Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

počinjem da tripujem da ste svi vi ovde botovi majke mi koji rade za njega i prosipaju ovakve gluposti. je l moguće da svi vi ovde radite ono što on želi? sejete strah, sumnju i ubacujete koje kakve crve sumnje!!! ljudi, biće stotine hiljada ljudi na ulici u subotu, a vi ili dođite na ulicu da budete deo događaja ili sedite u kući i ćutite svako iz svojih razloga! bukvalno ili se povucite i prestanite da trabunjate gluposti ili izađite napolje jer mi srbi jednostavno previše dugo živimo zarobljeni u teorijama zavere i čeljusti sveznalica koje su o svemu obaveštene a nisu dobacile dalje od lokalnog diskonta!
Još dva puta spavamo.

Treba razmisliti o alternativnom informisanju jer tog dana Hulja moze da iskljuci internet.
O ovome svakako treba da se misli i kada su u pitanju "obične vanredne" situacije, kada dođe do nestanka struje i sl.

Mobilna mreža će biti opterećena, ali sumnjam da će Hulja isključiti internet.

I medicinskim radnicima još uvek nije vraćen deo plate koji su im zakinuli + ministar vrši pritisak onim dopisom.

Da, ovaj debeli Vucicev NVO govnar ce mi odredjivati o cemu cu da pricam.

Suvise smo svi kolektivno duboko u svemu ovome da bi bilo sta moglo da skrene paznje.

Prica se o svemu po ceo dan, i o protestu i o cacijima i o prosvetarima i o svemu zivom.

Nije niko zaboravio na prosvetare i radi se sve vreme da im se pomogne.

A caciji su realnost, nece nestati ako zatvorimo oci.

Takodje, oni izazivaju prilican bes kod velikog broja ljudi, svakodnevno tamo ljudi odlaze da ih vredjaju i dizu se tenzije pred miting.

Nama sledi veliki miting i borba za drzavu, ako pobedimo, onda ce i prosvetari primati platu. I to mnogo vecu nego sad.

Trenutni fondovi solidarnosti su dugorocno neodrzivi, sve i da se sva paznja usmeri na njih.

Sami prosvetari dolaze na protest i deo su zajednicke borbe za bolje drustvo. Nista se nece promeniti ako pricamo o njima, a ne o cacijima, a ne istrajemo u borbi.

Verovatno hoce da kaze da ne pricamo ni o ovome jer se skrece paznja sa protesta? Pricacemo sine, imamo ceo dan, takva su vremena da se samo o politici prica, sve teme dodju na red.

Nama sledi veliki miting i borba za drzavu, ako pobedimo, onda ce i prosvetari primati platu. I to mnogo vecu nego sad.
ovo je ključno. vrlo je jednostavno, samo izađite na ulice za 2 dana i imamo šansu. ako znate već sada da ćete ostati u kućama iz nekog svog razloga, nema potrebe ni ovde bilo šta da pišete.

Mislim da je najveci " spin" ovo plasenje naroda da ce biti 15.krvoprolice....
pre nego sto me izgrdite saslusajte me.
i ja mislim da ce biti problema, mozda bude gore od najvecih slutnji... ali se radi samo sa ciljem da ljudi u strahu, pri orvim koskanjima krenu da se brane, da tuku tog nekog, pa udje policija u masu....
Studenti su smislili super taktiku, da se redarima prijave incidenti, onda oni okruze kretena i ne moze da utice na masu.
Sada ce biti vise ljudi, bice tesko ali ne i nemoguce. Osim toga, ako se nadje neko pored vas npr, mislim da je bolje samo ga savladati nego da krene masovna tuča.
Ja duboko verujem, kad krene narod i pokaze prazne ruke, policija mora propustiti, a peske ce se ici po gradu.
Ako planiraju blokade na ulazu u grad bojim se da su vec danas trebali poceti jer mislim da ce i u petak u bg doci mnogo ljudi.
Sto se tice prosvete, moje dete nije krenulo u 2.polugosiste dok u Inđiji osnovci idu 45min, prijavila sam se da pomognem novcano i cekam racun, pa svako po 1000-2000 dinara, da se pomogne.
Jedna uciteljica je napisala PLATU NEMAM, ALI STUDENTE I ŠKOLSTVO NE DAM

