Šta je novo?

Sportski događaji

NBA igrači su stvarno nešto posebno , što bi rekao Karlajl.

Nikada se ne predaju imaju fizičku i mentalnu snagu da se vrate i da anauitaju velike razlike.

Gladao sam fajnl four evroske lige, dosadno. Ne mogu da gledam više evropsku košarku. MIslim da je razlika između evropske i amaričke košarke ponov porasla.

NBA je svakako na višem nivou po pitanju spremnosti, talenta i sposobnosti. Evroliga je nekad u prednosti što se tiče taktike, ali je i toga sve manje. Ja nisam isključiv. Ponekad mi je zanimljivije da gledam EL nego NBA, ali ovaj plejof je za sada dosta bolji i od prethodnih NBA plejofa i od Evrolige. Tu naročito mislim na Indijanu i Njujork zbog trenera i taktike. Oklahomu ne volim, ali ne sporim da su talentovani i da znaju da igraju basket. Uz boljeg trenera igrali bi ozbiljnije.

У ствари финале ЕЛ је било супер, баш онако по мом укусу, јаче одбране, кидање. Проблем је што се целе сезоне игра као она утакмица за 3. место.

Још већи проблем је што идиоти који је воде не могу боље да је продају. Победник добија нешто преко 1м еур. Неки тим који улази у прву енглеску лигу добија 220М еур за то. Ок, не може да се пореди фудбал и баскет, али нико не може да ме убеди да други спорт Европе не може боље. Долази на наплату недостатак визије и ускогрудост shareholdera. У НБА имаш чак ту позизивну дискриминацију лошијих (пикови) и невидљиво фаворизовање великих тржишта, али тако да и мали буду добри. Ништа, сад ће Европа да буде и баскет колонија Америке, као и Африка. Кад је већ економски и политички, шта фали и ово...

To ti je marketing. Ta utakmica koju pominješ je u ligi koja bukvalno ne može da se gleda. Probao sam par puta i nije moguće. Govorim o Čempionšipu. A vlada mišljenje da je jača od nekih prvih liga. Pa možda je jača od prve bangladeške ili malezijske, ali ima bisera koji kažu da je jača od španske i francuske prve 😆 Evroliga nema takav marketing i to je to.

Ја не пратим фуцу више уопште, можда сам укупно саставио једну утакмицу Звезде у ЛШ. Фора је што ту лигу гледају и у Боцвани, а истовремено нема баскет клубова у Лондону или Манчестеру, до скора ни у Паризу. Берлин је свакако слаб, а сад је и изашао, то им је баш ударац! Тако да није изненађење што је тако, али пропорција 220:1 говори много о телетабисима унутар ЕЛ.

Искрено, да сам на месту вечитих ја бих сад баш затегао у овој ситуацији! Дакле или да дозволе да уђу у власничку структуру или ћао, нека прича са Фибом, па и НБА...

veciti nek uzivaju jos malo, za par godina igrace u hali sportiva

Košarkaši Zvezde čekaju u svlačionici da košarkaši Budućnosti odu kući, pa da opet pobede. Jednom prošlo, što ne bi opet...

To je košarka, šta onaj NBA cirkus, nešto tapkaju loptu, navijači gledaju, jedu, piju i odu kući.

Bila je neprijateljska atmosfera i navlakačko suđenje - Ali to nisu opravdanja ni objašnjena za ovaj poraz. Od početka, protivnik je imao mnogo veću želju. Zadnje sto ne nagovestilo da mozemo da se vratimo su onih 2-3 vezana koša na kraju prvog poluvremena. Posle, nastavak pada kome se nije video zaustavljanje.

To šta je bilo oko terena je jedno, a timu Buducnosti mora da se pruži ruka, to je drugo - više nego zasluženo su pobedili ovolikom razlikom.

Ne koristim često, a ni bez velikog osnova reči: sramota, katastrofa i slično, ali...Ovakav odnos prema igri je zasluzio skidanje dresova!

