Šta je novo?

Sportski događaji

🤣🤣🤣🤣

I N1 nekad ubode

1000016391.jpg

Istina je da ova pobeda leči rane i ostavlja ,,iznad vode", ali onako losa igra protiv Armanija, gde razlika nije onakva koliko je Zvezda lose igrala se i dalje ne zaboravlja. Večeras je bila druga slika, bez obzira na mnogo grešaka, bilo je i mnogo dobrih poteza. Videlo se i protiv Armanija, videlo se i večeras da dosta stvari škripi. Gorka pobeda, ova utakmica je bila onako, što se Zvezde tiče, a iz ugla gledaoca i ljubitelja košarke, tačno da se vidi gde su slabe tačke na obe strane terena. Bar zbog odbrane se nadam da će Braun potpisati, jer, imali ste prilike da vidite gde curi konstatno. Šengelija je dao večeras rutinski 5 istih koševa, da počnem od toga, pa dalje.

Bilo 3 raspoložena igrača u Zvezdi, protiv Armanija 2 poluraspoložena. Večeras je odgrana pristojna(ne vrhunska), a protiv Armanija, losa odbrana. Ako hoćemo bolje rezultate, nivo igre mora da se podigne. Ostaje žal, ali je i sreća. Jer sa još jednom pobedom, Zvezda bi bila 6., da je bilo 8-6 , a sada sam srećan što je 10. na tabeli sa 7-7, jer je ipak u jednom jednom periodu večerašnje utakmice bilo išlo ka 6-8 i 11. mesto. Ovo je na mišiće, pametno na kraju, ali i sreću koja ne na kraju poslužila u šutu, ostvarena pobeda.

Raspored do Nove godine:

1733522542958.png

Dve f4 ekipe i dva direkta konkurenta. neko ce sada poceniti Makabi, koji je izgubio u ovom kolu od Barselone na jednu loptu. Čak ce poceniti možda i Baselonu, koja sigurno svojim trenutnim plasiamnom nije zadovoljna, ali to će na svoje da dodje.

I dalje najveće prijatno iznenadjenje Evrolige je Pariz, a najveće negativno Real Mardid(6-8), da pomene i Makabi(4-10).

Najbolji posao u ovom duplom kolu je na kraju napravio Armani, najviše napredovao na tabeli, da ima bolju koš-razliku, bio bi u F6 zoni, kao što bi Zvezda bila, da je ostvarila pobedu protiv tog tima u prethodnoj utakmici.

1733522979243.png

Gledah noćas Jokaru kako utrpava polovinu od 123 koša poslednjem timu na tabeli, dok dahće i pufće kao onaj njegov konjić. Dok mu se tim pretvara u trajnu sprdnju, na čelu sa trenerom, bruka je gde se on zaglavio.

Meanwhile, KKCZ je pristupio Džon Braun, Ajzein drugar. Biće bolje, biće atraktivno! :cool:

Kažu da jeste, mada se klub nije zvanično oglasio po tom pitanju. Po papiru, to je ono što fali ovoj ekipi - čvrstina u reketu, što je na prošloj utakmici moglo da se vidi, na primer, jer je Šengelija, dao 5-6 skoro pa identičnih koševa.

Odlično pojačanje, ako je zdrav. Kad se vrati i Bolomboj, top ekipica. Nadam se i napokon uhodavanju, jasnoj podeli uloga i konstantnim partijama lidera ekipe.

Do tad ce me ove Sferove rotacije ubiti 😂Biće još veselije protiv Olija kad ne bude igrao Petrušev.

Sa druge strane, ovaj Jokić dečko je lud, 46-14-8 na 4 minuta do kraja. Napokon odigrali kako treba i razvalili Atlantu bez Bogija.

Jokić u međuvremenu dao još dva poena. Strašno kakav je raspad Denver kad im 25 razlike na 4 minuta do kraja nije bilo dovoljno da izvedu i odmore Jokića.

На некој Вибер групи ми послали другари квоте, као очекује се тотални распад Денвера, 1 игра ту неку виртуелну менаџер игрицу, а други иде до клаџе и игра се и као обојица фаворизују Атланту у тим својим играма. Ја им кажем да нису реални, биће реакције дебеле сигурно после онога и 20+ за Денвер, без обзира што је back-to-back game. :) Мислим они су неповратно уништени, па су уништени са 2 супермакс уговора за ону двојицу срамоте без, али кад се скупе, мислим да им је реална снага полуфинале запада, дакле у 8 најбољих.