Mislim da je najveci " spin" ovo plasenje naroda da ce biti 15.krvoprolice....
pre nego sto me izgrdite saslusajte me.
i ja mislim da ce biti problema, mozda bude gore od najvecih slutnji... ali se radi samo sa ciljem da ljudi u strahu, pri orvim koskanjima krenu da se brane, da tuku tog nekog, pa udje policija u masu....
Studenti su smislili super taktiku, da se redarima prijave incidenti, onda oni okruze kretena i ne moze da utice na masu.
Sada ce biti vise ljudi, bice tesko ali ne i nemoguce. Osim toga, ako se nadje neko pored vas npr, mislim da je bolje samo ga savladati nego da krene masovna tuča.
Ja duboko verujem, kad krene narod i pokaze prazne ruke, policija mora propustiti, a peske ce se ici po gradu.
Ako planiraju blokade na ulazu u grad bojim se da su vec danas trebali poceti jer mislim da ce i u petak u bg doci mnogo ljudi.
Sto se tice prosvete, moje dete nije krenulo u 2.polugosiste dok u Inđiji osnovci idu 45min, prijavila sam se da pomognem novcano i cekam racun, pa svako po 1000-2000 dinara, da se pomogne.
Jedna uciteljica je napisala PLATU NEMAM, ALI STUDENTE I ŠKOLSTVO NE DAM
NIje li fascinantno kako osim studenata, ceo protest drze prosvetari, najadniji od najadnijih, prezirani i prokleti. Ljudi koje muci i vlast i deca i roditelji. Oni koji rade jako tezak posao.
Mozda bas zato.
I ljudi zaista pomazu.
Mislim d abi svaka skola trebala da ima zaseban fond, da roditelji pomogu nastavnicima.

Ipak je strasno kako radikali neprekidno lazu. Normalan covek postaje bolestan od toliko laganja.
Imaju istu pricu, potpuno izdvojeni od svake ljudskosti, od empatije, bas kao i Huolja koji definitivno nije ljudsko bice, cak ni sisar, nego gmizavac.

Министар информисања Дејан Ристић: Студенти под паролом мирних протеста насилним методама блокирали РТС и РТВ. Медијска сцена се користи као платформа за спровођење обојене револуције

Poslednja izmena:
Полиција нема ресурса ни људства ни воље ни пара да удари на 200.000 људи тако да статистичке шансе за икаквим повређивањем просечне особе која учествује на скупу на нивоу статистичке грешке. Поготово ако нису мушкарци које би режим једине и смео да такне. Такође не треба заборавити да су прошли пут (2020.) када су бацали сузавце на људе изгубили, поклекли су пред свим захтевима за окончање локдауна и сл. А то је било са много, много мање људи окупљених испред Скупштине. Груба сила је у таквој ситуацији увек знак очаја јер је последња и најочајнија полуга моћи коју имају, коришћење исте је израз немоћи.

Оно на шта треба бити спреман и што је највероватније извесно јесте да су ови дилери ћаци, као и разни кримоси и хулигани ангажовани да ескалирају ситуацију, разбијају излоге и ударају на полицију како би они имали изговора да искористе насиље и разбуцају мирна окупљања, у нади да ће се тиме завршити и да ће људи побећи кућама. Најважније је да се то не деси и да се протести по целом граду наставе, још боље раштркани и децентрализовани да цео град остане паралисан. Што дуже то боље. Можда би било чак и боље да је протест планиран да крене у понедељак ујутру јер би дуги протест и хаос који планирају био још већи удар режиму него јурњава суботом увече.

