Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

CDU i AFD su mu naklonjeniji od Solcovog SPD-a a po svemu sudeci, na sledecim izborima oni ce najvise rasti. SNS je zapravo zajedno sa CDU-om u EPP-u.

Najmanje su mu naklonjeni Zeleni a oni su trenutno u sunovratu.

U odnosu kolonijalni gospodar - kolonija, apsolutno je nebitno da li organizacija postavljenog kolonijalnog upravnika ima preferencije veće ili manje prema nekoj konkretnoj političkoj organizaciji, to je potpuno jasno kod vrhovnog kolonijalnog gospodara u tzv. međunarodnoj zajednici - USA. Politika prema kolonijama ne zavisi od trenutno vladajuće strukture.

U odnosu kolonijalni gospodar - kolonija, apsolutno je nebitno da li organizacija postavljenog kolonijalnog upravnika ima preferencije veće ili manje prema nekoj konkretnoj političkoj organizaciji, to je potpuno jasno kod vrhovnog kolonijalnog gospodara u tzv. međunarodnoj zajednici - USA.
Bravo!
To je to.
Na zalost, nasi ljudi ne razumeju mnogo o kolonijalnom statusu Srbije.

U odnosu kolonijalni gospodar - kolonija, apsolutno je nebitno da li organizacija postavljenog kolonijalnog upravnika ima preferencije veće ili manje prema nekoj konkretnoj političkoj organizaciji, to je potpuno jasno kod vrhovnog kolonijalnog gospodara u tzv. međunarodnoj zajednici - USA. Politika prema kolonijama ne zavisi od trenutno vladajuće strukture.
Bravo!
To je to.
Na zalost, nasi ljudi ne razumeju mnogo o kolonijalnom statusu Srbije.
Treba neka nova tema da se otvori za ove teletabis analize. Pristup da ima samo MC sa svojih 5 naloga.

Ta prica da nasa vlada ne moze bolje jer stranci drze konce je najpromasenija tema i najlaksa za opovrgnuti.

I pod potpunom kontrolom i privrzenosti nekoj od velesila, niko od njih ne sedi i do kasno u noc, uz upaljenu cigaretu, praznu flasu burbona/votke i sa razbacanim papirima ne veca:
-kako da srusimo nadstresnicu Srbima na glavu?
-da li nas lider u Srbiji ima brata debila kome treba strpati milijardu u dzep?
-kako su Delije, sta rade?
-gde nam je Velja? Treba li mu ljudi za ekipu?
-kako da cekaonica u Domu zdravlja u Valjevu bude jos veci pakao?
-biju li dovoljno policajci i zasto ne?

Pa ako tu i tamo i budu ucenjeni da potpisu neki papir ili izadju sa nekom izjavom, ne tera ih sigurno niko da kradu, otimaju, bahate se, unistavaju skolstvo, zdravstvo, guraju dvojkase iz osnovne u ministarske fotelje, gase slobodu medija, itd.

Ali jeste tačno da je Srbija njihova kolonija i da upravljaju nekim stvarima ovde.

Upravo ta činjenica i baca u apatiju onaj deo glasača kojima se gade Vučić i SNS, ali ne osećaju se kao da će bilo koja alternativa biti bolja. Jer se osećaju kao da su i alternative pod istom šapom, ili će biti stavljene pod istu šapu ako budu izabrane. Pisali su ljudi o tome i ovde na forumu - evropejci i prozapadnjaci koji su spoznali gorku istinu i digli ruke od nekih većih nada. Ima dosta takvih ljudi po Srbiji. Koji ne žele ovo zlo, ali ne vide, ne misle, da će zaokruživanje nekog drugog broja promeniti suštinske vladare i planove za Nacionalni park Srbija.

To koliko je Srbija kolonija dolazi tek nakon imati uređeno i funkcionalno društvo iznutra i zaličiti više na baltičke zemlje a manje na Belorusiju.

A vas par preskače tu bitnu stepenicu. Ti, želim da verujem nesvesno, a par ljudi svesno radeći protiv intresa Srbije. Jer im je u u nekom sitnom partikularnom interesu da se održi satus quo.

