Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=367640#p367640:3jjh06k6 je napisao(la):
laki72 » 30 minutes ago[/url]":3jjh06k6]Losi nam politicari?
Losi smo mi....

B92: Snimao čoveka kako gori na ulici u Novom Sadu http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1086711

"Na snimku se jasno vidi da čovek gori i leži uz zid, dok je snimatelj najverovatnije prolaznik koji je ugledao prizor na nekoj od novosadskih ulica i potom počeo da snima mobilnim telefonom.
Na upozorenje da ustane i ugasi vatru, nesrećni čovek mu je samo odmahnuo rukom što upućuje na to da je bio svestan, a moguće da se i samozapalio, piše 021.rs."

Iz komentara se da zaključiti da je u pitanju neki narkoman koji stalno maltretira ljude (nekada sa nožem). Evo, nazovite me nečovekom, ali ako znam da je čovek narkoman, ili to mogu zaključiti po njegovoj spoljašnosto - neću da mu priđem.

Pa makar vodom da ga polijes ne trazi niko da ga vodis kuci a jos manje da ga snimas u muci

Nikako ne polivati zapaljenog čoveka vodom jer će dobiti opekotine (voda u dodiru sa vatrom se pretvara u vrelu paru).

Slažem se da je pre bilo kakvog snimanja potrebno zvati policiju ili hitnu pomoć.

Izvini @astrodule, skapirah da ce ga vodena para opeci.
A sta je sa plamenom na njemu, on blagotvorno utice?
;)
Salu na stranu, razumeli smo se, najbolje je prekriti plamen nekom slabo zapaljivom tkaninom, peskom, zemljom i slicnim prirucnim sredstvima.

Meni (iako se isam nasalih) je potpuno strano da neko moze da gleda to kako covek gori, i da mu na pamet padne da snima to.
Ne pada mu na pamet da ugasi plamen, ne padaju mu na pamet vatrogasci, ne padaju mu na pamet policija i sanitet, niti da zaustavi najblize dostavno ili teretno vozilo koje ima obavezu posedovanja PP aparata.
Ne, nista od toga , vec da 'ovekoveci' trenutak stradanja.
Jer imace 'more' pregleda, narod je uvek zeljan krvi...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=367513#p367513:25y4541p je napisao(la):
Žika » 18 Јан 2016 11:09 am[/url]":25y4541p]Neka neko od administracije stavi u temu ako postoji.
Ali ovo mi bode oči godinama, zbog stotinjak metara ulice koje nedostaje svake zime veliki problemi na ovom usponu kod 11. aprila.

Ogromni problemi kao i velike količine goriva koje se bace zbog uspona na kome autobusi mile.
Bio bi red da se to parče posle ko zna koliko decenija završi.
Имамо посебну подтему о томе. Од тога нема ништа, јер ту би треблаа да се гради и петља узнад Студентске улице, тако да......
Да будем искрен сад баш немам пуно времена да тражим где је та подтема, али ћу је пронаћи и послаћу ти везу (неки то зову линк :D ).

O pa tek sad se siribpo netu bili su u kninu to je na tvrdjavi satro neka saradnja zakasnili su cek da vidim 20 godin 6 mjeseci 10 dana i 8 sati
Ima jos fotki kako slusaju predavanje

Ретарди. Ја сам, иначе, био у групи од 15-ак људи из Србије којој је уприличено фотографисање са Агимом Чекуом. Једино једна колегиница и ја нисмо били на заједничкој слици, остали су се сви исте вечери церили са ТВ екрана у друштву тог арнаутског усташе, тако да ме ништа не чуди од наших људи, којима ваћином изгледа да фали нека даска у глави.

А наслов текста је:

"Mladi u Srbiji protiv EU, u NATO ni sa Rusima"..

Ако једног дана будемо чули вест да се неко облепио експлозивом и из само њему знаних разлога детонирао испред руске амбасаде, знаћемо ко је то био..

