Hristiana
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 06.02.2023.
- Pohvaljen
- 1.678
Ta tri slučaju nemaju nikakve veze jedan sa drugim.Ljudi traže odgovore. I odgovornost. A pošto je verovatno dosta toga izbrisano ili ućutkano, iskopavaju iz prošlosti sve što se može iskopati.
Mislim jbg ubijena je grupa dece i čovek, od strane 13-godišnjaka, ćaletovim naoružanjem, sa predumišljanjem i detaljnim planom i hladnokrvnošću, u centru Beograda, u zemlji i društvu u kome se masovne pucnjave u školi nikada nisu desile, čak ni 90ih kad je zemlja tek bila prepuna oružja a sa njima i raznih fijuka i ludaka iz ratova i siromaštva. Naravno da će u svemu tome masa ljudi početi da traži odgovore, argumente, dokaze i činjenice i mimo ove kretenske besmislene cenzurisane fotografije sadašnjeg Kecmanovog izgleda i mimo izanđale ofucane priče ''imao je sve što je poželeo, porodica je bila malo preambiciozna ali inače je sve bilo u savršenom redu, ne znamo kako se ovo desilo, otkud ovo, trte mrte...''
I sa Velikom Ivančom su (pojedini) ljudi isto tako pričali ''ne znamo otkud ovo, sve je bilo u najboljem redu, dobri ljudi, na leba da ih mažeš, a i zdravi, normalni...''
Onda sledećeg dana izađe par novih detalja. Pa sledećeg još. Pa još. I na kraju se dođe do zaključka da je ipak sve bilo trulo i bolesno i samo čekalo kapislu.
I sa ovim u Mladenovcu je isto bilo. Isprva sve ''fina porodica, dobar deĆko, vredan, radan...'' Onda mic po mic izađu detalji da se radilo o malom psihopati sa istorijom, kako kriminala tako i bolesti (uzgajaš kerove da bi ih onda ubijao oružjem, ili zalećeš se kolima u suprotnu traku) i sa ćaćom oficirom koji je peglao i zataškavao sve što ovaj uradi. Dok na kraju i u tom slučaju bolest nije eksplodirala kada ju je aktivirala kapisla u vidu komentara nekog NN lika iz parka pored kog je ovaj fijuk prolazio i umislio da ga ogovaraju.
Nikada nije urađena dijagnostika masovnog ubica iz Velike Ivanče jer je čovek počinio suicid. Negde na youtube-u sam našla audio snimak intervjua sa njegovom preživelom suprugom koju je takođe pokušao da ubije. To jutro joj je rekao: ,,nema nama života ovde, ni tebi ni meni ni nikome. Prvo ću da ubijem tebe, pa onda..."
To sve dosta liči na sumanute ideje propasti i besmisla koje se viđaju kod pacijenata sa psihotičnom depresijom. Čovek je zapravo bio duševno bolestan, a da to dugo nije prepoznato i lečeno. Inače je bio učesnik ratova devedesetih i pitanje je šta je sve tamo doživeo. Snimak koji sam slušala traje otprilike pola sata i kraj je užasno, užasno tužan...
Ne mogu da shvatim ni odakle ta žena ima volju za životom. U selu niko sa njom ne govori.
Drugi slučaj koji se desio u Duboni odnosi se na klasičnog sociopatu sa istorijom antisocijalnog ponašanja verovatno još od perioda detinjstva. On nije psihotičan, već svesno i namerno radi to što radi jer uživa u patnji i destrukciji. Ne znam za to da je Iko i jednu neutralnu, a kamoli pozitivnu reč rekao za njega u selu, pravio je seljanima svakakve probleme i niko nije mogao da ga smisli.
KK nije imao nikakvu istoriju antisocijalnog ponašanja, čak šta više svi su na njemu imali da kažu samo dobro (na snimcima se mogu videti učenici škole i roditelji učenika koji koriste izraze kulturan pristojan perfektan učenik korektan u igri).
Da je na vreme naučio ulicarske fore, tipa da se nekome unese u facu, pokaže srednji prst, zalepi nekog nasilnika za zid ili ga okači o čiviluk, verovatno ne bi gomilao bes u sebi godinama i ne bi došlo do ovakve tragedije. Imaju Ameri neki izraz Never mess with a quite child. Valjda dobar deo tih school Shooter a gomila bes godinama jer ne zna na vreme da se suprotstavi vršnjačkom nasilju. Otvara se Pandorina kutija novog i novog vršnjačkog nasilja jer raznorazni luzeri osete laku žrtvu. U jednom momentu eksplodira i eto šta se desi.