![]()
VIDEO Ceo stadion vređao Vučića, a sever zaćutao: Pogledajte reakciju kad su ih prozvali navijači Partizana
Uvertira za 177. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde prošla je uz skandiranja koja su redovna na svim mečevima crno-belih.nova.rs
S obzirom u kakvoj državi živimo možemo da očekujemo isključivo ništa. Dobro se zna da ovde ima povlašćenih i da se za novac sve može završiti. Da je neko ne daj Bože stradao ili teže povređen usledila bi privatna tužba pa bi mozda imao neki epilog. Ovako, ubeđen sam da tužilaštvo neće reagovati.Po ovome sto si Noki napisao, mozemo da ocekujemo kaznu oko 8 godina, sve ispod toga bi bilo travestija prava i pravde.
To me i plasi najvise od svega, koliko puta jos treba da mu se dozvoli da divlja na putu i da jednog dana mozda i usmrti nekog. Ako nije u stanju da se kontrolise ok, njegova licna stvar, ali neka zaboravi na voznju trajno.S obzirom u kakvoj državi živimo možemo da očekujemo isključivo ništa. Dobro se zna da ovde ima povlašćenih i da se za novac sve može završiti. Da je neko ne daj Bože stradao ili teže povređen usledila bi privatna tužba pa bi mozda imao neki epilog. Ovako, ubeđen sam da tužilaštvo neće reagovati.
Стање редовно.![]()
Darko LaziÄ pijan izazvao težak udes!
Folker Darko LaziÄ bio je u alkoholisanom stanju u trenutku kada je imao udes na autoputu, saznaje "Blic".www.blic.rs
Првих 40 дана рехабилитација, па остатак нек седе као остали робијаши.A što ne samo zatvor?
Da li misliš da će oni da se opamete posle toga???Стање редовно.
Оваквим идиотима да се пуштају снимци сахрана прегажених људи 20 сати на дан неких 40 дана. Чим заспи да се буди звуком сирене аутомобила.
Има да се плаши и хот вилса, а камоли обичног аута,
ма џабе бичевање овде, сешће опет у ауто и са искиданим леђима. Ти људи треба да се плаше аутомобила.Odustao si od bičevanja @ika sad si prešao na audio-vizuelna mučenja.![]()
Ма нема да се опамете никад, па кад не може то онда да им се усади страх од аутомобила. Такви вљд не би смели у њих.Da li misliš da će oni da se opamete posle toga???
Da im probudis svest?
On ce sutra da kupi drugi auto, jos bolji, opet da sedne za volan osasoljen, naduvan i nasmrkan.
MNOGO JE PRIVILEGOVANIH. I onih ,,JEL TI ZNAS BRE KO SAM JA?
Ne vidim nikakvu razliku između njegovog dela i toga da uzmeš kalaš i pucaš po ljudima u Knezu. Možda i u Knezu ne pogodiš nikog.Srećom nije niko poginuo.
@Beki
Pokušaj krivičnog dela
Član 30
(1) Ko sa umišljajem započne izvršenje krivičnog dela, ali ga ne dovrši, kazniće se za pokušaj krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a za pokušaj drugog krivičnog dela samo kad zakon izričito propisuje kažnjavanje i za pokušaj.
(2) Učinilac će se za pokušaj kazniti kaznom propisanom za krivično delo, ili ublaženom kaznom.
Nepodoban pokušaj
Član 31
Učinilac koji pokuša da izvrši krivično delo nepodobnim sredstvom ili prema nepodobnom predmetu može se osloboditi od kazne.
(Nepodoban pokušaj bi bio da te neko bocka tupim plastičnim nožem, pa te više golica nego boli. Uvek se primeri iz života lakše pamte nego članovi zakona pa sam ti ga zato dao al vratimo se na suštinu...)
Član 289
(1) Učesnik u saobraćaju na putevima koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj da dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, pa usled toga kod drugog nastupi laka telesna povreda ili prouzrokuje imovinsku štetu koja prelazi iznos od dvesta hiljada dinara,
kazniće se zatvorom do tri godine.
(2) Ko se ne pridržava saobraćajnih propisa i time ugrozi železnički, brodski, tramvajski, trolejbuski, autobuski saobraćaj ili saobraćaj žičarom tako da dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
(3) Ako je delo iz st. 1. i 2. ovog člana učinjeno iz nehata (prim. Nok. nije)
učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
Član 297
(1) Ako je usled dela iz čl. 289. st. 1. i 2, 290. st. 1. i 2, 291. st. 1, 3. i 4. i 295. st. 1. i 2. ovog zakonika nastupila teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.
Pametnom dovoljno.
I šta sad toliko menja da li je pokušaj ubistva (može kazna ispod 5 godina) ili teško delo protiv bezb. javnog saobraćaja od 2 do 10.
Šta se suštinski menja da kvalifikuješ kao pokušaj ubistva? Šta smo time rešili? Rasponi imaju svoj jasan presek u kome se poklapaju i presuda može da ima volje a ne drugacijeg zakona da bude podjednako stroga i za pokušaj i za teško delo protiv bezb. javnog saobraćaja.