Нешто слично као Звезда, матора, ислужена екипа која је свесна да је прокоцкала кредите у дербију и првој текми у Италији, па су морали да се скупе за другу. Бићемо ми добри кад се врати Боломбој (који сам по себи није играч који одскаче, али бих се усудио рећи најбитнији шраф за екипу), још овај нови ако је иоле здрав, лепа ће то бити екипа. Чак бих рекао баш по мом укусу да немамо двојке које имамо и играће лепу кошарку и биће добри кад буде најпотребније. Опет је питање да ли ће бити довољно за домаће титуле и топ8, мада ето...и прошле године је ККП био благи фаворит, па их ошурисмо. ;)

Bravo za Jovu Bakića, svaka mu čast kad sme onako javno da kaže šta je ustvari sadašnja CZ.

сваким фудбалским клубом у Србији управљају криминалци, не само са Звездом

Tačnije, svakim fudbalskim klubom u Srbiji upravlja Aleksandar Vučić. Ali samo na Rajku Mitiću postoje firme registrovane na toj adresi, koje dobijaju sve velike poslove od države bez tendera, a čiji su vlasnici kriminalci sa severa.

...ма да, на ЈНА није своје приватне просторије имала група која је завршавала задатке за секту, а и мало млела људе овако, у приватној режији...

Мислим то не оправдава ове друге. Свакако нисам био на фудбалу 20 година, али сада их заиста и не гледам, једва и баскет стижем. Глупе су те приче, оба клуба су државна прича већински, с тим што ФКЦЗ једина има неку реалну шансу да буде стварно самоодржива рачунајући све, играчку, навијачку базу итд. ФКП исто, али већ тежа прича.

Баскет клубови немају НИКАКВУ шансу, па ни ККП. Полазите од претпоставке да би могли без државног, градског новца и новца приватних спонзора који су опет политички доведени! Не би могли! Теоретски када би задржали ову навијачку базу и хајп који сада имате (а опет не би могли), имали би буџет таман толики да би једва могли да будете компетитивни у рангу једног Еврокупа, што онда даље крњи ту навијачку базу и тај хајп и ту се онда ствара тај зачарани круг пада, мање лове, лошији тим, још мање лове, још лошији тим...

Једино да буду играчка неког тајкуна који стварно воли кошарку. Мени као некоме ко је гледао Звезду пре 30 година у Пиониру, када је једина прилика да гледаш озбиљне екипе, била у предсезони на Трофеју Београда, када су долазили Оли, ПАО, ЦСКА...па се питам да ли све то има смисла, давати толики новац пореских обвезника на то? Када би концентрисао тај новац на једну екипу, ишао би на Ф4 сваке године нпр или би ишао на Ф4 у свим другим мањим спортовима заједно малтене...или би за те паре имао озбиљну субвенцију за јавно здравље.

То и ја мислим, сад се завршавају неке ствари, битно им је да се ту сипа тренутно, анестезирање...а то што љубитељи кошарке имају позитивну синергију да уживају у скупим тимовима (мада реално резултати за сада не оправдавају уложено), то је секундарно.

Реално, мени лично би било лепо да се форсира та прича, Београд, кошарка, али ипак је корисније субвенционисано јавно здравље. Највероватнија опција је да неће бити ни једно, ни друго, кад прође хајп...

...ма да, на ЈНА није своје приватне просторије имала група која је завршавала задатке за секту, а и мало млела људе овако, у приватној режији...
I kakve to veze ima sa samim Partizanom, odnosno sa njegovim pravim navijačima?
Upravu sa Vučelićem i Vazurom je instalirao Vučić. "Vođe" tribine (Sale Mutavi, Veljko Belivuk...) je instalirao Vučić, da bi kontrolisali skandiranje. Oni čak nisu ni navijali za Partizan. Tukli su i ubijali navijače Partizana. Ko je ovoj kriminalnoj grupi iznajmio prostorije na stadionu možeš zaključiti sam.

