Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Сад знамо где је наш Министар Тик Тока. Ужива у својој вили вредној €3.5 милиона!

200w.gif

To ne može bez nove garniture koja preuzima vlast. To je preduslov.
Studenti imaju svoj nacin rada koji je uspesan. Desilo se malo sranjce zbog ubacenih elemenata, ali i to su iskusno resili i preslo se preko toga.

Napokon nemamo tupave zahteve poput - smena rukovodstva RTS-a (velika stvar, samo stave nove), vec zahteve koji gadjaju pravo u centar.

Setimo se kako je pocelo i gde smo sad. Mnogo toga je postignuto, vise nego ikad. I sve se tek siri.

Srbija ustaje na noge i trenutno je i dalje fokus na generalnom strajku, ali jos obimnijem.

upravo tako...a na tim izborima se moraju pojaviti "matori" ljudi za koje će narod moći da glasa.
a distanciranjem od svih "matorih" se ne stiže nigde i zato mi se nikako ne sviđa stavljenje proglasa na crnu listu.
to mi je poenta.
To je daleko. Mi vec i zaboravljamo sta su slobodni izbori ili koliko toliko slobodni.

Nek se pojavi ko god hoce, nikakav problem i nek se spremaju za to.

Samo do toga nece doci jos par meseci, prvo ce verovatno ici jedni lazni Vucicevi.

Proglas nije na crnoj listi, studenti su se ogradili od njihovog ucestvovanja na studentskim protestima.

Pa, evo ja, da su sutra izbori, verovatno bih glasao za Proglas, ako budu kao opcija, cak i ovakvi kakvi su sad. Ali nek se maknu od protesta tj. na zacelje kolone, kao gradjani, studenti napred.

plašim se da se "klinci" ne zaigraju dajući sebi preveliku bitnost i važnost što će rezultirati u potpunom krahu svega i onda što bjelogrlić kaže možemo da otpišemo čitav 21.vek.
aposlutno sve pohvale i veliko bravo za studente koji se bore za ovo, ali ivanka je iskreno pogodila u centar kad je rekla da dalje, nakon ispunjenja prvog zahteva, preuzimaju "matori" i to studenti moraju da prihvate kao slovo zakona.

To je daleko. Mi vec i zaboravljamo sta su slobodni izbori ili koliko toliko slobodni.

Nek se pojavi ko god hoce, nikakav problem i nek se spremaju za to.

Samo do toga nece doci jos par meseci, prvo ce verovatno ici jedni lazni Vucicevi.

Proglas nije na crnoj listi, studenti su se ogradili od njihovog ucestvovanja na studentskim protestima.

Pa, evo ja, da su sutra izbori, verovatno bih glasao za Proglas, ako budu kao opcija, cak i ovakvi kakvi su sad. Ali nek se maknu od protesta tj. na zacelje kolone, kao gradjani, studenti napred.
nema se ni vremena niti bilo čega za još jedne lažne izbore...neće život proći na ulici

Neko će morati da oslobodi institucije sa ministarskih pozicija. Ko?
To nije tacno.

Na primer:

Regulatorna agencija za elektronske medije (REM) je nezavisno regulatorno telo koje nadzire rad radio i televizijskih emitera. REM ne potpada direktno pod kontrolu nijednog ministarstva.

Prelazna vlada (tehnička ili privremena) nema ovlašćenja da raspusti Skupštinu niti da bira nove članove Saveta REM-a.

Skupštinu može raspustiti samo predsednik Republike, i to u skladu sa Ustavom

Ako se uspostavi prelazna vlada, ona nema nadleznost da raspusti skupstini i postavi nove clanove REM-a.

Najjace da mi pretimo jahanjem, a oni ce se predati i dati vlast da ih jasemo.

Moze se vrsiti dalje pritisak i izaci jednom na koliko toliko slobodne izbore. RTS smesno sada pokusava kao da objektivan, ali i to je ipak neki napredak. Eto, uspeli smo. Pala je Vlada, ok, doci ce Murta umesto Kurte, ali drma se.

Pa ja to i pitam. Koju opciju bildujemo, jer ne možemo glasati za 10 opo listi?
Sta god da se desi, dobro je. Pa ko bi imao nesto protiv da se ovi sami povuku?

Studenti imaju svoj nacin borbe i podrska za njih. A to je bez politickih stranaka i organizacija. I uspesni su.

Eto Proglasu slobodan ceo ovaj vikend, kao i svima drugima, pa nek organizuju svoje proteste i stavljaju svoje uslove i zahteve, ide podrska, nek se ljulja sa svih strana.

Studenti se primarno spremaju za 15.2. i Kragujevac.

Bildovanje opcija i odlucivanje za koju listu glasati, a izbori na koje bi izasli nisu ni vidiku? Cemu to?

Mislim, cemu to od strane studenata, studenti imaju svoju borbu. Nek se Proglas bilduje, kao i svi ostali, ko im brani? Sto se ne ujedinjuju, rade nesto? Jel zabranjeno? Studenti samo kazu da je studentski protest, protest studenata i gradjana i to je to.

Editovao sam post pa pogledaj. Nek tovi opozicija, ko im brani, studenti im pomazu da mogu nesmetano i slobodno da izadju na izbore i pobede ako zasluzuju.

Od svih. To sto su ovi ti koji su se trpali pa moraju da se imenuju, to je problem tih sto su se trpali.

Od svih. To sto su ovi ti koji su se trpali pa moraju da se imenuju, to je problem tih sto su se trpali.
Bili su pozvani. Bilo je poznato čak dve nedelje pre skupa ko će biti govornici.

Govori su im prethodno bili pregledani od studenata i odobreni.

Ne postoji način fizički da se neko, bilo ko, utrpa svojevoljno.

Prelazna vlada inace ne moze da se formira bez predsednika Srbije i skupstine, ja stvarno ne znam kakve su to fantazije.

Moze i na drugi nacin, ali to je protivustavno i protivzakonito. A studenti se bore za postovanje Ustava i zakona.

Vrh