Šta je novo?

Sportski događaji

Mislim da treba da ode i da je vreme da ga neko nasledi (Sale nacionale stop). Jedna od najvecih njegovih gresaka je sto je poveo Micica umesto onog klinca. Imao je i druge kikseve, ali ovaj mi je najteze pao nekako.

Strahujem i ja od rukometnog scenarija, ali mislim da je ipak malo verovatan, bar u dogledno vreme. Imamo odlicne strucnjake, dobar rad sa mladjim kategorijama…
Znaš da Sale nacionale stop, ali ne znaš kako se Topić zove.

Šta je Đorđevic narodu zgrešio, uzeo je 3 srebra na 5 takmičenja sa mnogo gorim reprezentacijama nego što je imamo sada.

Na ostala dva takmičenja je bio četvrti i peti.

Sada imamo reprezentaciju isključivo od NBA i Evroligaških igrača, on je vodio timove gde je tipa Raduljica sa 0,05 poena u proseku bio jedini NBA igrač i imali smo par iz Evrolige i ostalo Evrokup ili čak ni to.

Rukometni scenario nije ni blizu, daleko smo bliži da budemo jači nego ikad nego da propadnemo.

Već dva igrača od 22 godine igraju u NBA-u, sad im se pridružuje i Topić. Verovatno i Đurišić će imati sve veću minutažu. Sledeće godine će gotovo sigurno otići Marković, a videćemo ko će ove godine opet iskočiti i pridružiti mu se, da li Filip Jović ili neko drugi. Pa onda tek nadolaze Kusturica i ekipa.

Petrušev isto ima samo 25 godina i tek mu sledi prajm, ispod 25 su i Kondić, Lakić, Pokuševski, Trifunović, Nakić, Smailagić... sve igrači koji igraju Evroligu i tek trebaju da se razviju i uđu u najbolje godine. Teško da će neko od njih biti lider, ali za neke solidne bekap role mogu postati odlični.

Na sve to, valjda je i došao i kraj ranom opraštanju. U drugim reprezentacijama se igra do 40. godine. Ne vidim što većina naše reprezentacije koja je 1994. i 1995. godište (Avramović, Micić, Gudurić, Dobrić, Jokić, Miliutinov) ne bi igrala minimum do Olimpijskih igara 2028. godine. Minimum. Pa i Bogdan koji je 1992. godište. Marinković je i mlađi - 1997. godište.

Znaš da Sale nacionale stop, ali ne znaš kako se Topić zove.
Neka si mi rekao, ima smisla.

Sale nacionale je stop svakako. Ego mu nije dao da ispostuje Jokica. Ubacivao ga je kao rezervu Bircevicu, igru nije bazirao na njemu i stalno je imao pasivno agresivne komentare kao “uopstene” a upucene Jokicu.
Rezultate je imao dobre, konsolidovao reprezentaciju, ali nije bio za dalje kao sto i Kari sada nije za dalje. To sto uporedjujes njegove rezultate sa sadasnjim, ne vidim cemu, jer su ovi rezultati losi, zato i trazimo da Kari ode.

Bitno je da je Jokic sranje jer ne ubacuje po 50 poena.

Alimpijević će tek da bude dobar trener. Ali trenutno, moje mišljenje kao nekoga ko godinama prati košarku, trenirao, igrao, volim, navijam,...da je što se njega tiče, rano za taj poziv. Saša Obradović bi bio bolje rešenje. Ili možda još bolje - Dejan Radonjić.

sa sasom obradovicem, koji nesporrno ima veliko trenersko umece ili makar rezultate, imam problem sto mi deluje rigidno (nesto kao zeljko obradovic)
u kontekstu pristupa igracima, a narocito ovoj i sledecim generacijama.

to je kari besprekorno drzao pod koncem. ali isto tako, lose je vodio ovo prvenstvo.

da li se prevse oslanjao na jokica u smislu da ce sam, uz neki minimalan doprinos ostalih (a opet daleko ispod njihovih mogucnosti) biti dovoljno do 1/2 finala, pa onda da se zaigra ozbiljnije.