Ovo ostalo što si napisao nema veze sa realnošću. APR je objavio podatke za 2023. iz kojih se može videti da se KKP te godine finansirao oko 70% iz sopstvenih izvora i oko 30% od države. Da je ovo slobodna i pravna država, lako bi se nadomestilo i tih 30%

da je kkp bio covek zavrsio bio u tvorza

mene cimali za 30 evra duga za porez za imovinu a ovi se zezali

jos svi sponzori su top
ocekujem da uskoro i igracima daju imena kladionica

I koliko god tripujete da je klub veci od svega vi ste ti koji gurate ta sranja napred, jos se tu hvalite sa decom, licimeri

I kakve to veze ima sa samim Partizanom, odnosno sa njegovim pravim navijačima?
Upravu sa Vučelićem i Vazurom je instalirao Vučić. "Vođe" tribine (Sale Mutavi, Veljko Belivuk...) je instalirao Vučić, da bi kontrolisali skandiranje. Oni čak nisu ni navijali za Partizan. Tukli su i ubijali navijače Partizana. Ko je ovoj kriminalnoj grupi iznajmio prostorije na stadionu možeš zaključiti sam.

Ovo ostalo što si napisao nema veze sa realnošću. APR je objavio podatke za 2023. iz kojih se može videti da se KKP te godine finansirao oko 70% iz sopstvenih izvora i oko 30% od države. Da je ovo slobodna i pravna država, lako bi se nadomestilo i tih 30%

Има везе са оним што си написао да постоје фирме које добијају послове. Постоје, као што су на вашем постојале екипе које су радиле много гнусније ствари. Мафија и ту и тамо, да ли су формализоване као фирме или не, није битно, само подела послова одозго.

Исто као што немају везе са вашим правим навијачима, исто тако ми немамо везе са овом нашом мафијом, навијамо/симпатизери смо Звезде. Мени се не допада цела та прича око ФК, али скроз видим економски резон неких ствари и апсолутно видим могућност да то буде једина независна спортска прича у Србији. Небитно је шта ја мислим о њима и у целој тој причи и што је пре пар година била прича да нам треба 10М годишње за нормално функционисање, а сада треба 50. Да, мислим да су муљаторска мафија, да се уграђују, перу лову, купују навијачку послушност са тим ставрима (јер ће сутра бити потребни на улици) и сл, што не мења моје мишљење о економској одрживости целе приче. Исто мислим за ФКП, али би то теже ишло, не само због тренутне ситуације, него због укупне базе свега, маркетиншког потенцијала итд.

А не постоји ништа ирационалније од острашћених навијача Партизана. Ја ти лепо објасним економски модел по коме би КОШАРКА (или неки други спорт осим фудбала) запала у вртлог пропасти без помоћи државе, ти ми причаш о 70%. Прво није то 70%, него је много мање реално. Да нема политичке воље, многи приватни спонзори не би били, па да кажемо убеђени да вас подрже. а и да јесте, о томе се и ради, што САМО тих 70% ствара слабији тим следеће године, што значи слабије резултате/компетитивност, што даље крњи навијачку базу и приходе, што даље води ка лошијем тиму итд. Уз сву приврженост, није занимљиво ићи и из недеље у недељу гледати Врабце и Ђоко Шалиће јбг. Мени као баскет-фрику пре свега, па онда симпатизеру Звезде је било занимљиво да гледам тим који се бори за опстанак у лиги или Змагову Звезду или ону децу којој сте украли титулу (комша Бели, Кешељ, Штимац...), али опет не сваке недеље. Па што за време Вујошевића нисте тако нешто створили? Што тад нисте пунили са 20к Арену? Што тад нисте имали тих садашњих 70% у апсолутном износу. Па и Дуло Кадињача је ваљда нека ваша легенда, симбол партизанштине. А и тад сте добијали од државе. НИЈЕ МОГУЋЕ аман укапирајте више! Не у оваквом формату у ком се игра кошарка. Постоји идеја да се уложи и да близанци можда уђу у власничку структуру ЕЛ, али то ни сада не гарантује финансијску сигурност, са тупсонима који воде цело такмичење и због немогућности да га наплате! Сутра да, у некој можда ни ближој будућности, то би требало да буде самоодржив, профитабилан систем, има простора за то. За сада, само фуца.

Vrh