Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

1745323855-IMG_1574-1536x1152.jpg

U izdvojenom odeljenju Osnovne škole "Karađorđe" u Saranovu u opštini Rača danas je pao plafon u jednoj učionici, a đaci su vraćeni kući i u školskom objektu neće biti nastave, potvrđeno je agenciji Beta u Školskoj upravi.

Још један од терористичких напада усмерених против развоја Србије, наравно припреман још од пре 25 година.

Још један од терористичких напада усмерених против развоја Србије, наравно припреман још од пре 25 година.
Ne daj Bože da su se deca zadesila ispod ovoga. Najurio bi ih narod u roku od dva sata, ne sa vlasti nego iz Srbije.

Danas svako gleda svoje dupe. Zato je teško naći i partnera jer svako opet gleda sebe. Niko nije spreman da sa nekim nešto deli, već svako misli za sebe da je najbolji i zaslužuje više. Niko neće u boj, neka ide neko drugi. Neću ja da se bijem sa policijom, neka se biju studenti.

Uh dobro je, nisam ja. Šta da radiš, dešava se.

Ne daj Bože da su se deca zadesila ispod ovoga. Najurio bi ih narod u roku od dva sata, ne sa vlasti nego iz Srbije.
Pa ovo se dešava upravo zbog toga što je narod totalno neodgovoran, od baba sere, preko ovog što treba da utipla roštilj za spušteni plafon, tužilaca i sudija, pa sve do predsednika. Gde god malo zagrebeš naići ćeš na teški javašluk. Ili nemaju kapacitet da razmisle o posledicama svojih dela ili ih jednostavno zabole. A glavni uzrok svega je nakaradno pravosuđe, koje šalje svima signal da neće snositi nikakve posledice šta god da urade.

Ili bi možda postojala Srbija sa Srbima pravoslavcima, Srbima katolicima i Srbima muslimanima. Nikada nećemo znati...
Сазнали смо све што је требало сазнати 1941. године.

Иначе, докле са тим кафанским неистинама? Један владика је из очаја приликом афере конкордат изјавио да су Срби пре свега православци и ево то је основ већ 85 година за ову неистиниту причу о искључивости СПЦ.

Јутрос је испред блокиране зграде Радио-телевизије Србије у Таковској и Абеларовој улици примећено много више полицајаца који су дошли на смену, док их је посао завршило тек њих седам-осам, због чега су и студенти и грађани били забринути и упитани да ли се нешто дешава. Како је јутрос рано речено на телевизији Нова, студенти су добили информацију да ће се појавити интервентна полиција која ће, можда, покушати насилно да уводи раднике РТС-а у зграду и да разбије блокаду.​

1000033887.jpg

Smeta vam jer pali EU zastave, van toga super lik.

Dodik ima bolju scenografiju.
Inace je kriminalac, kso i Hulja.
Možda je kriminalac, ali nije uz to još veleizdajnik i prevarant kao Hulja.
Zapravo, da je Dodik stvarno umešan u neki ozbiljan kriminal bio bi bespogovorno poslušan prema zapadu kao i Hulja, jer bi onda imali čime da ga ucenjuju.

Додик је НАТО играч који игра свој последњи чин - делегитимацију Републике Српске као фактора нестабилности у БиХ, са циљем да се на крају или укине или сведе на најнижи ниво без судске власти и полиције.
Много се пецаш на јефтин мамац.
Резултат Додикове власти је мање од милион Срба у РС!
Dodika su zajedno sa bošnjačkim i hrvatskim predstavnicima još 2006. odveli na pregovore u vojnu bazu NATO-a, i tamo ga držali maltene zarobljenog više sati i ultimativno zahtevali da potpiše ukidanje Policije Republike Srpske, uvođenje jednog predsednika BiH i promenu imena Republike Srpske, neprekidno ponavljajući da je to od vitalnog interesa za SAD, na šta im je on odgovorio "možda, ali ja sam biran da ispunjavam srpske nacionalne interese, a ne američke" i napustio sastanak. Njegovo ne je ostalo ne do današnjeg dana, iako su tada pretili čak i njegovoj porodici.

Blago Srbiji da se i nepomenik tako držao kada su mu na sto stavili Briselsku Veleizdaju, Vašingtonsku Veleizdaju i Francusko-Nemački Ultimatum. Njegovo šibicarsko "ne" na prvi predlog Briselske Veleizdaje je trajalo narednih 10 dana, od 9. do 19. aprila 2013. kada je prihvatio sporazum čija je jedina izmena to što sadrži i onu prevaru zvanu ZSO, a navodno odbijanje Francusko-Nemačkog Ultimatuma u novembru 2022. je potrajalo 2 meseca do Svetog Jovana 2023. kada je ponovo skuvao žabu prihvativši sve osim jedne stavke da se Srbija neće protiviti članstvu tzv. "kosove" u UN, kao da to uopšte zavisi od Srbije a ne od stalnih članica SB UN.