Tako da ta bojazan da ćeš (kao primer u moru drugih) jesti nutelu sa više zasićenih masnih kiselina od nekog Bečlije je iako opravdana, manje rešiva u političko-pravnom statusu zemlje u kojem smo već 35 godina. Nazadovanje i razgradnja insitucija samo otežava borbu sa izazovima koje navodiš i osnažuje ucenjivački potencijal na strani jačih, istočno i zapadno.

Što se onda reflektuje na pitanja od ekologije do energetike i suverenog vođenja politike, koliko je to u današnjim okvirima moguće. Nikad nije ni bilo savšeno moguće za male države.

Zato Hil apeluje na smirenost i sabornost kao i Porfirije. Problem je što Hil radi u vlastitom interesu a ovaj slepac iz SPC samo doprinosi kolonijalnom statusu Srbije zaslepljen da time što govori šiti interese zemlje, naroda, opstanka i da ga vode vrle vrednosti.

Najveci problem nesuverenih drzava je sto se u njima ostvaruju interesi kolonijalnih gospodara. Neke drzave su manje, neke vece kolonije. Samo nekoliko drzava, koje poseduju neuklearno oruzje mogu danas da ne budu kolonije.
To nije nikakva apstrakcija.
Uzmimo npr kopanje litijuma.
Njima treba litijum, ne sto nas mrze, ne zbog neke kosmicke zavere protiv Srbam nego im treba. Kao sto nama treba krompir na pijaci ili benzin.
Nama kopanje litijuma nikako ne treba jer ce nas zatrovati.
Mi sada trosimo sopstvenu energiju u raspravam o litijumu, kolonijalna vlast na silu gura to kopanje litijuma i umesto da se bavimo nekim drugim stvarima mi trosimo energiju na projekte kolonijalnih gospodara.
Ili, auto put Nis - Pristina. Taj auto put nam ne treba, ali kolonizatoru treba. MI se zaduzujemo radi izgradnje tog puta.
Od ekonomskih primera do ideoloskih primera (woke agenda), bezbroj je primera gde se mi trosimo za besmislene projekete kolonizatora.

Kolonizator namece u nasu drzavnu upravo promene koje njemu odgovaraju, recimo izdvajanje katastra iz nadleznosti sudova koje je stvorilo nevidjen haos i korupciju u katastru, za sta je odgovorna recio Nemacka.
Ili tzv reforme pravosudja, izvedene dva puta pod pritisokm EU, da bi dobili pravosudje korumpirano kao nikad.
Zatim razne reforme MMF-a koje po pravilu, primenjene u zemljama bez demokratije, u kojima vladaju kriminalci dovode do teskih problema.

Cak i danas, dok se zlocinacka vlast ljulja neki mastaju o trenutku kada "ce nam EU dati podrsku". Samo takvo razmisljanje odaje neobrazovanu ili infantilnu ososbu.
To je samo nastavak magijskog razmisljanja, tako cestog u Srba. Doci ce neko, nazovimo ga kralj, cesto "Dobri Svaba", "Putin", potpuno je svejedno. I Srbija ce postati rajski vrt, bez da se mi promenimo, bez da mrdnemo prstom. A i zasto bi se trudili i menjali smo kad smo mi nebeski, od boga dan narod.

I desna i leva (evrofilna prica) zapravo konvergiraju u istoj tacki. Samo sto kod evrofila postoji zamrseni mentalni konstrukt koji ide ovako: Evropa ce nas zavoleti kada vide kako smo mi pametni i lepi, kako znamo marke vina i parfema. Sto nas ovako tretiraju je zbog toga sto jos nisu videli nase kvalitete.

U medjuvremenu - kolonija.

A kako oni koji nisu kolonije, koji su hegemoni vide svet. Evo ovako:

Poslednja izmena:
Vratio bih se na magijsko razmisljanje. Ako posetite Etiopiju, onaj zabaceni deo, videcete da tamo nema ni policije ni zakona. Plemena koja tamo zive bave se stocarstvom i jedni drugima otimaju stoku. Svi nose kalasnjikove. Slicno kao u CG u prvoj polovini 19. veka.
Medutim, verovanje u magiju je izrazeno. Bas kao i danas u Srbiji.
I sto ima manje zakona, vise se veruje u magiju.