Toliko kontradikcija u ovoj anketi. Mladi su prosto ogorceni zbog ekonomskog stanja, koje je iz generacije u generaciju sve gore, kako se cini.
I sta uopste znaci "rusofilija"? Ne mesati sa "putinofilijom", a to je "jedan covek" politika, to vec imamo. I ja sam rusofil u nekom smislu, ali ne mislim da je diktatura oblik politicke vladavine koja odgovara Srbiji. Previse smo duboko u Evropi da bi nam takva mega izolacija cinila dobro. Stavise, smatram da bi se trend napustanja Srbije nastavio, a u taj ispraznjen prostor bi se, kao i do sada, uselio neko treci.

Znaš li ti koliko ljudi ovde stvarno misli da je Putin car, polubog its. Što reče jedan od komentatora, najbolji lek za rusofiliju (OK putinofiliju, da ne mešamo to sa ljubavlju prema ruskoj književnosti, umetnosti, arhitekturi, avijaciji, istraživanju svemira itd) je slanje tih mladih ljudi u Rusiju da vide kako se tamo živi. Ali ne u Moskvu i ne u naftagasne gradove na severu Sibira, već recimo u Volgograd, Krasnodar, Voronjež, Habarovsk...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=399216#p399216:20ey4gx2 je napisao(la):
Drakche » 29 Јул 2016, 07:42[/url]":20ey4gx2]ali ne mislim da je diktatura oblik politicke vladavine koja odgovara Srbiji.

диктатура једино одговара Србији, јер се ево видимо како нам иде са "демократијом"

Евроманијаци имају форе још 10ак година да их газде пусте у своју социјалистичку развалину. Ако Србија до тада не буде чланица стасаће генерација жртава евроинтеграција а пензионери који су живели у зрелом добу у њиховој југословенској соц развалини (и који би сада своју децу да гурну у еу) више неће бити већина и тада подршка чланству пада на 15-20%.

Evropska unija podseća na CCCP iz doba perestrojke, administracija metastazira i guši zdravo tkivo. Ali i takva EU je miljama ispred bilo kog zaista socijalističkog društva kao i ispred savremene Rusije.

Demokratija je najbolje uredjenje poznato čoveko a široko primenjeno u praksi. To što su neki narodi tek nedavno otkrili točak ili vatru nije sistemski nedostatak demokratije kao takve, već tih naroda koji je pokušavaju primeniti.

Србија је била демократска у време када су западне тираније поробљавале десетине милиона а убијале милионе робова на четири континента.

А српска парламентарна монархија је стицајем околности (две династије) вероватно била најдемократичнија монархија с с краја 19. и почетка 20. века.

Čitajući Domanovića, Nušića, Arčibalda Rajsa, samo sam potvrdio svoj stari stav da se ništa konkretno kod nas nije promenilo od početka 20-og veka, a verovatno i od ranije...

Хахахах...Па дајте молим вас, престаните да ми убијате мождане ћелије овако умним постовима.

Па, ви елементарне ствари из друштвених процеса не можете скапирати. Па управо су оштре критике власти, краља, друштва... од стране Домановића и Нушића крунски доказ демократичности тадашњег друштва па и државе. 100 година касније ми такве критичаре власти немамо, ни изблиза а притом, та иста власт пре 100 година је хтела, не хтела морала одати признање онима који су их критиковали а цело друштво их је поштовало и признавало као водеће људе интелектуалне елите.

А историјска чињеница је да је и у најтежим тренуцима по земљу један гувернер народне банке Краљевине Србије имао апсолутни ауторитет, чак и над краљем када је у питању његов ресор. Дакле, систем је функционисао, водећи људи су били на правим местима и радили су свој посао. Зато је "београдски пашалук" војно и економски поразио две суседне империје и увећао своју територију више десетина пута, паралелно градећи све државне институције и ударајући темеље грађанског друштва.

Vrh