Полиција нема ресурса ни људства ни воље ни пара да удари на 200.000 људи тако да статистичке шансе за икаквим повређивањем просечне особе која учествује на скупу на нивоу статистичке грешке. Поготово ако нису мушкарци које би режим једине и смео да такне. Такође не треба заборавити да су прошли пут (2020.) када су бацали сузавце на људе изгубили, поклекли су пред свим захтевима за окончање локдауна и сл. А то је било са много, много мање људи окупљених испред Скупштине. Груба сила је у таквој ситуацији увек знак очаја јер је последња и најочајнија полуга моћи коју имају, коришћење исте је израз немоћи.

Оно на шта треба бити спреман и што је највероватније извесно јесте да су ови дилери ћаци, као и разни кримоси и хулигани ангажовани да ескалирају ситуацију, разбијају излоге и ударају на полицију како би они имали изговора да искористе насиље и разбуцају мирна окупљања, у нади да ће се тиме завршити и да ће људи побећи кућама. Најважније је да се то не деси и да се протести по целом граду наставе, још боље раштркани и децентрализовани да цео град остане паралисан. Што дуже то боље. Можда би било чак и боље да је протест планиран да крене у понедељак ујутру јер би дуги протест и хаос који планирају био још већи удар режиму него јурњава суботом увече.
Na zalost, policija moze da izazove paniku u masi i indirektno dovede do tragicnog povredjivanja ljudi. Ali, ne verujem da bi se usudili, jer to je isto kao kad bi pucali u masu.

MIslim da je 2020. Hulja popustio zabog rejtinga.
Sada mu to vise nije toliko vazno jer ne spasava izborni rezultat nego se bori da ne ode u zatvor.
Sada mu je potrebna neka pobeda, da pokaze kakoje strasan, da bi ocuvao vernost krvolocnih lojalista. Mozda cak i hapsenje "opozicije" iako "opozicija" nije organizovala sve ovo. Jer, kako cujem, moje komsije radikali cekaju akciju policije i pitaju se zasto nije vec reagovala. Psihopatska masa ceka da Gospodar primeni silu. Ovako, nervozni su i zbunjeni. U njihovim glavama svaka sila je legitimna i dobra,

Ako opoziciju i uhapse, iz zatvora ce mozda izaci kao prava opozicija, mozda posle zatvora vise nece moci da ih kupi, ako bude bio na vlasti.

Странка слободе и правде (ССП) обавештава јавност да председник Србије Александар Вучић припрема хапшење лидерке ССП-а Маринике Тепић, председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, лидера Србија центра Здравка Поноша, као и председника Новог ДСС-а Милоша Јовановића, али и других опозиционих лидера, под лажним оптужбама за тероризам и рушење уставног поретка.​

I kad se zapitamo, moze li nize, bednije.. Moze.

Tesko da je od Nerona postojalo drustvo koje je ovako nisko palo i dozvolilo da direktno jedna banda njime upravlja.

Ali istorija se pobavlja.

"Нерон се вратио у Рим и провео вече у палати. Након што је спавао, пробудио се око поноћи и открио да је стражар палате отишао. Слао поруке у одаје палате својих пријатеља да дођу, али није добио одговоре. Када је лично отишао у њихове одаје, нашао их је све празне."

Poslednja izmena:
Previse se paznje uopste daje i tom potencijalnom nasilju. Ok, mozda izadje policija da bije, pa sta? To je uvek mogucnost kod protesta. Slobini su nas tukli 10 godina, ovi ce da probaju jedan dan i to je to.

Popijes malo pendreka, udahnes malo suzavca, i to je za ljude. Bar znas za sta si se borio.

Ма, мислим да нико није у фазону да не дође, него се питамо да ли је боља тактика игнорисања, и померања локације, јер се протести и штрајкови настављају драстичним блокирањем и након 15.3. а сада је циљ показати бројност.

Ако, пак, буде избор да се иде пред скупштину, свим срцем, без обзира на ризике - идем наравно. Сви иду, нема места страху. Чак, остављам могућност да у последњи час ћаци покупе прње и вапоризују се.

