Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Moze li covek da promeni svoje uverenje, ali iskreno?
Ili je znak promene uverenja znak da covek nema uverenje, nego radi za pare?
Opet, da li je normalno kad se neko stalno drzi uverenje, kao npr ljudi koji su do poslednjeg daha verovali u Staljina?

И Мики Алексић је у Трстенику био власт са СНС па му грађанисти то волшебно заборавили.

Ovaj iz ovog audija, što nije došao da pomera barikade, za srpsku novu godinu, što su pozatvarali ceo trg i ulice okolo....

Može lagano da se dogodi da ostale privatne kompanije i banke preventivno krenu da deluju, jer strahuju da bi mogle da se nađu pod sekundarnim sankcijama.
NIS je na OFACovoj listi sankcija i to je neupitno. Kada se ode na sajt OFACa, u pretrazi izlazi NIS. To šta domaći političari i 'eksperti' tumače to je njihova stvar.
Problem bi morao da se rešava što pre, jer je prostor za kupovinu vremena odavno istekao.

Vulin: Mi nismo narod kukavica i pljačkaša i nećemo pod ucenom otimati od braće​

Država Srbija zna kako je kad se otima njena imovina, poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin povodom izjave ruskog ministra Sergeja Lavrova da SAD i EU „zavrću ruke” Srbiji tražeći od nje da izda Rusiju, svog saveznika. „Sve države nastale iz SFRJ otele su nebrojene fabrike, poslovne prostore, stanove, odmarališta izgrađena novcem Srbije, njene privrede i građana. Mi nismo narod kukavica i pljačkaša i nećemo pod ucenom sankcija otimati ruskoj braći. Srbija je potrošila decenije idući ka EU, koja svakim danom pokazuje da je neće jer traži da priznamo tzv. Kosovo, da se zakrvimo s Rusijom i Kinom i podržava svaki pokušaj obojene revolucije u Srbiji. Zato sada, kad je BRIKS probudio nadu da je pravedniji svet moguć, Srbija ne sme da zanemari priliku koju ima”, rekao je Vulin, rekavši da je čvrsto uveren da „Srbija treba da se na referendumu opredeli EU ili BRIKS”.

Eto ko nam je potpredsednik vlade. Barem je sada jasno da se ovaj pokušaj od države bliži svom logičnom kraju.
Koga ne mrzi, neka izračuna koliko će prestanak rada NISa napraviti manjak u budžetu, jer je to najrealniji ishod cele ove priče.

Koji li će mu sad od braće, ili vekovnih prijatelja Srbije, biti draži, brat Putin ili veliki prijatelj Srbije Tramp? Kom' li će se carstvu prikloniti? Ne bio u njegovoj koži. Nije lako nosiocu ordena Aleksandra Nevskog (jel' beše taj orden od brata Putina)

Debelo sumnjam u ovo.

"Većina članova Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije nije uopšte htela da se izjasni o predlogu da li da se totalno obustavi rad u školama, tvrde u ovom sindikatu, koji se smatra najvećim u zemlji. Kako navode, samo su odbori ovog sindikata u Čačku, Ivanjici i Kraljevu većinski bili za to da prosvetari od ponedeljka prestanu da rade"

Debelo sumnjam u ovo.

"Većina članova Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije nije uopšte htela da se izjasni o predlogu da li da se totalno obustavi rad u školama, tvrde u ovom sindikatu, koji se smatra najvećim u zemlji. Kako navode, samo su odbori ovog sindikata u Čačku, Ivanjici i Kraljevu većinski bili za to da prosvetari od ponedeljka prestanu da rade"
Mislim da su prosvetari jednostavno videli da se protest ne siri i da niko nije solidaran sa njima.
Odlucili su se na jedino resenje u uslovima bolesnog drustva - da uzmu pare.
U Srbiji je borba za zajednicki interes nemoguca jer vecina populacije nije u stanju da shvati taj pojam.
Ovim, prestaju mogucnosti za generalni strajk i samo nas ludilo Nepomenika ili ekonomski bankrot moze spasiti.

Može lagano da se dogodi da ostale privatne kompanije i banke preventivno krenu da deluju, jer strahuju da bi mogle da se nađu pod sekundarnim sankcijama.
NIS je na OFACovoj listi sankcija i to je neupitno. Kada se ode na sajt OFACa, u pretrazi izlazi NIS. To šta domaći političari i 'eksperti' tumače to je njihova stvar.
Problem bi morao da se rešava što pre, jer je prostor za kupovinu vremena odavno istekao.

Jos jednom zbog ofac sankcija kako su banke zbog "reputacijskog rizika" i straha za poslovanjem gasile racune osobama pod sankcijama u RS-u, tako ce isto biti i sa NIS-om

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Sankcije NISu u suštini već deluju
  • Trgovanje akcijama NISa na BELEXu je zaustavljeno navodno do 28. januara ali mislim da će to da produže do daljnjeg
  • Apple je izbacio NISove aplikacije iz app prodavnice
Ovim, prestaju mogucnosti za generalni strajk i samo nas ludilo Nepomenika ili ekonomski bankrot moze spasiti.
Bankrot je neizbežan i to mi uliva nadu da će doći do promene režima zasnovanog na krađi.

Vrh