Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ostaće SNS mentoli bez previše sposobnih ljudi da drže zemlju na leđima i u funkciji.

Otići će im (ili završiti na birou) previše vozača, previše mehaničara, previše lekara, previše inženjera, previše specijalista, previše vojnika.

Neće svi do jednog otići ali će se javiti nestašice i problemi i u drugim sektorima kao što su se javili npr u sektoru vozača i vojnika.

Ali SNS mentoli odgajani na ulicama i stadionima, sa kupljenim diplomama i šupljim lobanjama nisu u stanju to da shvate. Misle da će sve moći da reše uvozom tuđina, a ne kapiraju da to em nije moguće, em takvi eksperimenti vode u vrtlog mnogo većih i mnogo gorih problema.

SNS gluperde...
Bez brige, lecice i branice ovaj narod braca Sri Lancani iliti Ceyllonci :ROFLMAO:

Da li znate da advokati ozbiljno strajkuju?
Imaju veliki pad prihoda zbog toga, ali ozbiljno strajkuju.
To je jedini pravi esnaf u Srbiji, uz taksiste.

Bez brige, lecice i branice ovaj narod braca Sri Lancani iliti Ceyllonci 🤣
Pa to i planiraju.

I mudrije zemlje su pale u taj vrtlog gluposti i deluzija, a tek ovi bolidi ovde će brže bolje dočekati to.

I vojsku bi popunili tuđinima da mogu ali to baš ne ide jelte. Pa bi zato da teraju klince da idu da ribaju i nosaju da ono malo šačica jada profesionalaca što je ostala, da može da radi prave vojničke dužnosti.

A ostalo bi rado sve da nafiluju tuđinima, i rade na tome mic po mic.

Ove godine je valjda 50.000 stranaca na radu u Srbiji a procenjuje se da će ih sledeće godine biti čak 100.000.

Bukvalno onaj izopačeni mentalitet "ako ti nećeš da radiš za bedu, ima ko hoće".

Pa makar jednog dana cela zemlja odnosno celo njeno tržište rada propalo od toga. Ali nema veze, nekima je najvažnije isterati inat i napiti se krvi tom sugrađaninu Srbinu što traži 10-20% više od prosečnog Indusa.

Nelečeni da nije otišao u politiku, on bi bio jedan od tih srpskih "ako ti nećeš da mi radiš za 200 din po satu, ima ko hoće" tajkunskih đubradi. Tačno mogu da ga zamislim u toj ulozi sa sve onim prejadnim ciničnim kezom dok to kaže radnicima.

A trenutno pomaže takve jer im dozvoljava da uvoze sve i svašta.

Poslednja izmena:
Zanemarite ko piše. Ovo je sve tačno i tragično.

1000017744.png

@Bender Rodriguez Bez namere da širim paniku: čini mi se da nismo ni svesni koliko smo u :poop: što se, konkretno, tiče zdravstva. Ovde nije samo problem u "uvozu" medicinskog osoblja upitne stručnosti, mi imamo problem i sa obučenim i obrazovanim ovdašnjim kadrovima. U zavisnosti od specijalizacije situacija varira od onakve do katastrofalne. Koliko sam lično upućena: među poslednjim kvalifikovanim generacija sa onim kvalitetnim znanjem, je neko ~'65, kada oni odu u penziju (cirka 5g. u najboljem slučaju), kao društvo ćemo biti prepušteni onima svejedno generacijama (ni novac nije garancija da će dobro "odraditi" šta treba, njima kao da uopšte nije stalo). Generacije rođene krajem'70/'80 su već primetno lošijeg stručnog obrazovanja. I sve je gore. Neću da zamaram stručnom terminologijom, ali ko se lično nije trudio da se što bolje obrazuje (govorim o usko stručnom obrazovanju) i obuči, taj ne razlikuje neke bazične stvari (plašim se da nije samo van svoje uske spec).

