Ja bih voleo da mi neko zdravorazumski, onako, prosto, objasni par teza. Jednu ti zastupas bas jako, u poslednje vreme. Valjda je to "glupo pitati" i ko upita, "ne razume se".
Prva teza-bojkot izbora. Potegnuta prvi put, kada je Sergej Trifunovic pokusao, cini mi se? On se tad brecao kako mi svi ne kapiramo tu genijalnu zamisao.
Dakle, <> organizuje nefer izbore, ti bojkotujes. On ih pokrade i osvoji vecinu. I? Sta ti imas tacno od toga? Odneo si svoje igracke kuci i ostala deca nastavila da se igraju.
Druga teza-generalni strajk. Solidno kao pokazna vezba jedinstva, mozda. Riskantan potez i poziv koji lako moze da se odbije kao bumerang, kada vecina, mahom privatnih i ucenjenih, ne moze da ne dodje na posao bez posledica i odmazde. No, to na stranu.
Sta se postize? Sta mislis da ce da se postigne.
Ja cu odgovoriti sa kontratezom. Generalni strajk je bezvredan. Imali smo generalni strajk 2020. godine, danima. Nista nije radilo. Samo bolnice, potpuno umanjenim kapacitetom, iskljucivo hitno i kovid. Prodavnice i nabavka se otvarala na smenu. A onda, vikend i potpuna obustava, danima.
I? Jel pala vlada? Jel se nesto promenilo? Koji je efekat tog strajka bio? Sta ovaj, politicki motivisani generalni strajk, koji u najboljem slucaju moze da bude 30% od pravog strajka koji smo svi ziveli i videli, cini drugacijim?