Šta je novo?

Zaštita prava potrošača

Iz Delezea lupaju kao nikad. Kao da mi živimo pod zemljom. Pouzdano znam da im je margina veća nego proizvoðačima za 90% proizvoda koje drže u asortimanu.

Moraju da lažu. Alternativa im je da priznaju da nas udaraju po ušima.

Treba istrajati u ovome maksimalno. Sramno je da hrana kod nas košta isto kao u zapadnoj Evropi.

Izvolte, pa ko želi i može, nek se priključi:

img-43f4ccd68a5b65fa1213e4b3c1bfbfa5-v-jpg.230271

Ja ih i ovako zaobilazim (gade mi se) ali kad su baš bojkoti u toku, tu još više pazim da im ne zalutam.

Hehehe... i tako, sa 90% ljudi bude opšti muk i okretanje glave kad se pomene bojkot... 😁

I sa politikom i izborima je sličan mentalitet.

Govnari iz Deleza belosvetski. Blizu mene u Maksiju ovako su reagovali na smanjeni promet usled bojkota: zatvorili delikatese i otpustili četvoro zaposlenih, medju njima dva mesara.

To je bag** koju treba najuriti odavde.

Ono što sam još primetio je znatno pogoršanje asortimana u nekim segmentima. Slučajno sam to primetio jer sam kupovao neki "poseban" čaj baš u Maksiju, a sada ga odjednom nema u tri različita objekta. Ista situacija je sa uljem Mediteran.

Još jedan primer kod isprdaka iz Maksija. Mersi velika čokolada bila 1800, odjednom na akciji 899 dinara!!! A na pijaci je 800 dinara!!! Hoće bag** iz Deleza da objasni da su carina, pdv, njihovi troškovi uz maržu od pišljivih 6% krivi zbog ovolike razlike u ceni?

A kad pogledate godišnje izveštaje o profitu, kao i bankari, iz godine u godinu obaraju rekorde i hvale se time.

Delikatese polako otpuštaju svuda jer guraju zapakovanu robu, zarada im ista ili veća, a ne trebaju im radnici da seku.

I nisu rekli da im je marža 6% već da im je čista marža 6% od ukupne marže kada plate sve troškove. Prosečna marža im je 44%.

Vrh