Situacija je toliko loša da čujem da ljudi koji znaju da imaju stenozirane vitalne krv.sudove, ranije odlaze na intervencije (naravno preko veze) kako ne bi "zapali šaka" ovim novijim generacijama. Doduše, ni za neke starije gen.nije bilo garancije kako će biti; ne zbog prirode neizvesne prognoze, nego rada dotičnog lekara, ali se ipak nešto znalo.
Suludo je, ali čini se da više neće biti ni dovoljan 💲, kako bi se neko osigurao.

A što se tiče policije i oprečnih mišljenja u vezi postupanja prema njima: oni su birali da sprovode šta im drugi narede, birali su da se ne pitaju da li će koristiti sopstveni 🧠, da njihova pamet u njihovom poslu ne bude potrebna. Oni su birali zanimanje gde će nekog tući i privoditi ne dovodeći u pitanje presumpciju nevinosti. Teško mi je da poverujem da su taj humani, uzvišeni posao odabrali radi višeg cilja u ovoj nekorumpiranoj i prepoštenoj državi gde možeš zgaziti čoveka, ubiti, ogreznuti u korupciiji itd. i proći nekažnjeno.
Ne mogu reći da nisam na repeat gledala jajizaciju onog mlađanog Frankeštajna u KV.

P.S. Znam da u svakoj branši postoje pošteni, vredni ljudi koji vrhunski rade svoj posao, neke i poznajem lično, žalosno je što postaju raritetna kategorija.

Ja ne delim doktore toliko po starosnim dobima jer sam se nagledao glupaka i nesposobnjakovića i među starijim koji važe za "iskusne".

Starije doktore kod nas ume da vozi sujeta i bandoglavost, i odbijaju da prihvate da je (u nekim specijalnostima) svaki pacijent unikatan. Takođe ne umeju da razumeju pacijenta, mnogi ako sami nisu prošli kroz nešto, ne mogu da pojme to i empatišu se. Ali više od toga odbijaju da prihvate da ne moraju sve stvari koje su bubali pre 30 godina da budu tačne i danas. Nego se slepo drže toga i odbijaju korekcije i prilagođavanja čak i kada se iznova pokaže da greše.

Ali da, generalno se slažem da smo u pogledu zdravstva u dubokom sosu.

Ali dobro de, bar ima fudbala, stadiona, EXPA, leba i igara.
dmitry-finds-out-dmitry.gif

@Bender Rodriguez Bez namere da širim paniku: čini mi se da nismo ni svesni koliko smo u :poop: što se, konkretno, tiče zdravstva. Ovde nije samo problem u "uvozu" medicinskog osoblja upitne stručnosti, mi imamo problem i sa obučenim i obrazovanim ovdašnjim kadrovima. U zavisnosti od specijalizacije situacija varira od onakve do katastrofalne. Koliko sam lično upućena: među poslednjim kvalifikovanim generacija sa onim kvalitetnim znanjem, je neko ~'65, kada oni odu u penziju (cirka 5g. u najboljem slučaju), kao društvo ćemo biti prepušteni onima svejedno generacijama (ni novac nije garancija da će dobro "odraditi" šta treba, njima kao da uopšte nije stalo). Generacije rođene krajem'70/'80 su već primetno lošijeg stručnog obrazovanja. I sve je gore. Neću da zamaram stručnom terminologijom, ali ko se lično nije trudio da se što bolje obrazuje (govorim o usko stručnom obrazovanju) i obuči, taj ne razlikuje neke bazične stvari (plašim se da nije samo van svoje uske spec).

Situacija je toliko loša da čujem da ljudi koji znaju da imaju stenozirane vitalne krv.sudove, ranije odlaze na intervencije (naravno preko veze) kako ne bi "zapali šaka" ovim novijim generacijama. Doduše, ni za neke starije gen.nije bilo garancije kako će biti; ne zbog prirode neizvesne prognoze, nego rada dotičnog lekara, ali se ipak nešto znalo.
Suludo je, ali čini se da više neće biti ni dovoljan 💲, kako bi se neko osigurao.

