Neka si mi rekao, ima smisla.
Sale nacionale je stop svakako. Ego mu nije dao da ispostuje Jokica. Ubacivao ga je kao rezervu Bircevicu, igru nije bazirao na njemu i stalno je imao pasivno agresivne komentare kao “uopstene” a upucene Jokicu.
Rezultate je imao dobre, konsolidovao reprezentaciju, ali nije bio za dalje kao sto i Kari sada nije za dalje. To sto uporedjujes njegove rezultate sa sadasnjim, ne vidim cemu, jer su ovi rezultati losi, zato i trazimo da Kari ode.
Bitno je da je Jokic sranje jer ne ubacuje po 50 poena.
Meni se čini da je Sale bio u pravu. Idealan sistem za nas je - igraju 12 najspremnijih, mentalno i fizički.
Nisu FIBA takmičenja neki bauk, 95 posto ekipa igra sa Evrokup igračima ili igračima koji nisu ni za Evrokup. Uz jednog ili dva nešto bolja pojedinca.
Naši Ol star timovi redovno prdnu na švraku. Pa Sale je i otišao posle 2019. jer tad je to peto mesto bilo, moš' misliti, veliki neuspeh. I to nakon tri srebra i jednog četvrtog mesta na četiri takmičenja.
Šta se desilo 2019. godine? Pa isto loženje, najjači smo, ima da sameljemo sve... Jokić, Bogdan, Bjelica...
Jokić došao debeo kao prase. I ove godine takođe, samo ne baš toliko. Prošle godine je bila ona priča da je na merenjima bio najspremniji, sad to nisam čuo. Što se i vidi.
Micić nespreman isto, a i mnogi drugi.
Kalinić ne igra od 2022. jer nije spreman i to više psihički nego fizički. Sam kaže - bolji su ovi. Pošteno! Jer realno i jeste bolji spreman Dobrić nego nespreman Kalinić, iako je Nikola bolji igrač, normalno.
Mi imamo sve dobre igrače, imamo bar jedno 30 igrača za koje bi velika većina drugih reprezentacija dupe dala.
Ali nije dovoljno da si bolji na papiru, moraš biti spreman i mentalno i fizički.
Pa tako nama odjednom Aleksa i Dobrić razbijaju jednog SGA-a, igraju u prvoj postavi, tuku se sa Amerima, iako ne mogu da upadnu u prve postave Zvezde i Partizana.
Došli maksimalno spremni i prave razliku.
Čim se popusti sa tim principom ide neuspeh.
Malo se zaboravlja kakav je Jokić došao 2019. i šta mu je Skola uradio u četvrtfinalu. Tad je dobio i minutažu i slobodu od Saleta i sve i počeo je utakmicu, nije menjao Birčevića.
Mi smo i bez Jokića bili bolji od te Argentine. Pa Skola je imao 39 godina i imao sezonu u Kini iza sebe. Tako da, vidiš da neke druge stvari pobeđuju u košarci.
To je moje viđenje i to bih birao - 12 najspremnijih. Mentalno i fizički. Naravno, mislim na to da kad se napravi neki spisak od 25 igrača da se od njih izabere 12 najspremnijih, ne sad da ide neki iz beton lige jer je prespreman iako ne zna loptu da šutne.
Navijam za to, ne znači nužno da sam u pravu. Voleo bih da je to zaštitni znak naše reprezentacije i da tako idemo na svako prvenstvo pa šta uradimo. A pokazalo se da više uradimo kad idemo takvi. Setimo se 2022. godine i MVP, MVP debilane oko Vase i Jokića i naravno da se desio neuspeh.
Ako to znači odstraniti i Jokića, nek se odstrani. Ja bih ga šutnuo i žao mi što je Sale nije 2019. godine. Poštuj reprezentaciju ili doviđenja. Jokić nije sada bio ni na 60 posto onoga što je kada je neki NBA plejof.
Pa nije Jokić Markanen, on je višestruki MVP. Vuče ekipu, daje trojke preko ruke sa osam metara, nemilosrdno trpa protivnika, deli neverovatne asistencije... sad ništa od toga nismo videli. Kako je sašio Australiju prošle godine i to čak i više defanzivno nego ofanzivno u onom segmentu. Pokidao ih! Naravno da Jokić kad je spreman se poigra sa Fincima i ubaci i 50, ako treba.
Tako se i Pešić za***ao ove godine. Ne moramo uzeti zlato, ali ove Fince, uz dužno poštovanje, dobije i naša B selekcija. Lagano. Ajde, ako nam se doda par igrača iz A selekcije. Ne potcenjujem Fince uopšte, štaviše, poštujem ih više nego većina nego budimo realni. Imaju jednog NBA i jednog evroligaškog igrača, još par po nekim ok evropskim klubovima, ovo ostalo po finskoj ligi i sličnima. Mi imamo jedno 30 NBA i EL igrača. To su činjenice.
Dobili nas na mentalnu i fizičku spremu.
To po meni ne smemo dozvoliti nikad. Sve je ok, šut se može promašiti, pas se može pogrešno baciti, ali moramo biti najspremniji fizički i psihički.
I mislim da je Salo idealan da nas vodi!