Šta je novo?

Square Residence - [Stambeno poslovni kompleks | 22.000 m²]

Ja znam 2 osobe koje kupuju stan na kredit tu 😅
Što bi rekli - Nadam se najboljem za sve..
Edit:
Pogledah sada sajt i ne vide se ta 2 stana na listi. Verovatno su ovo samo keš kupci?

Mene plaše one silne hipoteke u katastru, to jedino vidim.

Prilozi

• еКатастар непокретности_ Подаци о непокретности.pdf
    1,4 MB · Pregleda: 277
Koliko znam - ne. Ja nisam stavio hipoteku, to ce banka uraditi kada budem podizao kredit za X meseci.
Hipoteka je tu od strane investitora, pomenuo je to javni beleznik na potpisivanju ugovora i objasnila donekle zasto i koja je procedura ali da budem iskren nisam zapamtio.
Znači ovo hipoteka mislis da je prodat sta

Koliko znam - ne. Ja nisam stavio hipoteku, to ce banka uraditi kada budem podizao kredit za X meseci.
Hipoteka je tu od strane investitora, pomenuo je to javni beleznik na potpisivanju ugovora i objasnila donekle zasto i koja je procedura ali da budem iskren nisam zapamtio.
Jesi li potpisivao ugovor ili samo predugovor kao kreditni kupac?

Investitor stavlja hipoteku na objekat u izgradnji radi pribavljanja sredstava za samu izgradnu.
Zbog toga prilikom podizanja kredita kod kreditnih kupaca / isplate novca od kes kupaca mora da izda brisovnu izjavu kojom garantuje da je objekat oslobodio hipoteka.
Na svaki stan lokal garazu na objektu moze da uzme hipoteku na objekat u celini i na parcelu.
Vecina investitora tako funkcionise.

(Ako je nedoumica kako kreditni kupac dobije kredit na objekat pod hipotekom, lepo postoji hipoteka prvog i drugog reda i investitor garantuje da ce sa isplatom novca izdati brisovnu izjavu i skinuti hipoteku sa objekta od interesa, recimo stana. Te na taj nacin hipoteka kupca (hipoteka drugog reda) postaje hipoteka prvog reda, a hipoteka prodavca (inicijalna hipoteka prvog reda se brise.

Slicno funkcionise i prodaja stana kupljenog na kredit i jos uvek nije isplacen, nekome ko zeli isto tako da ga kupi na kredit)

Elem, da li ima nekih informacija ili indicija da ce se nastaviti radovi???

Moj utisak, za ovoliki projekat, sve da ujutru krenu da rade do sredine 2024 nema sanse da bude zavrseno. Ne znam da li gresim?

Hvala za pojašnjenje oko hipoteke 🙂

Nešto ne verujem da će stići do kraja 2023 kao što su obećali.
Meni se ne žuri (za sada) toliko dokle god bude gotovo u razumnom roku.

Jesi li potpisivao ugovor ili samo predugovor kao kreditni kupac?
Predugovor, isto idem na kredit.

Poslednja izmena:
Sto se tice zavrsetka, mislim da teoretske sanse nema da zavrse do kraja 2023. Ja sam uzeo stan u residence 7, koji je krenuo otprilike u isto vreme, ali nisu pauzirali 4 meseca i opet bicu srecan ako zavrse na prolece 2024. Ovi ako sad krenu, potrajace to do leta/jeseni ‘24 minimum.

Linder je sve vreme, oni su dali pare za projekat. Nije tu bilo promena.

Okej, nisam to primetio.
Novi Square i SM imaju istog vlasnika, tako da su samo prebacili na papiru.

Danas sam im pisao, kažu jednoiposobni prodati, svih ostalih ima. Trosobni (koje ja gledam) su EUR 1980 + PDV. Cena garažnog mesta 11.000 + PDV. Predviđeni rok završetka je 2024.

Moram da odem neki dan da pogledam lokaciju pošto nisam iz Zemuna pa nisam dobro upoznat sa tim gornjim delom, a i dokle su stigli sa gradnjom...

Ovako na prvi šut mi deluje cena u skladu sa situacijom na tržištu, mada lično mi je malo poviša s obzirom na lokaciju.

Danas sam im pisao, kažu jednoiposobni prodati, svih ostalih ima. Trosobni (koje ja gledam) su EUR 1980 + PDV. Cena garažnog mesta 11.000 + PDV. Predviđeni rok završetka je 2024.

Moram da odem neki dan da pogledam lokaciju pošto nisam iz Zemuna pa nisam dobro upoznat sa tim gornjim delom, a i dokle su stigli sa gradnjom...

Ovako na prvi šut mi deluje cena u skladu sa situacijom na tržištu, mada lično mi je malo poviša s obzirom na lokaciju.
To je cena od 11000+20% za garazno mesto na - 1, za - 2 je 10000 +20%, a pdv za stan je 10%

Vrh