Kada se primi 100+ poena, razlog poraza se zna šta je, a navlakačko suđenje i neprijateljska atmosfera nisu, iako si bili, glupo ih je spominjati.

Za spremanje odgovora sa obzirom na stanje i trenutak u kojima se nalazi tim, veoma je malo. Neka je pamet u glavi i Bog u pomoći.

LeBron i Stiv Neš:

Matorci samo kenjaju po današnjoj košarci, mi smo im se divili, ali kada se danas vratiš i pogledaš utakmice iz 90ih, nisu sjajne kao što se sećamo.

1748580960955.png

Sinoc i pre 3 dana, Kao da su neki drugi igrači nosili Zvedine dresove, kao da su bili pre 3 dana pijani ili drogirani, nemam drugo objašnjenje, a da je logično. Mogla je dobrana i bolje sinoc, ali u poređenju sa prethodnom utakmicom gde nije ni postojala - bila je odlična.

Pobedio je sistem, tako igra ekipa. Čak i posle izbacivanja Petruseva, najboljeg Zvezdinog igrača inače, a i sinoc, ekipa je nastavila dobro. Mnogo igrača je doprinelo pobedi, što se nedge kroz statistiku i vidi i ne vidi. Recimo, kada čovek pogleda statistiku, videće da je Gidraitis odigrao dobro, a nece recid a je dobro odigrao Braun, ali on je sinoc i tek kako bio važan za tim.

Kako god, 1:1 je u seriji, naredna utakmica je u nedelju i biti je ili ne biti.

Druga polufinalna serija, ispratio sam je koliko sam mogao - košarkaški dobra utakmica, gde je serija takodje otišla u majstoricu.

Pobeđuje uvek domaćin, zaključak se i više nego jasno nameće.

Realno je da Grobari i Varvari igraju finale. Mozda Zvezda dobije u Podgorici jer je 2/3 hale bez publike i to nije to.

Domaći teren je domaći teren, plus Kengur na golu.

I sad ovo ti je predsednik kluba, mada iz senke vodi drugi krimos, igraju ti neke Tunge Bunge i Džunge Runge, otpaci ne iz NBA-a nego iz Dži lige i Kine, na tribinama su krimosi i ubice i onda kao - e, što ti pljuješ sve domaće, jesi ti neki ustaša? Jok, ja sam patriota.

Ko može da se pali onda na blizance? Ni s od sporta.

1000037959.jpg

Kakav šmeker ovaj Bilić, odlično radi posao.

Novak je, voleo ga neko ili ne, čovek koji uspeo uprkos kriminalu, a ne zbog.

Fenomenalan intervju.

LeBron i Stiv Neš:

Matorci samo kenjaju po današnjoj košarci, mi smo im se divili, ali kada se danas vratiš i pogledaš utakmice iz 90ih, nisu sjajne kao što se sećamo.
Gilbert Arenas, iako redak diletant, ipak razmislja svojom glavom, imao je jednu dobru skoro.
Kaze, mi smo imali 4 testa na doping i znalo se kad ce biti-nije bas pretesko zaobici. Ali, ipak te ogranicava.

Nekad, bio je test 1. oktobra. I posle toga UDRI do jula. Raketno gorivo. Kaze gde si jos video toliko likova od 24 godine potpuno celavih. :ROFLMAO:

Ima logike.

LeBron i Stiv Neš:

Наравно, то и ја увек причам. Одрасли смо на том баскету и волимо те типове и играла се тврђа кошарка. Ево ја сам ове године уживао у финалу ЕЛ баш зато што се коначно једна тако одиграла. Данас имаш ситуацију да једна екипа победи другу 40 разлике, па за пар дана изгуби од исте 30.

Ипак, када би неком временском машином данашњих првих 8 тимова НБА играло против најбољих 8 из времена МЏ, рез би био 8:0 за садашње, по којим год правилима и судисјким критеријумима. Булси у прајму су имали петорке где 2 играча (на 4 и 5) нису шутирала, што је данас незамисливо. Ова деца из Оклахоме у овом данашњем систему играју врхунску одбрану и то конзистентно, могу да замислим шта би само радили тим Булсима (са толико степени слободе због ових високих Булса).

