Žika » Thu May 20, 2021 10:30 pm[/url]":1ly64k6w]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=851453#p851453:1ly64k6w je napisao(la):
milaki990 » Sre Maj 19, 2021 7:58 pm[/url]":1ly64k6w]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=851366#p851366:1ly64k6w je napisao(la):
Žika » Wed May 19, 2021 4:10 pm[/url]":1ly64k6w]Uvek imaju preporuku za Nemačku bez obzira na jezičke i birokratske barijere/probleme.
Kao i svaki stranac kad dođe u drugu državu sve izgleda nepramostivo ali kako vreme prolazi čovek se uhodava. Neke stvari se brzo rešavaju neke sporije ali se sve reši i uživa u blagodetima realne plate, mirnog života. Sunce ovde lepše greje (mene je bar ogrejalo kad sam se sklonio on primitivnog balkana) .
Drago mi je zbog Vas.
Ipak ne može se reći za sve da žive puno bolje, samo većina neće da prizna to. Potpuno objektivno gledano, život na tom primitivnom Balkanu itekako ima svojih prednosti a jedan od njih je i to sunce koje ste pominjali doduše u prenesenom značenju. Ne da ne greje isto, nego ga pošteno nismo ni videli ove godine. Hoću reći da je klima dole puno lepša, mada je to stvar subjektivnog osećaja.
Što se tiče primitivnog Balkana i "prosvećene" Nemačke, mislim da ste opasno omanuli. Ne znam gde živite, ali i ovde ima puno polusveta, polupismenih došljaka ali i domaćih. To zaista samo slep čovek može da porekne.
Kao što rekoh, puno ima dobrih stvari, ali ima puno i loših. Sve zavisi od ličnosti šta je kome bitno.
Naiskrenije oko mene baš fin narod (u suštini narodi). Kakvo god da im je obrazovanje nemam niti jednu reč zamerke, kulturni , kulturni i kulturni.
Čak su u Saarlandu hiper fini kao da si im najbliži rod ili budući žirant.
Sada Rajna Falc, radim u Hesenu, bio u zapadnim pokrajnama od juga do severa i uvek nailazio i imao poslovni kontakt sa finim ljudima . Uvek sam im stavljao do znanja da dolazim iz Srbije i prilično su zainterosovani da čuju o Srbiji. Čak i žele da nauče najosnovnije reči , pozdravi i slično. Negde je poslovna politika kao recimo BMW da se isključivo priča nemački a mene sačekaju sa 'de si zemo.
Turci , Marokanci, Azeri, Eritrejci, Hrvati , Nemci, Pakistanci, Indijci sa svima sarađujem i niti jednog trenutka nije bilo negativnosti, uvek se maksimalno trude .
Što se tiče istoka o njemu znam samo iz priča ali ovo što sam video samo reči hvale.
Birokratija kao i svuda, švabe su posebne jer vole sve polako i bez stresa.
Ured za strance nikad problema, menja posao , menjao pokrajnu/grad i sve završeno lepo , spojio porodicu radnica koja je bila zadužena tražila minimalnu papirologiju čak insistirala kad mi produže vizu da što pre reši moj zahtev. Tako je i bilo.
Promena dokumenata, registracija vozila i ko zna šta sve je išlo daleko brže i sa manje stresa nego u Srbiji.
Jedini problem je što mora za neke stvari da im se crta i sva komunikacija oko reklamacija, zamena mora preko mejlova (poželjno je).
Tako da od mene ko želi da normalno živi Nemačka ima sve preporuke, naravno uz dve godine tavorenja dok se ne stane na noge .