Npr, vlasnik jedne firme iz jednog mesta u Sumadiji mi je pricao kako su presli u Beograd jer se plase magij i uroka. Za to mesto, on je mnogo bogat i svi ga mrze. U dvoriste su mu bacali probusena jaja, crvene konce vezane u cvor i mrtve zivotinje. Nocu su bajali ispred njegove kuce. Bacali su kletve.

Moramo da razumemo da je SRbija paganska, nehriscanska zemlja. Pravoslavlje je samo tanka korica i maska. Shvatanje religije je skroz pagasko. Medjusobna mrznja i zavist nisu sputani i/ili ogarniceni nekim sistemom verovanja.

Obozavanje EU ili Putina ili Trampa kosovskog junaka koji nam vraca Kosovo, sve sa Melanijom - kosovkom djevojkom, obozavanje Djokovica itd.
To je simptom jednog zaostalog drustva koje ne moze da ispliva iz svoje jaden sustine.

To znači da nismo kolonija. Do nas je, Noki je dobro rekao.
Da nismo kolonija ne bi Hill-u palo na pamet da uredjuje nase izbore, Rio Tintu da i pored svega priprema kopanje litijuma i jos mnogo toga.
Moras da shvati sinergiju bede i kolonijalizma.

Kolonijalne sile porobljuju slabe i./ili zaostale drzave. Kolonijalna praksa cini te drzave jos slabijim i bednijim.
Beda omogucava kolonijalizam, a kolonijalizam konzervira bedu.
Imas literature o tomekoliko hoces.
Imas i trenutnu praksu u EU koja polako tone od kada im je zabranjeno (silom dinamita) da koriste jeftine energente iz jedne druge drzave, a naredjeno da kupuju skuplje enrgente iz jedne trerce drzave.

EU je kolonija prvog reda, dok smo mi kolonija drugog ili treceg reda.

Sa Tadicem EU nije mogla da nam nametne zeljeni nivo kolonijalnog statusa, pa su nasli coveka, organizovali mu kampanju, nasli finansijere (recimo kriminalac S. Subotic). I sve se lepo zvrsilo po njih.
Logika je vrlo jednostavna (odnosi sila, odnosi snaga).

Da nismo kolonija ne bi Hill-u palo na pamet da uredjuje nase izbore, Rio Tintu da i pored svega priprema kopanje litijuma i jos mnogo toga.
Moras da shvati sinergiju bede i kolonijalizma.

Kolonijalne sile porobljuju slabe i./ili zaostale drzave. Kolonijalna praksa cini te drzave jos slabijim i bednijim.
Beda omogucava kolonijalizam, a kolonijalizam konzervira bedu.
Imas literature o tomekoliko hoces.
Imas i trenutnu praksu u EU koja polako tone od kada im je zabranjeno (silom dinamita) da koriste jeftine energente iz jedne druge drzave, a naredjeno da kupuju skuplje enrgente iz jedne trerce drzave.

EU je kolonija prvog reda, dok smo mi kolonija drugog ili treceg reda.

Sa Tadicem EU nije mogla da nam nametne zeljeni nivo kolonijalnog statusa, pa su nasli coveka, organizovali mu kampanju, nasli finansijere (recimo kriminalac S. Subotic). I sve se lepo zvrsilo po njih.
Logika je vrlo jednostavna (odnosi sila, odnosi snaga).
Dakle svako je svakome kolonija. Ajmo dalje, da vidimo šta možemo da uradimo.

Ove stvari ne može ni jedan političar u Srbiji da promeni.

777n.jpg

Dakle svako je svakome kolonija. Ajmo dalje, da vidimo šta možemo da uradimo.
ne svako svakome, nego postoje nivoi uticaja.
Nemacka je americka kolonija, ali je za nas kolonijalni gospodar.
Neki slojevi stanovnistva u Nemackoj trpe zbog americkog kolonijalizma, ali u isto vreme imaju koristi od toga sto smo im mi podredjeni.