micic mi je katastrofa, avram daleko ispod svog nivoa u reprezentaciji, gudura nesto slicno, mada on nikada nije briljirao. petrusev los, milutinov takodje.

pokojni deki je bio projektovan za to mesto i mislim da bi bio odlican. vidim da neki prizivaju dzileta, ali on se snalazi u ulozi underdoga.

alimpije mi je ok, mozda prerano da uskoci ovde, ali mu je prednost sto je u evropi. rajakovic tesko jer je u nba.

nisam pametan. ne bih terao karija, ali i on je sam imao izjave da je to to. kao savetnika uvek, ili ako zaista zeli, onda ga produziti.

ovako imamo realna imena> nastavak sa karijem do 2028., s. obradovic, s. djordjevic, rajakovic, kokoskov, alimpije, dzile, mozda i radonjic, ali injemu ekipa raste kroz sezonu, slicno i z.obradovicu.
strance ne bih, osim trinkija koji poznaje mentalitet i ima znanje.

edit> a i da ne zaboravimo zlikovacko gvno na celu saveza koji je zaratio sa pola ljudi sa gornjeg spiska i potencijalnih trenera reprezentacije.

Poslednja izmena:
Реци нам да си гробар а да нам не кажеш да си гробар.

Једна од болести наше кошарке су близанци.

isuse. jesam grobar, cak sam se i razmisljao da se ogradim. imas li sta da napises na temu ili samo mases patkom koja poseze do i od nekog kralja?

1757367195482.png

Posle ovog rezultata reprezentacije koji je takav kakav je - daleko je ispod očekivanja, može i novi kapitet Ognjen Dobrić da se priključi pripremama. Drago mi je zbog tog čoveka, kapitensku traku je odavno zaslužio. Sutra je drugi pripremni meč, koji je merodavniji (ne mislim merodavan) da pokaže neke stvari, uz svo dužno poštovanje prema svim protivnicima, od prvog sa Radničkim koji je više od ubedljivog dobijen. Posle su dva jaka turnira, sa evroligašima, gde opet rezultat nije u prvom planu i daleko od toga da će to biti prava slika, ali mnogo toga će se videti i ne treba pocenjivati. Videće se da li će Crvena Zvezda ove sezone biti skup igrača na gomili ili tim, to su dva pojma. A onda VTB kup, te utakmice već mogu da se nazovu takmičarskim, 24. i 25. Septembra.

Prva utakmica posle toga je 30. Septembra sa Armanijem u Evroligi u Beogradu, pa 2. Oktobra sa Bajernom u Minhenu, duplo kolo je na startu, posle toga počinje Aba liga, utakmicom sa Zadrom, u Beogradu, 6. Oktobra.

Kako god da je Kari vodio ekipu - da li je on kriv za toliko ofanzivnih skokova Finske, ili za ona 3 skoka Turske pred kraj meča?

Ne znam, nisam trenirao profesionalno basket, ali gradjenje je valjda osnova i ne treba trener da posebno naglasi igraču da mora da obrati pažnju na to.

Крив је тренер и за то. Грађење је само један од неколико аспеката дефанзивног скока.

Приметно је да је маса скокова била из другог плана, односно гледала екипа шта ће дуради Јокић. Такође преспори и троми Милутинов као и 2 спора бека Гудурић и Васа Имбецил буквално нису имали шта да траже на паркету против онако физикалне, брзе и скочне поставе Финске. Јовић исто спор али бар има 2 чисте у глави.

Крив је, крив је још и за отпис младих и брзих играча са списка.

И динамика меча говори да је он крив. Играчи су некако на силу окренули Финце и имали 6п предности али тренер уместо то да рутинира одвео тим у пропаст.

Neka si mi rekao, ima smisla.

Sale nacionale je stop svakako. Ego mu nije dao da ispostuje Jokica. Ubacivao ga je kao rezervu Bircevicu, igru nije bazirao na njemu i stalno je imao pasivno agresivne komentare kao “uopstene” a upucene Jokicu.
Rezultate je imao dobre, konsolidovao reprezentaciju, ali nije bio za dalje kao sto i Kari sada nije za dalje. To sto uporedjujes njegove rezultate sa sadasnjim, ne vidim cemu, jer su ovi rezultati losi, zato i trazimo da Kari ode.

