Bravo!
To je to.
Na zalost, nasi ljudi ne razumeju mnogo o kolonijalnom statusu Srbije.
5. oktobar 2000. je bila tranzicija iz Severne Koreje u DR Kongo.
Bravo!
To je to.
Na zalost, nasi ljudi ne razumeju mnogo o kolonijalnom statusu Srbije.
Treba neka nova tema da se otvori za ove teletabis analize. Pristup da ima samo MC sa svojih 5 naloga.
Evo ga i treci nalog.5. oktobar 2000. je bila tranzicija iz Severne Koreje u DR Kongo.
Pocela paranoja da drma. a?Treba neka nova tema da se otvori za ove teletabis analize. Pristup da ima samo MC sa svojih 5 naloga.
Tu verujem da si najstrucniji.Pocela paranoja da drma. a?
Tako to biva kad se previse sniva, a stvarnost se malo zna.
Sve smo to čuli već.Najveci problem nesuverenih drzava je sto se u njima ostvaruju interesi kolonijalnih gospodara.
nista ne bi bilo, ne bi otvorila klastere, nece ni ovako.Sve smo to čuli već.
Reci mi šta bi bilo sa Srbijom da Vučić kaže ne može litijum, nismo zainteresovani?
To znači da nismo kolonija. Do nas je, Noki je dobro rekao.nista ne bi bilo, ne bi otvorila klastere, nece ni ovako.
Da nismo kolonija ne bi Hill-u palo na pamet da uredjuje nase izbore, Rio Tintu da i pored svega priprema kopanje litijuma i jos mnogo toga.To znači da nismo kolonija. Do nas je, Noki je dobro rekao.
Dakle svako je svakome kolonija. Ajmo dalje, da vidimo šta možemo da uradimo.Da nismo kolonija ne bi Hill-u palo na pamet da uredjuje nase izbore, Rio Tintu da i pored svega priprema kopanje litijuma i jos mnogo toga.
Moras da shvati sinergiju bede i kolonijalizma.
Kolonijalne sile porobljuju slabe i./ili zaostale drzave. Kolonijalna praksa cini te drzave jos slabijim i bednijim.
Beda omogucava kolonijalizam, a kolonijalizam konzervira bedu.
Imas literature o tomekoliko hoces.
Imas i trenutnu praksu u EU koja polako tone od kada im je zabranjeno (silom dinamita) da koriste jeftine energente iz jedne druge drzave, a naredjeno da kupuju skuplje enrgente iz jedne trerce drzave.
EU je kolonija prvog reda, dok smo mi kolonija drugog ili treceg reda.
Sa Tadicem EU nije mogla da nam nametne zeljeni nivo kolonijalnog statusa, pa su nasli coveka, organizovali mu kampanju, nasli finansijere (recimo kriminalac S. Subotic). I sve se lepo zvrsilo po njih.
Logika je vrlo jednostavna (odnosi sila, odnosi snaga).
ne svako svakome, nego postoje nivoi uticaja.Dakle svako je svakome kolonija. Ajmo dalje, da vidimo šta možemo da uradimo.
Neće. Treba im da namesti pobednika pesme za evroviziju (Zejnu), kao što je prošle godine namestila. Posle toga možda...Krenuli su s zastrasivanjem neistomisljenika. Sta mislis hoce Olja Kovacevic biti izbacena s Rts?
kakav je to sljamNeće. Treba im da namesti pobednika pesme za evroviziju (Zejnu), kao što je prošle godine namestila. Posle toga možda...
Fokusiraj se na ono šta mi možemo da uradimo. Ima nešto sigurno.ne svako svakome, nego postoje nivoi uticaja.
Nemacka je americka kolonija, ali je za nas kolonijalni gospodar.
Neki slojevi stanovnistva u Nemackoj trpe zbog americkog kolonijalizma, ali u isto vreme imaju koristi od toga sto smo im mi podredjeni.
U primcipu, vlasnici kapitala, bilo da s epojavljuju u kombinaciji sa drzavnom silom ili samostalno su nosioci kolonijalizma.
Kolonijalizam je prirodna (ali ne i prijatna) posledica velikih akumulacija kapitala.
Recimo, kada su Evropljani zauzeli Ameriku, brzo su pobili vecinu tamosnjeg stanovnistva. Kapitalisti iz Evrope su otvarali plantaze secerne trske i nedostajala im je jeftina radna snaga. Poceli su da kupuju i/ili love crnce po Africi i voze ih u Ameriku kao robove. Nesto su kupovali od arapskih trgovaca robljem. Nesto su kupovali od crnackih kraljeva koji su, slicno Vucicu, prodavali interes svojih podanika za podrsku stranaca.
Sam kapitalizam inicirao je modernu, intenzivnu trgovinu robljem.
Sam kapitalizma je zadao i zavrsni udarac trgovini robljem kada je isto postalo neisplativo.
Ljudska patnja je prirodna je posledica zrtvovanja zivota za kapital.
Tako i kopanje litijuma kod nas nije posledica verske ili nek druge metafizicke mrznje Zapada prema nama vec samo potreba kapitala. Nase posledicno istrebljenje/trovanje nije deo plana i primarna potreba Kapitala, nego zgodna posledica ulaganja.
Rat u Ukrajini nije posledica mrznje zapada prema Rusiji nego samo posledica potrebe Kapitala za resursima Ukrajine i kasnije Rusije.
Fokusiraj se na ono šta mi možemo da uradimo. Ima nešto sigurno.
Nije trazio kolonizator ali je mozda dodelio kolonizator u vidu nekakve nagrade. Ja mislim da nam je Expo poklonjen, nazalost.Mi bi mogli za pocetak da sasecemo besmislene projekte tipa Expo.
To nam nije trazio kolonizator, to je projekt lopova na vlasti.
Sada kada je stanovnistvo videlo kakve suposledice korupcije mogli bi da krenemo u kampanju protiv iste i objasnimo zasto korupciaj nije dobra. Recimo, narod u mnogome veruje da je partijsko zaposljavanje dobra stvar.
Tako je.Mi bi mogli za pocetak da sasecemo besmislene projekte tipa Expo.
To nam nije trazio kolonizator, to je projekt lopova na vlasti.
Sada kada je stanovnistvo videlo kakve suposledice korupcije mogli bi da krenemo u kampanju protiv iste i objasnimo zasto korupciaj nije dobra. Recimo, narod u mnogome veruje da je partijsko zaposljavanje dobra stvar.