Šta je novo?

Sportski događaji

Najniža plata za pika prve runde je preko 2m zelembaća. Nikakve šanse nemamo!

Inače da, igrao bi mi startera na dvojci i to sa svojih 2.03. Da prodrma malo gerijatriju!
 
Samo neka pici, nije ni stvar para.

Mega pa NBA su dobitna kombinacija. Pogledati Jokica, Zubca i Jovica.

Ako vredi, uspece, ako ne vredi, propasce poput Jaramaza, Zagorca... i to nije do NBA.

U svakom slucaju, nema potreba da se kao dete mlati po Evropi, igra 5 minuta po utakmici i to da zameni nekog Hangu, treneri ga dave, a navijaci gadjaju mokracom i upadaju u teren da ga biju.
 
Ja i dalje ne vidim logiku da i jedan od ovih djecaka igra za Zvezdu ili Partizan.
Djurisic bi ovom trenutku bio jedan od poslednjih pikova prve runde. Po ESPN prognozi uzeo bi ga Denver.
Ne vjerujem da bi ga Denver sa svojom tankom klupom parkirao u Evropi. Njima je u interesu da rano navikavaju igrace na sistem.
Mega ce Jovica i Markovica forsirati sledece sezone. U Zvezdi ili Partizanu bi presjedili na klupi.
Topic ce vec ove godine preko bare. Jelavic ide takodje na draft.
Nikome od navedenih je potrebna klupa i sporadicno igranje u ABA Ligi, jel sem Topica ni jedan nije jos dovoljno stabilan za Evroligu.
Ostaje Plavsic, kojeg ce Misko rado prodati.
 
Poslednja izmena:
Plavšić ima 26 godina, domaći igrač, 2.17, eksplodirao, ok je da bude tu kao neka druga ili treća opcija u Evroligašu, ali ne treba sad očekivati čuda. Imao bi neki status Kuzmića npr.

Ovaj mali ne verujem da će doći. Prvo čista matematika, ne možeš da mu daš 2m. Drugo, možda postoji šansa koja bi podrazumevala ogroman rizik (povrede i ostalo ) i veru u sebe (kao što je mali Top preuzeo na sebe ove godine), da pokuša sledeće godine još višu poziciju da ganja, ali to bi značilo da mora da mu se da garantovana minutaža u Zvezdi, a to je uvek nesigurno na tom nivou!
 
Kako je lepo gledati Đurišića.
Ako na leto on i Plavšić dođu u Zvezdu, pola posla je obavljeno..

I Top je bio odličan.

Zvezda je sinoc pobedila jer je utakmicu maksimalno ozbiljno shvatila, a tako i pristupila. I ovaj tim Zvezde, koliko god da je lose selektiran je kvalitetniji i iskusniji od Meginog, to je degutantno da se dovodi u pitanje, a sinoc je sve došlo do izražaja. Drugoj utakmici treba isto tako pristupiti i ne opuštati se. Nema ono: ,,Ma mi smo u finalu, ovo je reda-radi,...". Ne nije, jer to ne možete da kažete za ekipu koja vas je dobila kao domaćina.

Doćiće sledeća sezona naravno, treba već da se misli. Tim treba da se osveži sa po nekim, uz Topića, jednog, eventualno dva mladja igrača, a opet da većina bude dokazanih, iskusnih, a dobro selektiranih, jer mladosti mora da se da vreme da bi se napravio veliki rezultat, A Zvezda rezultat hoće odmah i sada.

Finaliste ćemo možda dobiti istog dana, 7.maja, jer su tada na programu obe druge utakmice polufinala i za sada, ruku na srce, nema naznaka da će finalisti biti drugaciji, nego prošle sezone, jer, koliko god je možda, košarkaški gledano Budućnost-Partizan zanimljiviji par, teško da tu može da bude treća utakmica. Tome bi dao neki procenat mogućnosti, preko toga, sve je iznenadjenje koje je manje od 10% mogućnosti. U drugoj utakmici u Podgorici, Partizanu dajem 70% verovatnoće za pobedu, znači nije apsolutni, nije ni izraziti, ali...Bliže je izrazitom, nego blagom favoritu, bez obzira što igra kao gost u Podgorici i protiv tima koji je sve, samo nije za poceniti. Ne govorim to kao neki, neću da ih imenujem, ostrašćeno...Pričam analizirajući košarkaški. Nego, da pustimo dogadjajima da provere ono što pretpostavljam.
 
Edvards je najbolji kosarkas sveta.

No, to se znalo i pre ove utakmice, samo je potvrdio.

1:0 za Minesotu, idemo!
 
Here comes the Great American Hope. Najbolji je Amerikanac u ovom trenutku. I to je to.
I sami Amerikanci vec neko vrijeme ciljano koriste izraz najboljeg za drugog igraca. Nemojmo mijesati ponasanje van terena sa desavanjem na terenu :)
Edvards pored tog igra i u najjacem timu pored Bostona. Denver prosto nema klupu za ovaj poduhvat, to jest fali Brus Braun i jos po neko.
 
