Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ел президенте је лош ђак-преписивач. Хоће да копира општенародни слободарски поркерт.
Студенти се буне - он скупља ћаце.
Народ, баке и деке, сељаци, износе храну студентима широм Србије - он нареди да жене из ЈКП Земун дођу у парк да кувају ћацима.
Ветерани бране студенте - он мобилише своје паравојне ветеране да бране ћаци.
Сељацу се буне и штите студенте тракторима - он довози тракторе да симулира да сељаци подржавају лажне студенте.

Pre 10 godina je bio šok kada policija nije reagovala na rušenje u Savamali.

Sada u sred dana obezbeđuju stotone neregistrovanih traktora parkiranih na javnoj površini.
Da. Tako je to pocelo. Te iste noci Hullja je naredio policiji da ne reaguje na rusenje.
Tada je u stvari izvrsen drzavni udar suspenzijom ustava i zakona.
Osim malobrojnih, narod je cutao, obozavali su svog firera.
Sada imamo posledice.

Ел президенте је лош ђак-преписивач. Хоће да копира општенародни слободарски поркерт.
Народ, баке и деке, сељаци, износе храну студентима широм Србије - он нареди да жене из ЈКП Земун дођу у парк да кувају ћацима.
Сељацу се буне и штите студенте тракторима - он довози тракторе да симулира да сељаци подржавају лажне студенте.
To je zato sto veruje u fiziku marketinga.
Veruje da ce istim slimaka s anjegove strane marketinski potisnuti oponente.

misliš da su traktori oko ćacilenda simbol podrške seljaka za "studenate koji hoće da uče"? pošto ja razmišljam o jutros i ne mogu da shvatim

Poslednja izmena:
misliš da su traktori oko ćacilenda simbol podrške seljaka za "studenate koji hoće da uče"? pošto ja razmišljam o jutros i ne mogu da shvatim
Вероватно представа за публику Пинка и Информера, кад су схватили да имају више статиста +40 него -30.

Da. Tako je to pocelo. Te iste noci Hullja je naredio policiji da ne reaguje na rusenje.
Tada je u stvari izvrsen drzavni udar suspenzijom ustava i zakona.
Osim malobrojnih, narod je cutao, obozavali su svog firera.
Sada imamo posledice.
Teško da je bilo malobrojno. I trajalo je dosta dugo. Ako se sećaš, potpisivanje ugovora za BNV je bilo tek 2015, a protesti su se održali do tada (i posle toga isto) i nisu uopšte bili malobrojni.
E sad, pitanje je zašto onda niko nije hteo da reaguje od zvaničnih institucija (protesti su bili i kod tužilaštva) kad ih nije imao skroz pod svojom kontrolom.

I ja sam to pitao.
Stvar je prosta, iako može da se prodje izmedju traktora opet ne može da prodje masa nego jedan po jedan, dva max za razliku od 10 odjednom. Nešto će ograditi da li ćacije ili skupštinu. Lakše će kontrolisati masu. Pametan potez. Ako se traktori unište biće "eto uništili sredstvo rada poštenih poljoprivrednika koji su podržavali studente koji mirno protestvuju i hoće da uče".

fascinantna odlucnost policije da krsi zakon i brani Hulju.
Mislim da ni policija nije potpuno svesna celokupne situacije. Studenti predstavljaju najefikasniju organizaciju u državi. Za par meseci su postigli nešto o čemu političke partije mogu samo da sanjaju.

Po nekom mom viđenju, u plenumima je preovladala "radikalna" struja koja se zalaže za potpunu blokadu fakulteta do ispunjenja zahteva, bez ikakvih izuzetaka poput ispitnih rokova. To je velika žrtva na koju je retko ko u ovoj zemlji spreman. I sada je ta radikalna struja proširila svoj uticaj na veliki deo anti-režimski orijentisanog stanovništva koji je godinama čekao ovako nešto. Popunjen je vakum koji je nesposobna opozicija ostavila iza sebe.

Vlast očigledno nema namere da ikada ispuni studentske zahteve, tako da je ovo samo pitanje ko će duže izdržati - vlast ili studenti. Ahilova peta vlasti je to što je sva moć koncentrisana u jednoj osobi koja povlači loše poteze pod pritiskom.

Reci izadjes na izbore i zaokruzis ime Tomislava Nikolica ili Aleksandra Vucica.

Ok, ono prodje ti kroz glavu negde tamo 2012. godine da su zuti govna i da ih treba kazniti, ali da uzmes hemijsku i vidis ime Tomislav Nikolic i zaokruzis to...

