U slucaju da HUlja pokrade izbore, a njegovi sudobvi presude da su izbori prosli u redu, opet dolazimo u istu situaciju kao danas.
U uslovima korumpirane sudske vlasti nije moguce govoriti o legalizmu. Danas samo jedan covek vlada on je i vrhovni sudija i sve ostalo.
Где сам ја рекао да остали треба да чекају шта корумпиране судије кажу? Судије добијају легитимитет од мандата који даје народ, не могу да надгласају демократску вољу грађана нити имају моћ за тако нешто. По твојој логици судија може да одлучи да неко са 1% подршке треба да влада ако тврди да је освојио изборе па макар и 99% грађана гласало против њега. То је апсурдно и поништава демократију, судија сам добија овлашћење да доводи људе на власт како му се прохте.
Ако избори стварно јесу покрадени и стварно постоје докази о томе нема никакве дилеме, јасно је да је присилна смена власти (укључујући и судску) потпуно оправдана. Легитмитет је нешто што додељују грађани а не нешто што политичар одлучи да има или нема.
Што се мене тиче апсолутно свака документована крађа избора је сасвим легитимни разлог да се обори режим / спречи да влада / распусти РИК и судије и то треба радити докле год се не успостави права демократија.
Hulju nista ne sprecava da na dan izbora u 23h izadje i kaze da je pobedio. Apsolutno nista ga ne sprecava u tom, kao sto ga nista ne sprecava da kaze da je on dovezao one traktore i sam odlucio da udje u sobu sa bolesnicima. Citavo njegovo ponasanje govori o tome i ono se nece promeniti.
Као што није ни Милошевића спречило.
Ti znaci smatras da su studentski protesti euromajdan?
Нажалост не. Ако ћеш уопште да одговараш на моје поруке ја бих те молио бар да се потрудиш да их прочиташ. Он је рекао да треба да буде финални митинг у Београду где би људи одбили да оду а то је управо и био еуромајдан, тј. трајни и неизбежни протест који је паралисао власт до њеног слома. Тако нешто апсолутно мора да се уради али тек након покрадених избора и тако да на власт онда дође кандидат који јесте де факто освојио изборе. А не да се такав протест и слом власти деси ван икакве алтернативе, направивши тежак карамбол и вакум моћи.
Студенти два различита универзитета не могу да се сложе међу собом око протеста а камоли ће да се сви живи сложе око тога ко треба да чини нову владу када се сруши постојећа без икаквих избора или јасно дефинисане замене.
Inace. Musolini jje bio smenjen vojnim pucem. Nikome to nije smetalo.
Medjutim, srpski organi sile u potpunosti su poslusni i verni Hulji i tako nesto je ovde nezamislivo.
Мусолинијеву власт је заменио Хитлер када је Италија поклекла а Мусолинија су на крају убили партизани. Везе нема са актуелном ситуацијом нити је ишта од тога начин да се изгради и одбрани демократија. Да се запад није после умешао и средио земљу Италија као демократија данас не би постојала.
Шта тачно очекујеш да српски органи силе ураде у једној републици где актуелна власт има формални и законски легитмитет да влада? Да бацају коцкице и одлуче кога државним ударом да доведу на власт уместо изабраног председника? Упуцаће човека који је победио на изборима у потиљак и довести Маринику уместо њега? Ђикија? 200.000 студената да буду колективно један председник? Хајде уозбиљите се и пробајте да размислите о томе за шта се залажете и које су последице тога ван тренутне емоционалне реакције
Sve je to u redu. Onda znači čekamo 2027/2028 godinu, pošto on izbore raspisati neće.
Као прво, за то се захвали бојкоташима, све је ово могло да се обави и раније да већина људи није политички незрела и анти-демократски настројена. Као друго, смена власти на изборима и довођење техничке владе са овлашћењима за испуњење студентских захтева, сређивање изборних услова, смену РИК-а, РТС-а, тужилаштва и корумпираних судија је врло јасан и колективан циљ око кога би могли и требали да се уједине сви, од студената преко опозиције до разних грађанских иницијатива. Што ће рећи да би инсистирање на изборима и коришћење свих присила да се одрже заправо одличан мотиватор и колективни циљ који ће само деградирати подршку режиму.
Србија би постала једина земља где народ хоће народне изборе и блокира улице, одржава протесте, штрајкује да би се одржали избори након слома владе а председник не сме да их распише јер нема подршку. Тако нешто неизбежно само урушава било какву илузију да влада уз народни мандат и што више времена пролази то неизбежно све више губи подршку јер је свима јасно где то иде.
Da li treba onda studenti naredne 2-3 godine da se odreknu studija bez uključivanja ostalih segmenata društva u bojkot?
Где сам ја рекао да остали сегменти друштва не треба да се укључе у бојкот?
Opet, on će pokušati metodom kuvanja žabe da i ovo nezadovoljstvo uguši. Sa druge strane, opozicija se za ovih 5 meseci nije konsolidovala i izašla sa konkretnim akcionim planom za dalje delovanje.
Сваки пут када је покушала је наишла на ђон од стране мудросера који немају бољу идеју а знају шта неће (неће ништа)
Meni je ovo sad pat pozicija. Sa jedne strane, evidentan je pad njegovoj podršci, čemu svedoči njegov jučerašnji debakl od kontramitinga Sa druge strane, državni aparat ne otkazuje poslušnost. Ako oni nastave po istom principu, može lagano da vlada još 2 do 3 godine.
Пат позиција је само зато што се људи не организју да га докрајче. Ово је тренутак за контраофанзиву и гурање свим силама да скине са власти и доведе на власт техничка влада око које се сви прво сложе. Али не може да се смени власт ако немаш спремну замену, то је сумануто. Јако ми је жао он по актуелним законима има луфта да ово настави до 2027. али опет, сада опозиција и бојкоташи жању шта су посејали. Не могу се закони накнадно кршити зато што су погрешили и годинама уназад бојкотовали / игнорисали изборе