Poslednja izmena:
Ko те то лагао друже? Додик је РС верзија Вучића и ту је да глуми националисту док продаје српске интересе.

@Noki i svi drugi raspoloženi pravnici:

Nedavno mi je neko objasnio onaj koncept-foru u našem degenerisanom pravosuđu po kome Pera može da tuži Miku za slučaj XY i ako se Mika oslobodi optužbi tada u tom momentu, posle više niko drugi neće moći opet da tuži, jer ne može dvaput da se pokreće optužnica za istu stvar.

Primeri:
Vučević tužio Vučića zbog Jovanjice 2019.

Vučević tužio Vučića zbog Belivuka 2021:

Jel istina da je sistem ovde tako debilno napravljen i formulisan da ovako "lako" neko moćan može da se doživotno izvuče za bilo šta i spreči da ga iko ikad ponovo tuži za nešto? I kako to rešavaju ili sprečavaju u normalni(ji)m zemljama?

Hvala unapred.

Veoma lep post.

Zanima me da li smatras da su verujuci hriscani vise empaticni od ostalih, recimo od pagana?

Da li nerazumevanjeni hladnoca prema devojcici iz tvig primera potice od toga sto su prisutni bili vise pagani negomprav hriscani?

Mogu.li pagani biti humani?
Navedena nedoumica se odnosi zašto su "verujućim hrišćanima" bitniji rituali (paganskih korena jer nigde u Bibliji se ne navodi da se upali ___br.sveća gore/dole, vezivanje crvenih končića oko ruku bebama (ne osuđujem, samo zapažam), kucanje o drvo itd.) nego sama suština hrišćanstva. Koliko je zapravo vernika a koliko sujevernika? Ovde je upitno koliko uopšte ima ljudskog u njima (primeru koji sam u pr.postu navela) a kamoli hrišćanskog?! Ako se verujući pridržavaju paganskog da li su oni više hrišćani ili pagani?! Moj pristup, ponašanje uopšte, očigledno nije očekivano za osobu mojih godina tzv."mlađu"; za neku stariju ženu, baku, možda...ali ni one nisu reagovale! Pitanje je da li u mom pristupu nepoznatim ljudima ima više petlje (ne može se to nazvati hrabrošću) ili ljudskog (jer mi inače nije strano da priđem nekom u nevolji a očigledno po njihovom mišljenju nemam dovoljno godina za takav pristup). Zašto misliš da neverujući (ateisti/agnostici) ne mogu biti bolji i veći ljudi od "verujućih"?

Nego, kad smo već kod religioznih pitanja...

Da li će vernici u NS tužiti nadležne, odgovorne, što su tokom posta pili mrsno?🤨

Msm da crvi ne spadaju u posne napitke (bez obzira na količinu)?!
Sličnosti i razlike:

1745506886021.png

1745506898840.png

postupak "zvuči poznato" bezbedno mleko sa aflatoksinom vs. H2O sa nematodama? ! Ista stranka na vlasti, isti metodi demostriranja o bezbednom unosu, drugačiji napitak...

Da li u fitnes takmičenjima postoji limit oko unosa proteina? Koliko NS-i bodybil.smeju da unose vode iz gradskog vodovoda kako ne bi bili eliminisani?

giphy.gif

@Bender Rodriguez Nisam pravnik, ali čini mi se da je bilo da neko ko je osuđen po nekom predmetu, ne može 2x biti osuđen za isto delo. Tipa pečenjaru čine uslugu sudeći mu po optužbi za proneveru miliona u slučaju EPS-a a on je npr.u istom slučaju učinio štetu u milijardama € i ako se kasnije to dokaže, nema dopune ukoliko je ostupak gotov (razlika bratiji i njemu samom u džep).

Jasno mi je - i sasvim ok - da neko ne može da bude osuđivan više puta za istu stvar.

Ali ovo što su izvela SNS đubrad je van svake pameti. Desi se nešto, uzburka se javnost, oteže se ili odlaže istraga, onda dok je stvar još sveža i nisu se svi informisali, Pera podnese neozbiljnu tužbu protiv Mike, advokati se naravno dogovore da sve bude farsa, sudiju zabole ili je i on njihov, presudi se da nema nikakve odgovornosti i Mika je doživotno imun na sve nove tužbe i presude glede te neke afere odnosno tog jednog slučaja. I šta sad, sutra da se pojave novi dokazi ili svedoci na tu temu, sve to pada u vodu jer je ovaj već ranije oslobođen i presuđen kao nevin...

I ranije sam čuo izjave da ovde a i u mnogim drugim državama zakone pišu mafijaši - za mafijaše. Ovo mi deluje kao jedan od tih slučajeva i primera.

Vrh