Ма, мислим да нико није у фазону да не дође, него се питамо да ли је боља тактика игнорисања, и померања локације, јер се протести и штрајкови настављају драстичним блокирањем и након 15.3. а сада је циљ показати бројност.

Ако, пак, буде избор да се иде пред скупштину, свим срцем, без обзира на ризике - идем наравно. Сви иду, нема места страху. Чак, остављам могућност да у последњи час ћаци покупе прње и вапоризују се.
mislim da ne treba raditi ono sto Hulja zeli.
Hulja hoce nasilje i sukobe bas kod Skupstine.

Mislim da je u prethodnim nedlejama trebao biti veci pritisak na RTS.

Poslednja izmena:
Hulja se prakticno orodio sa porodicom Trump.
Mozda imaju neku americku blond pincezu za malog Danila?

Podsetimo se, Dzared Kusner je onaj dobri covek koji je zavapio naouruzanim izraelskim humanitarcima: "Ocistite vec jednom Gazu od ljudi, pa da gradimo resorte".
Tj plemeniti krik ponavljaju danas agenti investitora sirom Beograda.

Влада Србије одлучила је да компанији „Афинити Глобал Девелопмент“, у власништву Џареда Кушнера, зета бившег америчког председника Доналда Трампа, бесплатно уступи Касарну Седмог пука у Београду. На тој локацији биће изграђен луксузни хотел који ће носити име Кушнеровог таста – „Интернационални хотел Трамп“. Ову вест објавио је истраживачки портал Радар, који је указао на то да је и овај посао обавијен велом тајне, попут многих претходних контроверзних договора између власти и страних инвеститора.
Према наводима Радара, бивши министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић потписао је уговор са Кушнеровом фирмом за закуп земљишта и остатака комплекса Генералштаба Војске Србије у центру Београда. Међутим, том приликом се „прећутало“ да ће у руке ове компаније прећи и Касарна Седмог пука, која је споменик културе од националног значаја. Овај историјски објекат налази се на истој парцели, што је додатно закомпликовало правни и урбанистички аспект целог пројекта.
Овај уговор је један у низу тајних договора које је власт склопила без икакве економске логике и од којих држава Србија, према анализи стручне јавности, неће имати никакве користи. Потписан је упркос противљењу стручњака и грађана, који већ годинама упозоравају на нетранспарентност и последице оваквих аранжмана.

Poslednja izmena:
mislim da ne treba raditi ono sto Hulja zeli.
Hulja hoce nasilje i sukobe bas kod Skupstine.

Mislim da je u prethodnim nedlejama trebao biti veci pritisak na RTS.

I kad bi to bilo, sta onda? Sta je najgori scenario, huligani u caci maskama i policija u punoj poslusnosti? I? Pregazeni kao plitak potok.

Dolaze ljudi koji ce da strovale 100 kamiona i traktora u jendeke to jutro kao zagrevku, 1000 bivsih specijalaca i 10 000 ostalih profesionalaca. I 50 000 koji jedva cekaju.

I kad bi to bilo, sta onda? Sta je najgori scenario, huligani u caci maskama i policija u punoj poslusnosti? I? Pregazeni kao plitak potok.

Dolaze ljudi koji ce da strovale 100 kamiona i traktora u jendeke to jutro kao zagrevku, 1000 bivsih specijalaca i 10 000 ostalih profesionalaca. I 50 000 koji jedva cekaju.
Najgori scenario su Huljni kriminalci koji pucaju sa krovova u masu i u policajce da bi izazvali stampedo u kome mogu da poginu hiljade.
Budi siguran da je to ono sto on intimno zeli i samo je pitanje njegovog kukavicluka i razuma ljudi oko njega koji to mogu da sprece.
Hulja bi najvise voleo da studenti i ostali koji su protiv njega nestanu.

Нека Н1 сними уживо како пар водитеља / ки излази напоље и зове све заинтересоване унутра у емисије, да се чује њихов глас. Вероватно неће хтети јер немају наређење а и ако буду хтели сваки иоле способни запослени ће обрисати под овим кловновима

Vrh