Bitno je da je Jokic sranje jer ne ubacuje po 50 poena.
Meni se čini da je Sale bio u pravu. Idealan sistem za nas je - igraju 12 najspremnijih, mentalno i fizički.

Nisu FIBA takmičenja neki bauk, 95 posto ekipa igra sa Evrokup igračima ili igračima koji nisu ni za Evrokup. Uz jednog ili dva nešto bolja pojedinca.

Naši Ol star timovi redovno prdnu na švraku. Pa Sale je i otišao posle 2019. jer tad je to peto mesto bilo, moš' misliti, veliki neuspeh. I to nakon tri srebra i jednog četvrtog mesta na četiri takmičenja.

Šta se desilo 2019. godine? Pa isto loženje, najjači smo, ima da sameljemo sve... Jokić, Bogdan, Bjelica...

Jokić došao debeo kao prase. I ove godine takođe, samo ne baš toliko. Prošle godine je bila ona priča da je na merenjima bio najspremniji, sad to nisam čuo. Što se i vidi.

Micić nespreman isto, a i mnogi drugi.

Kalinić ne igra od 2022. jer nije spreman i to više psihički nego fizički. Sam kaže - bolji su ovi. Pošteno! Jer realno i jeste bolji spreman Dobrić nego nespreman Kalinić, iako je Nikola bolji igrač, normalno.

Mi imamo sve dobre igrače, imamo bar jedno 30 igrača za koje bi velika većina drugih reprezentacija dupe dala.

Ali nije dovoljno da si bolji na papiru, moraš biti spreman i mentalno i fizički.

Pa tako nama odjednom Aleksa i Dobrić razbijaju jednog SGA-a, igraju u prvoj postavi, tuku se sa Amerima, iako ne mogu da upadnu u prve postave Zvezde i Partizana.

Došli maksimalno spremni i prave razliku.

Čim se popusti sa tim principom ide neuspeh.

Malo se zaboravlja kakav je Jokić došao 2019. i šta mu je Skola uradio u četvrtfinalu. Tad je dobio i minutažu i slobodu od Saleta i sve i počeo je utakmicu, nije menjao Birčevića.

Mi smo i bez Jokića bili bolji od te Argentine. Pa Skola je imao 39 godina i imao sezonu u Kini iza sebe. Tako da, vidiš da neke druge stvari pobeđuju u košarci.

To je moje viđenje i to bih birao - 12 najspremnijih. Mentalno i fizički. Naravno, mislim na to da kad se napravi neki spisak od 25 igrača da se od njih izabere 12 najspremnijih, ne sad da ide neki iz beton lige jer je prespreman iako ne zna loptu da šutne.

Navijam za to, ne znači nužno da sam u pravu. Voleo bih da je to zaštitni znak naše reprezentacije i da tako idemo na svako prvenstvo pa šta uradimo. A pokazalo se da više uradimo kad idemo takvi. Setimo se 2022. godine i MVP, MVP debilane oko Vase i Jokića i naravno da se desio neuspeh.

Ako to znači odstraniti i Jokića, nek se odstrani. Ja bih ga šutnuo i žao mi što je Sale nije 2019. godine. Poštuj reprezentaciju ili doviđenja. Jokić nije sada bio ni na 60 posto onoga što je kada je neki NBA plejof.

Pa nije Jokić Markanen, on je višestruki MVP. Vuče ekipu, daje trojke preko ruke sa osam metara, nemilosrdno trpa protivnika, deli neverovatne asistencije... sad ništa od toga nismo videli. Kako je sašio Australiju prošle godine i to čak i više defanzivno nego ofanzivno u onom segmentu. Pokidao ih! Naravno da Jokić kad je spreman se poigra sa Fincima i ubaci i 50, ako treba.

Tako se i Pešić za***ao ove godine. Ne moramo uzeti zlato, ali ove Fince, uz dužno poštovanje, dobije i naša B selekcija. Lagano. Ajde, ako nam se doda par igrača iz A selekcije. Ne potcenjujem Fince uopšte, štaviše, poštujem ih više nego većina nego budimo realni. Imaju jednog NBA i jednog evroligaškog igrača, još par po nekim ok evropskim klubovima, ovo ostalo po finskoj ligi i sličnima. Mi imamo jedno 30 NBA i EL igrača. To su činjenice.