Sve mi diraj samo Stevu Nesica ne. S Univerziteta Santa Klara :) Jos pamtim za pojedine dobre igrace s kog su Univerziteta dosli. Npr. Deni Ejndz (sto lici na Majerlea iz Finiksa) i nas Kreso Cosic su isli u Brigham Young blizu mormonskog Solt Lejk Sitija.

Elem, u ranijim pisanijama si me pitao da li pamtim cetvrtfinala Nba. Sad se prisecam da sam u 2 ujutro gledao obicnu ligasku Majami-Cikago, Sasa Danilovic cuva Majkla, i to vece opali 7 trojki i nijednu ne promasi. 100% preciznosti. Sasa je po meni mnogo gotivniji od Stojakovica. A odbrana takva ko da imas lepak od igraca, ne da ti da dises. I bio takav roster da je Sasa mogao da ima solidnu minutazu, jer su zvezde tima Tim Hardavej i Alonzo Morning. Koliko puta se posibao Zo s Rodmanom? Toga sada retko ima u Nba.
I da ti odgovorim, u cetvrtfinalu konferencije koji mesec kasnije Cikago je pomeo Majami.

To sam sve bio ispratio. Neke utakmice sam snimao na kasetu, tv Braca Karic je emitovao prenos u sitne sate... :)

Realno je da Grobari i Varvari igraju finale. Mozda Zvezda dobije u Podgorici jer je 2/3 hale bez publike i to nije to.

Budućnost je, koliko god meni teško bilo da priznam, favorit u 3. utakmici, po svim faktorima i stvarima koje su se do sada desile, bar blagi.

Zvezdina pobeda je moguća, jer je Zvezda i ovako krnja bolji tim, ako bude pokazala energiju i karakter na obe strane terena. U dve utakmice, dva lica, totalno različita. Ovo je utakmica odluke, popravnog nema.

Šta posle, sve i da se odbrane trofeji, pricacemo, a ima mnogo o čemu da se prica. Promene ne treba da pretrpi samo igrački kadar, nego još neki.

Sve mi diraj samo Stevu Nesica ne. S Univerziteta Santa Klara :) Jos pamtim za pojedine dobre igrace s kog su Univerziteta dosli. Npr. Deni Ejndz (sto lici na Majerlea iz Finiksa) i nas Kreso Cosic su isli u Brigham Young blizu mormonskog Solt Lejk Sitija.

Elem, u ranijim pisanijama si me pitao da li pamtim cetvrtfinala Nba. Sad se prisecam da sam u 2 ujutro gledao obicnu ligasku Majami-Cikago, Sasa Danilovic cuva Majkla, i to vece opali 7 trojki i nijednu ne promasi. 100% preciznosti. Sasa je po meni mnogo gotivniji od Stojakovica. A odbrana takva ko da imas lepak od igraca, ne da ti da dises. I bio takav roster da je Sasa mogao da ima solidnu minutazu, jer su zvezde tima Tim Hardavej i Alonzo Morning. Koliko puta se posibao Zo s Rodmanom? Toga sada retko ima u Nba.
I da ti odgovorim, u cetvrtfinalu konferencije koji mesec kasnije Cikago je pomeo Majami.

To sam sve bio ispratio. Neke utakmice sam snimao na kasetu, tv Braca Karic je emitovao prenos u sitne sate... :)
E, hvala, to je dokaz svega sto pisem. To nije obicna utakmica, to je legendarna utakmica i najbolja Daniloviceva utakmica.

Tih 7/7 se prepricavalo, meni je o tome cale pricao.

Ali pazi sad, evo dokaz za sve sto pisem - nije on cuvao Majkla i nisu igrali protiv Bulsa nego protiv Niksa.

I to je sve o cemu pisem i o cemu prica i LeBron - ulepsali ste sve to u vasim secanjima. Kao to je random utakmica, a ne najlegendarnija Predragova, pa je onda cuvao Dzordana...

Vrh