Henry_Chinasky
Higher intermediate
Tako je i Vučko bio u Potočarima 2015. Jel to znači da smo se i mi "denacifikovali"?
Tako je i Vučko bio u Potočarima 2015. Jel to znači da smo se i mi "denacifikovali"?
Istocni Nemci imaju svoje razloge. Zapadna Nemacka ih je tretirala kao koloniju.Носталгија за временом у којем би власт пуцала да те убије ако желиш да пређеш са Славије на Аутокоманду је срамна и не може се правдати ничим; ти људи су ограничени и спремни да пристану на зло - ето још једне немачке срамоте.
Није само у питању жал за младошћу, већ и жал за режимом јер под комунистима ниси морао све да плаћаш као у Западној Немачкој. Оно што се плаћало од здравства, па надаље, било је у Источној Немачкој бесплатно. Јесте, возили су Трабанта, који је био крш кршева, а не скупа или пристојна кола као ми или Западна Немачка, али нису све плаћали као што се то радило код Западњака.Problem svih anketa o proslim vremenima je sto ljudi ne iskljuce sebe iz njih, pa vecini promakne da su bili srecni i veseli jer su bili mladi i zdravi, to je vise nostalgija za mladoscu koja je zauvek nestala nego ozbiljna kritika bivse drzave.
Па, то је разумно јер се Западна Немачка пребрзо развијала, и логично је било да то уради Источној Немачкој која је имала споро развијену економију. У Западну је улагала највише Америка, али постоји једна занимљива чињеница да су Немци из Западне бежали зато што су услови за живот били папрено прескупи, и због тога су ишли у Источну, али Совјети им нису дозвољавали да се населе. Убијали су их немилосрдно чим би пришли Берлинском зиду, познатијем као «челична завеса».To mi je i jedan Nemac potvrdio ovako da je sentiment na istoku, prosto ih je na neki način zapadna Nemačka pojela ekonomski jer je bila mnogo razvijenija. Pod sovjetima nisu imali mnogo šta, ali tu neku sigurnost koju su imali su izgubili nakon ujedinjenja.
Zato i druge države kao Koreja teško da bi se mogle ujediniti smisleno danas čak i da postoji mogućnost za to.
Слажем се са тим, али волео бих да се Кореја уједини јер је то исти народ, и срамно је што су их политичари поделили зарад својих интереса, и стварају тензије међу тим народом већ 72 године од завршетка рата 1953. године у који се Америка умешала.Zato i druge države kao Koreja teško da bi se mogle ujediniti smisleno danas čak i da postoji mogućnost za to.
Али разлика постоји. Има је још како и између ДДР-а и Мађарске, некмоли Југославије, из које си бар могао да изађеш. Они су жељу да оду у други део свог града плаћали главом. Твој војник, може ти бити рођак, има наређење да пуца да те убије! Како би рекао један од два највећа Источна Немца, Лајбниц, то је за мене довољан разлог да не толеришем носталгију, баш никако.I naši stariji koji su živeli u SFRJ žale za tom državom ne zato što je ona bila bog zna šta, nego zato što su oni izgradili neki život u njoj i to im je oduzeto 90-ih i nikad se nisu vratili na nivo na kojem su bili.
To cak nije vezano samo za komuniste.И за то пре свега кривим нас јер је из идеолошких разлога гнев народа усмераван скоро искључиво на сараднике окупатора и на "сараднике окупатора". Дакле на сопствени народ, док је окупатор био ето, сурова али једна углађена, ефикасна позадина праве и најбитније борбе са домаћим идеолошким непријатељем који је представљан као исконо зло. . А у нашем времену настављено је са истим курсом али из политичких разлога и мањим интезитетом.
Да, то се десило летос у Берлину 17. јуна 1953. године кад се дигла Источна Немачка. Немачка група Alphavile снимила је песму о томе 1986. године, али је изазвала велике контроверзе. Чак је издавачка кућа одбила њихов предлог да је укључи у компилацију њихове дискографије због политичке поруке коју је носила са собом. Ко није схватио поруку у песми, у питању је Источнонемачки устанак који је избио 1953. (Volksaufstand vom 17. Juni 1953).ДДР је била казнена колонија пре свега. Као и остале бивше чланице тројног пакта под совјетском ослободилачком чизмом, углавном у мањој мери.
У том духу имамо и ону блокаду западног Берлина крајем 40их, тенковима гушену револуцију почетком 50их и касније зид и Штази.
Cudis se nenasilim ispadima opozicije, cudis se mrznji naroda pored ovolikog zla koje ste nam naneli?![]()
Opozicija ispred novosadske skupštine: Ulazićemo u sve institucije koje su korumpirane i oslobađati ih
Odbornik Mladen Cvijetić ispred novosadske skupštine naveo je da će novosadska opozicija "ulaziti u sve institucije koje su korumpirane i oslobađati ih". "Isto onako kao kada smo bili u JKP Vodovod - tražićemo krivce za svaki pokradeni dinar, tražićemo krivce za svaki izgubljeni život ili otkaz...n1info.rs
Majke mi mile, sad sam uveren da ih Vučić plaća.
Niko ovoliko nije glup.
Mora da su pare u pitanju.
Pa gadjali su pandure brasnom, toliko ljudi ne zele da ihpovrede, nego samo da ih obeleze.
Radi se o samoodbrani.![]()
MUP: Povređeno pet policajaca ispred Skupštine Novog Sada - Vreme
Policijska uprava u Novom Sadu navela je da je u pokušajima okupljenih građana da probiju kordon policije povređeno pet policijskih službenika.vreme.com
Sa kojim ciljem?Vasa strategija i jeste provociranje naroda
Vas cilj je pljacka, patnja, zlo i smrt.Au bre, ti građani baš znaju da biju policiju
Sram bilo panduraciju što je tako bezdušno napala mirne građane - ko da je kila brašna sad neki razlog za juriš...
Dobili su šta su zaslužili!
Sa kojim ciljem?![]()
Još malo pa kao Borina pesma:Vas cilj je pljacka, patnja, zlo i smrt.