Jaci je Denver.

Mada, ne vidim kakve veze ima jacina tima sto je sutirao 60 posto i to kao bek, a lazni najbolji igrac sveta 40 posto kao centar.

Uzivajmo!

 
Šta je ključ tvoje dobre igre u plejofu?

Radio sam dobro ovog leta, hvala reprezentaciji SAD-a što me je pripremila za sezonu

 
Ima tu dosta do timske igre.
Vulvsi imaju ozbiljne fizikalije da se odbrane od tog centra i da ga izmore. Ali i da zatvaraju alternativne tokove lopte. Zato Jokic sutira trojke.
Isto vazi i za Mareja. Imaju dvojicu dobrih odbranbenih za njega. Ovaj tim je kao sastavljen da razbija Denver.
Sa druge strane Denver ima ozbiljan problem da se odbrani od Edvardsa. KCP je presitan a Gordona ne mogu da stave na njega.
Tako da su prinudjeni da ga manje vise puste da odigra svoje. Dakle i brojke.
Cijela startna petorka Denvera ce morati da odigra na visokom nivou.
U pravu si, uzivajmo u najboljem, sto cemo ove godine gledati.
 
Da, nije isto kad imaš ove moderne, lake centre na Jokiću i kad imaš 3, 4 teškaša, a MIN ih ima. Onda se lako desi tekma da mora da ispali 10 trojki, pa onda nije ni čudo što FG padne sa 60 na 40%. Opet Denver je generalno jako visoka ekipa, pogotovo starteri!

KCP je viši od od ovog malog, iako za nijansu slabiji (dominacija tij jačih, da ne kažem debelih bekova, poput Luke i njega), ali ipak bi u praksi trebalo da bude perfect match za čuvanje njega! Dosta zavisi i od timske odbrane. Može on da se sačuva, ali uvek moraš nešto da daš. Eto, sinoć je prelomio onaj nedraftovan dečko koji je uzeo nagradu najboljeg sa klupe!
 
Cirkus mora da radi, potrebna su nova imena, stara su većinski ispala u 1. rundi PO i onda logično mašinerija kreće! Mislim dobar je, ne kažem, ali neke paralele sa MJ i slično...:oops:. Skraćeniji je, jači, nije tako graciozan i atleta, za nijansu bolji šuter spolja, solidan defanzivno, ali ne top 2way kao MJ (i to kažem kao fan sporog Medžika, a ne MJ :)).

Ovde je prelomilo što klupa MIN ima još dve momčine od 2.06 sa klupe, od čega je jedan best 6th man,a drugi top 10 defanzivno cele lige (a startna trojka im je 2.06 isto, a ovi visoki preko 2.10), a Denveru koji je generalno visok u starterima, igra Pejton od 2m kao najkorisniji visoki sa klupe. Kriminalno je šta rade sa tim visokima, prošle je bio bar deda od 36 godina, malo korisniji ispod koša. Jednostavno nemaš mnogo šanse za 2nd chance poene is off skoka + igraš protiv defanzivno top ekipe! Primetio sam u toku sezone još neke ekipe, CHI je igrao par tekmi sa Vućevićem i Dramondom zajedno. Izgleda da su cm opet u modi. ;)

Imaju ovi lepu prednost, ali ništa nije gotovo. Ako se trgnu sad i podignu, biće šibanje možda i u 7 tekmi, ako ne, možda i metla!
 
Cirkus mora da radi, potrebna su nova imena, stara su većinski ispala u 1. rundi PO i onda logično mašinerija kreće! Mislim dobar je, ne kažem, ali neke paralele sa MJ i slično...:oops:. Skraćeniji je, jači, nije tako graciozan i atleta, za nijansu bolji šuter spolja, solidan defanzivno, ali ne top 2way kao MJ (i to kažem kao fan sporog Medžika, a ne MJ :)).
Da je sad sredina 80ih, isto bi to pricao za Dzordana.
 
Olimpijske igre su ove godine, tako da je u suštini dobro da svi naši košarkaši završe sezone što pre.

I za Jokića je dobro što će ispasti ranije, imaće više vremena da odbije reprezentaciju, snima reklame za kladionice, opija se na Cecinim nastupima... taman će stići i da se priključi SNS-u u kampanji za lokalne izbore.

Drž'te ih Nagetsi

 
haha najjaci su komentari ispod. kao jokic je uvredio kosarku jer vise voli konje, ovo je kazna
 
Lupetaju Ameri. Karma ga stize, ali ne zbog izjava da vise voli konje. Blago njima sto zive u neznanju i misle da mu je to najveci greh i da je on jedan dobar i skroman lik.
 
Kompletna ekipa Partizana je u takvom kanalu, da će biti iznenađenje ako u finalnoj seriji uzmu i jednu pobedu... ako uopšte uđu u finale.
 
realno, bolje da partizan pobedi u finali cigane, da ovi ne idu u evroligu
 
Vrh