A što se tiče policije i oprečnih mišljenja u vezi postupanja prema njima: oni su birali da sprovode šta im drugi narede, birali su da se ne pitaju da li će koristiti sopstveni 🧠, da njihova pamet u njihovom poslu ne bude potrebna. Oni su birali zanimanje gde će nekog tući i privoditi ne dovodeći u pitanje presumpciju nevinosti. Teško mi je da poverujem da su taj humani, uzvišeni posao odabrali radi višeg cilja u ovoj nekorumpiranoj i prepoštenoj državi gde možeš zgaziti čoveka, ubiti, ogreznuti u korupciiji itd. i proći nekažnjeno.
Ne mogu reći da nisam na repeat gledala jajizaciju onog mlađanog Frankeštajna u KV.

P.S. Znam da u svakoj branši postoje pošteni, vredni ljudi koji vrhunski rade svoj posao, neke i poznajem lično, žalosno je što postaju raritetna kategorija.
Bravo za post. Sve je ovo tacno. Bukvalno nemaju pojma, ali ne samo mladi doktori.
Neki od njih cak to i priznaju u krugu rodbine.
Najstrasniji su ipak oni koji odlazu operacije obolelima od raka da bi im naplatili privatno.

To je profesija koja je u odnosu na ono sto bi trebali da budu pala najnize, uz svestenstvo.
Ali bez svetenstva moze da se zivi.

I mnogi od njih su moralno survani, jer naplaćuju dodatno da nešto urade kako treba, iako bi mogli i ovako, ali neće.

I preskupi su, neki od njih. Mislim kad se ode privatno da se završi to što neće državno.

Poslednje čemu sam nedavno prisustvovao je bilo 8.000 din za pola sata vizuelnog pregleda i razgovora.

800 din po satu je pusti san za mnoge Srbe, a ovi omlate 8.000 za pola sata.

I takvi će sutra da kukaju na plate (ignorišući te dodatne prihode), dok će pošteni i časni lekari da ćute i rade za državnu platu.

Vulin će, na poziv profesora Aleksandra Dugina, u Rektoratu državnog Univerziteta za humanističke nauke u Moskvi održati
predavanje o trenutnoj političko-bezbednosnoj situaciji u svetu, poziciji Srbije u trenutnim političkim zbivanjima i pokušaju revitalizacije nacizma i prekrajanja istorije, dodaje se.

Na Fakultetu međunarodne vojno-tehničke saradnje i visokih tehnologija u Moskvi potpredsednik srpske vlade održaće predavanje na temu „Pokušaj obojene revolucije u Srbiji i delovanje stranog faktora“, navodi se u saopštenju.

Veću samouverenost primećujem kod mlađe generacije i kad im se skrene pažnja na očito (maksimalno se trudim da ćutim, obuzdavam se da ne pokažem da li i koliko znam jer ovako koliko toliko kontrolišem situaciju), ide sa onim: "Ma šta ima veze, sve je to isto" osim što nije: za posledicu izazove trovanje u najboljem slučaju (neadekvatna raspodela Th).

Izgleda da poznajem vrhunske bisere medicine, oprezne, koji ažuriraju svoja znanja (što se i vidi), neke koje cenim više i u penziji nego ove radno potentne ali neoprezne, šuplje. I to bi sve bilo razumljivo da imam 100g.

U unutrašnjosti je još gore, info.od pre 2.g: mora da se plati specijalisti kako bi poslao pacijenta za BG, tj.da bi mu dao uput iako oni nemaju stručnjaka za spec.operaciju (on bi da proba da uradi, 500€ za probu) a pacijent ima sve indikacije za slanje za BG.

A ni plaćanje privatno više nije garancija da će nešto da se uradi dobro. U jednoj priv.je UZ radila lekarka opšte a ne radiolog, a stomatolog im je bila jedna što je popravila zub da su okolne desni ostale bez cirkulacije (prethodno je radila u DZ). Tako da...što bi Konstrakta rekla"MORAMO BITI ZDRAVI!

Ali bez svetenstva moze da se zivi.
Ali ne sme da se 'mre. ;)
Šalu na stranu...

