоба/грађанског рата..
Ko ce da ratuje, 956 gnojalista, klub penzionera Miljakovac 3 i grupa bas bas tupavih i pokvarenih pandura vs 5,5 miliona ljudi?

Da li ima i 1000? Ako ih ne mozemo prebrojati 1000 od 15-og onda ih nema ni toliko. Tipujem da ima oko 300 agresivnih kriminalaca na kratkom povodcu i jos 200 poslusnih, ucenjenih direktorcica i menadzercica po javnim preduzecima.

Istovremeno mi se aplaudira ali i place koliko je ovo pogodilo u centar.

Agresivne kukavice...to je tako zabrinjavajuce dobar opis dela populacije koji drzi i Slobodanovu i <> sliku na zidu.
Ima ih dovoljno da vladaju. Oni su naoruzani, mi nismo.

Sto se tice mentaliteta, podanistvo u Stbiji ne postoji od 2012. ili 1987. ili 1945. Ulizistvo i podanistvo su osnove nase drzave od 1825. Procitajte npr "Glavu secera".

Poslednja izmena:
Нисам сигуран зашто сада заоштравају, јер им то никако не може ићи у прилог. Једино што ми пада на памет, је да ће прихватити прелазну владу у неком облику, прогласити то победом Србије, и овај притисак искористити да своје људе убеде да се сви заједно нешто питају.

Требало би баш добро размислити шта даље радити у том случају, односно шта је за нас победа? Мени је у новембру довољно било што смо открили да имамо младост. У децембру ми је било довољно што смо сви почели да се солидаришемо са њима. У јануару ми је било довољно то што је бунт почео да поприма невиђене размере, уместо да енергија спласне, У фебруару сам схватио да је власт практично већ пала, и да нема више контролу над народом и државом. Сада је јасно да је скоро две трећине народа против власти, и апетити су толико порасли да се прича и о Нобелу, и о утицају на светску револуцију. Са обе стране се иде на "all in", а за такву опцију, тренутно нико нема оно што је потребно да би одмах успео.

Режим хоће сукобе и грађански рат јер је то арена у којој нема кукања на законе, не поштује се ништа осим грубе силе а они се уздају да то имају јер и даље држе војску и полицију. Дакле у сфери закона немају шансе и стога хоће да увуку земљу у сферу безакоња.

Мени све то наговештава да су очајни и да је паметније ићи у супротном смеру ненасилног одбијања да се учествује у систему, вођења антикампање по целој земљи, едукацији људи, генералној грађанској / радничкој солидарности. Онима који штрајкују да се обезбеди помоћ у виду фондова солидарности, генерално да се омогући да се систем успешно игнорише јер је то очигледно најефективније. Он не може да натера образовни систем да функционише ако то не желе професори и студенти, не може да успостави пуну контролу када грађани просто неће да му дају мандат итд.

Наравно, не да се допушта да пајташи нападају људе, потпуно је легитимно бранити се али нема потребе да се организују неки контраудари или имају физички обрачуни, већ се показало колико су их понизили студенти што су померили и завршили протест таман кад су ови покушали да изазову немире. Нама не одговара грађански рат, просто га не желимо. Само желимо да се закони наше државе поштују и да овде влада мир и правда.

@Kailan je u pravu. Treba raditi ono sto oni ne zele. Sada zele gr rat jer su jaci. Policija i vojska spremne su da nasovno ubijaju. Zato su mirne blokade dobar odgovor.

Da smo u stanju da bojkotujemo TC Galeriju i njihove kafice bilo bi jos bolje. Za 10 dana bi vristali.

Zemlja je već mesecima u dubokom bezakonju. Svaka institucija koja je mogla biti zloupotrebljena je već zloupotrebljena. I uprkos tome još uvek nije "odsvirao kraj".

И да додам, можда је прелазна влада могла да реши проблем у децембру, сада ми се чини да је режим толико огрезао у злоделима, да је велико питање како је уопште могуће да учествују у било чему осим суђењу и служењу најтежих казни.

Jutros sam napisao da njega treba posmatrati kao šefa mafije a ne kao političara.
Ovo sa slanjem slika je taj potpis 1/1. Tako su Belivukovi kad su ubijali slali slike svojih žrtava.
A policija ćuti. Sve do jednog otpustiti, jer bolje imati državu bez policije nego da ih neko plaća za ovo. Isto važi i za rts.

Vi ne razumete njihovu ideologiju. To je samo gaženje.

Prelazne Vlade neće biti ni u ludilu. Ako i bude biće teška teška prevara, a onda posebno obratiti pažnju na korake "naše" strane.

@Kailan je u pravu. Treba raditi ono sto oni ne zele. Sada zele gr rat jer su jaci. Policija i vojska spremne su da nasovno ubijaju. Zato su mirne blokade dobar odgovor.
E, nemoj tako. Sad će da se javi Defke i shadestudio da ti objasne da nema dokaza za to. Da si za lečenje i psihijatra.
Nema ih nešto da relativizuju.

Da su sukobi moguci slazem se, ali za gradjanski rat bih zaista voleo da mi neko objasni scenario jer ja ne mogu da zamislim kako to izgleda. Kako izgleda sukob policije, 500 kriminalaca lojalista, oblajhanih, crvenokosih baba i impotentnih deda i eventualno vojske sa 2 miliona golorukih gradjana i seljaka

Vrh