Dobili nas na mentalnu i fizičku spremu.

To po meni ne smemo dozvoliti nikad. Sve je ok, šut se može promašiti, pas se može pogrešno baciti, ali moramo biti najspremniji fizički i psihički.

I mislim da je Salo idealan da nas vodi!

Svi su posle bitke dobri generali, ali istina je. Da smo otišli i sa manje izvikanim igračima, a koji su hteli da igraju za dres svoje zemlje, bar bi bili tim, kao što ovde više nismo, nego što smo bili.

Ako neko neće iz nekog razloga da igra za reprezentaciju, nekome razumljivog ili ne, neka neće i neka ustupi mesto nekome ko zaista hoće. Dobri igrači skupljeni na gomilu, nisu tim. To je pokazala reprezentacija na ovom takmičenju, a i KK Crvena Zvezda minule klupske sezone. Tim je mnogo više od dobrih igrača na gomili, a košarka je timski sport i ekipa koja nije tim, teško može da se nada uspehu.

Setite se dokle je došao Cvekogluov kum, pokojni Duda Ivković sa reprezentacijom, čiji je prosek godina bio 22,5...Ta ekipa je bila dobro vođena, autoritetom i bila je tim. Zato je postigla to što je postigla. A predviđano joj je mnogo manje i smatralo bi se tada i to uspehom.

Mislim da nije problem da li neko hoce ili nece da igra za repsntaciju. Odvojili su celo leto posle sezone umesto da odmaraju uz porodicu, dosli na pripreme i prevenstvo.
Mozda nam se nije poklopilo vise stvari, medju kojima je sudijski kriterijum koji je pustao zescu igru, ćaci falange koje prete po tribinama, stanje u zemlji (i igraci sigurno citaju vesti), pa mozda i taj virus, losa forma mnogih igraca…

Nego, je l’ neko rekao Piksetu da nije zabranjeno da se predje polovina terena? 🤔

Pripremna utakmica - u redu!
Rezultat nije u prvom planu - u redu!
Ne moramo da pobedimo, bitno je da se sto više igrača razigra - opet u redu!
Razmontirao nas je tim ispred koga ćemo morati da budemo, ako zelimo ostvarenje ovosezonskih ciljeva - to nije u redu i razlog je za zabrinutost.

Ne treba da se siri panika, ali ne treba ni olako preci preko ovoga...Da te rival od koga u sezoni treba da budes bolji dobije sa 37+, a u jednoj četvrtini 20+,...Svakako je pokazatelj da nesto treba da se popravlja, a ne da se ceka sezona i da se preko toga predje pod izgovorom da je slučajno.

1757708683166.png

Još jedan spektakl sinoć na Tašmajdanu. Rezultat meča Partizan - PAOK nebitan. Grobari i nekoliko Paokara, zajedničko navijanje za oba tima. Bilo i pederovanja i pumpanja. U poluvremenu mini koncert grupe JNA. Veče za pamćenje.

Маринковић мало да погледа овог малог Немца како се излази из блокова. ;)

1757889049080.png

Rezultat je mnogo bolji, drugo malo šta. Mišljenja sam da ni ovaj tim Monaka nije odigrao ne znam kako. Onaj poraz od Pariza odzvanja i dalje, čak i posle ove pobede. Sledeći pripremni turnir je vrlo blizu, pa da vidimo.

Treba reći da je rođeni Beograđanin sa klupe vodio Nemce do titule

images

Čim sam video, odmah sam se setio fudbalera koji je postigao onaj legendarni gol protiv Kijeva u Veroni pre 20+ godina. Da, to je on.
Zbogom legendo, prerano si napustio ovaj svet.

On je igrao sa Lukasom u tandemu onu jednu sezonu? Obojica sad više nisu među živima. Par godina posle je došao Gogić koji je takođe preminuo. Nešto tu nije kako treba.

Pa Vlada Dimitrijević, Bunjevčević...

Vrh