Ja da mislim da se većinom može pobediti na radikalskim izborima niti bih se uzbuđivao, niti komentarisao bilo šta oko politike.Sada da krenu da rade na kampanji, za 3 godine bi mogli da pobede na redovnim izborima.
Ja da mislim da se većinom može pobediti na radikalskim izborima niti bih se uzbuđivao, niti komentarisao bilo šta oko politike.Sada da krenu da rade na kampanji, za 3 godine bi mogli da pobede na redovnim izborima.
Radikali su sustina ruralne Srbije i uvek ce biti prisutni jer njihov nacin je ono sto mase razumeju. To je stari srpski seljacki anarhizam koji funkcionise u preindustrijskim uslovima, ali je danas, uz moderan nacin zivota, poguban, sto vidimo u nacinu kako upravljaju Beogradom.
Obrazovana i kulturna manjina koja razume da je radikalski nacin u stvari samoubistvo nacije moze u prvo vreme da vlada u Srbiji iskljucivo represivno jer je to jedina komunikacija koju vecina u Srbiji razume. U isto vreme, mora se napraviti nekakav most prema radikalskim masama (sela, predgradja, potomci izbeglica iz Bosne i Hrvatske, gradska sirotinja). Vladati sa visine, oholo, a nemati snagu i potencijal za prinudu kako su to radili Zuti, preduslov je za poraz.
Sadasnja opozicija nema licnosti koje su u stanju da pomire ova dva sveta.
Zbog toga su oni nepodesni za buducu vlast.
Mozda bi se nasao neko iz stare garde, koga bi obe strane razumele, mozda prof Zec ili tako neko.
Za vecinsku Srbiju samo sprovodjenje zakona je nepodnosljiva represija.Нека нова власт само узме да кажњава за кршење законе и разбија криминалне кругове и то је и више него довољна репресивност да се ови баце на колена. Без икакве цензуре или прогона.
Od sada:Sankao sam se ovde sa klincem prošle godine. Zlatibor tone sve dublje i dublje.
Zašto bi bili pozivani roditelji punoletne osobe?N1 saznaje: BIA pozvala studenta u policiju na "prijateljski razgovor" o protestu na fakultetima
Kako N1 saznaje, BIA je uputila poziv jednom od studenata koji učestvuje u blokadama fakulteta da sa roditeljima dođe u policijsku stanicu. Kako naš izvor navodi, studentu i roditeljima je poručeno da je u pitanju "prijateljski razgovor" o protestu na fakultetiman1info.rs
Zastrasujuci je nedostatak solidarnosti preme onima nad kojima fasisticki represivni aparat trenira strogocu.Zašto bi bili pozivani roditelji punoletne osobe?
Mislim da pretičemo severnu koreju po debilizmu.
Ово је чланак од пре тачно годину дана, 25. децембар 2023, односи се на протесте након изборне крађе и покушај упада у градску скупштину.West behind ‘color revolution’ attempt in Serbia – Moscow
Russian Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova says techniques used in Belgrade were the same ones used in the Maidan coup in Kievwww.rt.com
i ruska g...vna su se oglasila. Harmonija istoka i zapada.
Ovo nije protest opozicije. Nije ni protest protiv vlasti. Nije ni protest za opoziciju. Ovo je protest protiv nepostovanja zakona nadleznih institucija i zahtevi su usmereni prema njihovom korektnom radu.То је у актуелним глобалним околностима у потпуности немогуће, у безмало било којој земљи - о малим државама да не говоримо - а у Србији је краткорочно неоствариво и без глобалних околности, јер се те институције не граде од ваздуха него од смесе политичког наслеђа, и посебно менталитета. Можда може, за 50 година (ту је проблем што ја држим да почиње Средњи век и да за 50 година неће бити ниједног цивилизованог друштва како га ми нововековни разумемо, али добро, теоријски, можда би могла баш Србија да буде изузетак).
Нити, дакле, институције постоје, нити су "стручњаци ту". Ми смо периферија, посебно по питању релевантног знања. Ако нам нечег фали више него институција, онда су то људи (и квалитативно, а богме и квантитативно).
Немојте имати превелика очекивања од прве следеће власти - јер ће то бити сигуран пут да се ови врате, и то у врло кратком року (баш то их је на власт и довело). И после тога неће бити очекивања.
Sve je to lepo, ali kako ce blokade fakulteta naterati Hulju na bilo sta, a kamoli instutucije?Ovo nije protest opozicije. Nije ni protest protiv vlasti. Nije ni protest za opoziciju. Ovo je protest protiv nepostovanja zakona nadleznih institucija i zahtevi su usmereni prema njihovom korektnom radu.
Institucije "ne postoje"? Policija, postoji. Sud, postoji. Bolnica, postoji. Tuzilastvo, postoji. Dom zdravlja, postoji. Vlada, postoji. Ministarstva, postoje. Svi imaju i propise i pravilnike i kancelarije i strukture i istoriju i hiljade ljudi koje rade u njima. Vecinom strucnih ljudi-kako gde. Ljudi koji su nekada bili ovi studenti, a onda su poceli svoje karijere i mukotrpno sticali iskustvo i znanje. Sa malim platama, teskim uslovima rada, u borbi sa stranackim nepotizmom i borbi da te institucije odrze kakvim-takvim.
Iste te institucije, kada su privatne, funkcionisu fantasticno. Privatne bolnice su ciste, osoblje ljubazno, dovoljno doktora, prostorije nove, aparati novi. Isti ljudi.
Dakle, problem je sto smo bili uspavani i dozvolili smo da nam ih <> otme da rade u Njegovo ime, i da ih debelo osteti nepotizmom.
Pitao me neko da li bih radije DS Vesica nego SNS Vesica. Daleko radije. A pogotovo Malog. Da se ne zanosimo da ovi svi losi, oni svi dobri i da ce da mirise cvece. Ali cemo ih naterati da rade kako treba-bez kompromisa, po propisu do poslednjeg slova. To je jedino resenje, verovanje u lidere, tesko.
I zato su ovi protesti prvi koji imaju smisla.