Za slucaj da je neko pomislio da ce preci na nasu stranu sad znamo da mi bukvalno nemamo policiju. Imamo placenike u uniformama koji rade na ocuvanju svojih poslova i rezima, nista drugo. Nije njima stalo ni do cega drugog ali ce se rado slihtati svakom novom "gazdi"

Дакле ситуација од јутрос:

Јавни превоз у Србији ка Београду мање-више суспендован
Полиција суспендована и отворено чини саучесништво са председником у извршењу више кривичних дела
Ово изнад важи и за практично све институције у Србији, осим образовних и дела здравствених
Жвалави је синоћ имао последњи акт потпуног безумља, лагања и слуђивања народа али и међународне заједнице.
Широм центра Београда постављене камене коцке на извол'те

Мени је очигледна његова намера а то је наравно његов једини модус операнди када год наиђе на препреку односно на нешто добро у овом друштву - Покушај уништења студентске и народне идеје о слободи, правди и закону са све креирањем потпуног хаоса у држави и међу народом. Овим је драстично отежао посао студентима да одрже мирне протесте.

Не знам за вас али ја прихватам шта год постави пред нас. Нисам никакав јунак, револуционар и бићу престрављен ониме што његов болесни ум може да замисли и изведе али једноставно нема назад а прекосутра се мора живети са собом, мора се погледати у огледало.

Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довјека!

Само полако, нема потребе за икаквом радикализацијом када и ово што радиш има ефекта. Да је протест прошао мирно без већих потеза са његове стране то би показало заправо да има много сигурнију позицију, ово паничење и исхитрени потези су доказ немоћи. Ако се ишта показало до сада то је да је студентска стратегија изузетно успешна, сам себи укида легитимитет и прави кривична дела под притиском и окреће народ против себе. Протест је већ успео због саме чињенице да је довео до овога, бу**** се придружила студентима у блокадама и блокирала железницу, аутобуски и други превоз, Скупштину итд. Нешто што је требало да буде као миран протест као на Славији је он сам у својој глупости претворио у међуградску парализу и опште ванредно стање у држави.

Тако да, само хладне главе и уз упорну примену притиска на организацију којој се урушава и илузија о легитмитету а камоли легитимитет.

У новембру већина људи не би претоставила да ће студенти кренути у бојкот нити протест на Славији бити онолики у децембру,
У децембру нико не би очекивао да ће се блокадама придружити све веће образовне установе и разни сегменти друштва у јануару
У јануару нико није очекивао да ће бити масивних шетњи по држави и ослобађању села и градова, упадања у скупштине широм земље, прогон политичара итд.
У фебруару нико није очекивао да ће извршити овакав државни удар итд. итд.

Плима је на нашој страни и докле год је то случај нема разлога за промену стратегије или икакве исхитрене потезе

Ма наравно. Нисам ни ја за исхитрене потезе и толико сам изричито против истих да сам наметнуо неким пријатељима спремним сутра на све да, ако су за то, да су дужни да приме први ударац и да морају да буду свесни да нису одговорни само за себе сутра.

Али

1. Батина има два краја
2. Нема назад јер ово што нам се дешава нема нигде и није било нигде

То је све што кажем

Hulja pre neki dan na RTS-u spomenuo da će 15. marta biti počinjena krivična dela, ali nije precizirao ko će ih izvršiti. :unsure:

Upozorio je da će u subotu biti počinjena najteža krivična dela protiv Republike Srbije i zamolio mlade ljude da ne učestvuju u nasilju, jer, kako je rekao, ono neće moći da se izbegne.

Одлука Србијавоза је срамна.
Уколико се овог викенда не деси нешто крупно што ће окончатиове протесте, надам се на добар начин, предлажем студентима да једну од следећих акције усмере управо ка Србијавозу који изгледа служи само делу нашег грађанства.

Paravojska ostaje u parku.

Ovo je tačka raskola između njega i EU. Biće zanimljiv timeline narednih sati i dana.

On zna nešto. Sistem u Srbiji ga odbacuje.

Poslednja izmena:
Одлука Србијавоза је срамна.
Уколико се овог викенда не деси нешто крупно што ће окончатиове протесте, надам се на добар начин, предлажем студентима да једну од следећих акције усмере управо ка Србијавозу који изгледа служи само делу нашег грађанства.
Ukoliko se ovog vikenda ne desi nešto krupno, bojim se da od ponedeljka niko neće imati priliku za bilo kakve akcije. Ne pričam ovo kao pesimista ili defetista, već zato što se nazire Huljin plan: iscenirati "paljenje Rajhstaga", vanredno stanje, a onda u masovna hapšenja. Bukvalno najavljuje.

Vrh