I među sveštenstvom ima OK ljudi: naš sveštenik se poneo prema nama kao pravi prijatelj (ako kažem da nije hteo da primi novac, da sam ga 40 dana jurila, da je kao dete plakao sa nama dok je samoinicijativno držao govor, onda je jasno kakav je čovek), nije doktrinisan, liberalan je, širokih pogleda na svet, ima svoje mišljenje (a ne onu usporenu napamet naučenu recitaciju nazalno izgovaranu koju nadležni nalažu), razuman, mlad a ima onu mudrost zrelih duhovnika.
Bože me sačuvaj kakvi su bili pre njega.
Ali, izgleda da svuda ima izuzetaka.
U nadi da će ono dobro preovladati a da će loši postati izuzeci...Dobro, aman, pustite me da maštam! 🦄🦄🦄

Здравство и кадровска политика у њему су посебна тема, и проблеми су ту дубоки, још од Г17+ лешинара.

Vulin će, na poziv profesora Aleksandra Dugina, u Rektoratu državnog Univerziteta za humanističke nauke u Moskvi održati
predavanje o trenutnoj političko-bezbednosnoj situaciji u svetu, poziciji Srbije u trenutnim političkim zbivanjima i pokušaju revitalizacije nacizma i prekrajanja istorije, dodaje se.

Na Fakultetu međunarodne vojno-tehničke saradnje i visokih tehnologija u Moskvi potpredsednik srpske vlade održaće predavanje na temu „Pokušaj obojene revolucije u Srbiji i delovanje stranog faktora“, navodi se u saopštenju.

Priča u stranoj državi o stranom mešanju!?

Ovi su nas već proglasili Rusima. Đinđić nije imao šanse da preživi.

Zanemarite ko piše. Ovo je sve tačno i tragično.

Pogledajte prilog 230470
Ko piše? Nepomenikovo dežurno strašilo. On optužuje nepomenika da je ruski agent, valjda je zato juče po hiljaditi put u ime Srbije glasao protiv Rusije, i to zamisli "tehničkom greškom". Čak je i Amerika glasala protiv ove rezolucije, i iz toga se može zaključiti da nepomenik i njegova sekta nisu čak ni američki državni, nego soroševsko-klintonistički projekat.

Ovde se neki oduševljavaju kako je Brankica Stanković "preslišala" nepomenika u onom intervjuu, to je tragikomedija. Što ne dođe na KTV kod Nemanje Šarovića u emisiju, obećao je da će doći još posle onih izbora u decembru 2023. i odgovoriti na sva njegova pitanja, nije se javio sve do danas. Ide kod Milomira Marića, ide kod Brankice Stanković, u bilo koju debatu ili intervju gde bi sa druge strane sedeo neki njegov suštinski politički i ideološki protivnik on ne sme da dođe.

Gledali ste direktan prenos iz Sremske Mitrovice na KTV, pa i tu je Šarović pokušao da im postavi neka pitanja, Mici Izmetnici, Željku Mitroviću, Marini Toman, Ireni Vujović, svi su pobegli ko đavo od krsta čim su ga videli na 50 metara, a od N1, Nova S, Insajdera ne beže, nego igraju ping-pong sa njima, jer znaju da im nijedno suštinsko pitanje neće postaviti.

Nisam mislio na forum, nego slušam oko sebe neke ljude koji tvrde da su opozicija i podržavaju proteste, a oduševili su se onom farsom od intervjua. Nemanju Šarovića, Dejana Petra Zlatanovića, Vuka Rosandića, Igora Marinkovića, Milovana Brkića, Miodraga Zarkovića, Ljubu Stefanovića nepomenik ne pušta čak ni na svoje konferencije, a pušta N1, Novu S i to društvo, upravo da bi vodili uvek iste fingirane "rasprave".

Inače, Zlatanovića i Stefanovića je kidnapovala BIA, Zarković i Brkić su hapšeni i procesuirani, a Šarovića gorile umalo nisu oborile na zemlju kada je pokušao da postavi pitanja Mici Izmetnici. Da se slične stvari dešavaju Slobodanu Georgievu, Kesiću, Ivanoviću, Danici Vučinić, možda bih i poverovao da su to stvarno "nezavisni" ili "opozicioni" mediji u odnosu na nepomenikov režim. Vrana vrani oči ne vadi.

Vrh