I kakve to veze ima sa samim Partizanom, odnosno sa njegovim pravim navijačima?
Upravu sa Vučelićem i Vazurom je instalirao Vučić. "Vođe" tribine (Sale Mutavi, Veljko Belivuk...) je instalirao Vučić, da bi kontrolisali skandiranje. Oni čak nisu ni navijali za Partizan. Tukli su i ubijali navijače Partizana. Ko je ovoj kriminalnoj grupi iznajmio prostorije na stadionu možeš zaključiti sam.
Ovo ostalo što si napisao nema veze sa realnošću. APR je objavio podatke za 2023. iz kojih se može videti da se KKP te godine finansirao oko 70% iz sopstvenih izvora i oko 30% od države. Da je ovo slobodna i pravna država, lako bi se nadomestilo i tih 30%
Има везе са оним што си написао да постоје фирме које добијају послове. Постоје, као што су на вашем постојале екипе које су радиле много гнусније ствари. Мафија и ту и тамо, да ли су формализоване као фирме или не, није битно, само подела послова одозго.
Исто као што немају везе са вашим правим навијачима, исто тако ми немамо везе са овом нашом мафијом, навијамо/симпатизери смо Звезде. Мени се не допада цела та прича око ФК, али скроз видим економски резон неких ствари и апсолутно видим могућност да то буде једина независна спортска прича у Србији. Небитно је шта ја мислим о њима и у целој тој причи и што је пре пар година била прича да нам треба 10М годишње за нормално функционисање, а сада треба 50. Да, мислим да су муљаторска мафија, да се уграђују, перу лову, купују навијачку послушност са тим ставрима (јер ће сутра бити потребни на улици) и сл, што не мења моје мишљење о економској одрживости целе приче. Исто мислим за ФКП, али би то теже ишло, не само због тренутне ситуације, него због укупне базе свега, маркетиншког потенцијала итд.
А не постоји ништа ирационалније од острашћених навијача Партизана. Ја ти лепо објасним економски модел по коме би КОШАРКА (или неки други спорт осим фудбала) запала у вртлог пропасти без помоћи државе, ти ми причаш о 70%. Прво није то 70%, него је много мање реално. Да нема политичке воље, многи приватни спонзори не би били, па да кажемо убеђени да вас подрже. а и да јесте, о томе се и ради, што САМО тих 70% ствара слабији тим следеће године, што значи слабије резултате/компетитивност, што даље крњи навијачку базу и приходе, што даље води ка лошијем тиму итд. Уз сву приврженост, није занимљиво ићи и из недеље у недељу гледати Врабце и Ђоко Шалиће јбг. Мени као
баскет-фрику пре свега, па онда симпатизеру Звезде је било занимљиво да гледам тим који се бори за опстанак у лиги или Змагову Звезду или ону децу којој сте украли титулу (комша Бели, Кешељ, Штимац...), али опет не сваке недеље. Па што за време Вујошевића нисте тако нешто створили? Што тад нисте пунили са 20к Арену? Што тад нисте имали тих садашњих 70% у апсолутном износу. Па и
Дуло Кадињача је ваљда нека ваша легенда, симбол партизанштине. А и тад сте добијали од државе. НИЈЕ МОГУЋЕ аман укапирајте више! Не у оваквом формату у ком се игра кошарка. Постоји идеја да се уложи и да
близанци можда уђу у власничку структуру ЕЛ, али то ни сада не гарантује финансијску сигурност, са тупсонима који воде цело такмичење и због немогућности да га наплате! Сутра да, у некој можда ни ближој будућности, то би требало да буде самоодржив, профитабилан систем, има простора за то. За сада, само фуца.