U primcipu, vlasnici kapitala, bilo da s epojavljuju u kombinaciji sa drzavnom silom ili samostalno su nosioci kolonijalizma.
Kolonijalizam je prirodna (ali ne i prijatna) posledica velikih akumulacija kapitala.

Recimo, kada su Evropljani zauzeli Ameriku, brzo su pobili vecinu tamosnjeg stanovnistva. Kapitalisti iz Evrope su otvarali plantaze secerne trske i nedostajala im je jeftina radna snaga. Poceli su da kupuju i/ili love crnce po Africi i voze ih u Ameriku kao robove. Nesto su kupovali od arapskih trgovaca robljem. Nesto su kupovali od crnackih kraljeva koji su, slicno Vucicu, prodavali interes svojih podanika za podrsku stranaca.

Sam kapitalizam inicirao je modernu, intenzivnu trgovinu robljem.
Sam kapitalizma je zadao i zavrsni udarac trgovini robljem kada je isto postalo neisplativo.

Ljudska patnja je prirodna je posledica zrtvovanja zivota za kapital.

Tako i kopanje litijuma kod nas nije posledica verske ili nek druge metafizicke mrznje Zapada prema nama vec samo potreba kapitala. Nase posledicno istrebljenje/trovanje nije deo plana i primarna potreba Kapitala, nego zgodna posledica ulaganja.
Rat u Ukrajini nije posledica mrznje zapada prema Rusiji nego samo posledica potrebe Kapitala za resursima Ukrajine i kasnije Rusije.

ne svako svakome, nego postoje nivoi uticaja.
Nemacka je americka kolonija, ali je za nas kolonijalni gospodar.
Neki slojevi stanovnistva u Nemackoj trpe zbog americkog kolonijalizma, ali u isto vreme imaju koristi od toga sto smo im mi podredjeni.

U primcipu, vlasnici kapitala, bilo da s epojavljuju u kombinaciji sa drzavnom silom ili samostalno su nosioci kolonijalizma.
Kolonijalizam je prirodna (ali ne i prijatna) posledica velikih akumulacija kapitala.

Recimo, kada su Evropljani zauzeli Ameriku, brzo su pobili vecinu tamosnjeg stanovnistva. Kapitalisti iz Evrope su otvarali plantaze secerne trske i nedostajala im je jeftina radna snaga. Poceli su da kupuju i/ili love crnce po Africi i voze ih u Ameriku kao robove. Nesto su kupovali od arapskih trgovaca robljem. Nesto su kupovali od crnackih kraljeva koji su, slicno Vucicu, prodavali interes svojih podanika za podrsku stranaca.

Sam kapitalizam inicirao je modernu, intenzivnu trgovinu robljem.
Sam kapitalizma je zadao i zavrsni udarac trgovini robljem kada je isto postalo neisplativo.

Ljudska patnja je prirodna je posledica zrtvovanja zivota za kapital.

Tako i kopanje litijuma kod nas nije posledica verske ili nek druge metafizicke mrznje Zapada prema nama vec samo potreba kapitala. Nase posledicno istrebljenje/trovanje nije deo plana i primarna potreba Kapitala, nego zgodna posledica ulaganja.
Rat u Ukrajini nije posledica mrznje zapada prema Rusiji nego samo posledica potrebe Kapitala za resursima Ukrajine i kasnije Rusije.
Fokusiraj se na ono šta mi možemo da uradimo. Ima nešto sigurno.

Hteo bih da dodam, da se ponekada interes kolonizatora i stanovinistva u kolonijama preklopi ili barem delimicno preklopi.
Ponekad razvoj saobracajne infrastrukture odgovara i kolonizatoru i stanovnistvu, ponekada ne.
Ipak, pravilo je da najvecu korist ima kolonizator inace se ne bi ni upustao u posao.

Umetnost drzavne politike je znati plivati u tom polju sila i minimalno raditi protiv svojih interesa.

Vrh