Šta je novo?

Sportski događaji

Ja sam očekivao.

Top i Teo 🤩

Bolje sa njima poslednji nego 14. sa Jadom i Šabanom.

A nećemo biti poslednji, šta više.

I ja sam zadovoljan, čekam zvaničnu potvrdu da je ponovo Zvezdin košarkaš, ali nova dvojka i četvorka su i dalje moranje. Ako ne može dva igrača, mišljenja sam da se opredeli za beka-šutera na poziciji 2. Za četvorku ako ne može da se nadje, lakše je nekako pokrpiti, neko ovu drugu poziciju, gde se vidi velika praznina, posebno na evroligaškim utakmicama.

LEC FAKING GOU!

Capture.JPG

Ne, ne, bio je projekat koji je predstavljen nama navijačima i ostaloj javnosti kao ,,Evropska Zvezda". Pametni ljudi su i tada videli da je to šuplja priča za zamazivanje očiju, jer su vrlo dobro videli šta se radi sa druge strane.
Jel ti misliš da je neko sisao čamac, pa će u tu priču pored svojih očiju da poveruje?

Neki čak nisu ni hteli da vide, a najgori slepac je onaj koji može, a neće nešto da vidi.

Koji skupi igrači? Koji treneri? Jedini renomirani trener je bio Svetislav Pešić, koji nije nigde drugde mogao da nadje angažman u tom trenutku. Ostalo su bili nekada dobri domaci igrači pred kraj karijere, prosečni mladji i stranci koji nisu mogli da igraju ni u razvojnoj ligi, ni u nekom boljem evropskom klubu, bili bez angažmana, pa je bilo daj šta daš. Da tebe i tebi slične čovek sluša, pomislio bi da su tada u Zvezdi igrali Vins Karter i Tim Dankan.

Odgovorio sam ti na to pitanje za koga sam navijao, a opet da ti odgovaram nemam nameru. To što se tebi taj odgovor ne svidja i što si želeo da pročitaš ono što se tebi svidja, je već tvoj problem i pomoći ti ne mogu. Rekoh već da se i meni svasta nešto ne svidja, ali prihvatam, jer je istina, a ne ubeđujem sebe kao ti da je istina ono što ja hoću da bude istina.

Partizan sada kao državi pastorak po vama grobarima, jadan i odbačen od države, ali živi od ljubavi, igra Evroligu, ima u najmanju ruku bužet sličan kao Zvezda, tu je nedge, čak je bio i veći, što se po svemu vidi, niko nije slep. Osvojio Aba ligu i sada konkurent za sva takmičenja u kojima učestvuje.

A u vreme dominacije Partizana, projekat ,,Evropska Zvezda" je zaboravio kao izgleda prvo mesto skoro 15 godina, tek po nekad se podsetio kako izgleda drugo mesto u KLS. Osvojio po neki domaći kup. U velikom broju sezona se ili borio za opstanak ili bio na sredini tabele. Konkurencija za trofej u Aba ligi bila misaona imenica. I 15 godina je bilo tako? I bilo loše i malo? Nego nezasiti...Koliko ste hteli da ,,Žuti" daju da Partizan bude dominantan? Zauvek? Pa ničija do zore nije gorela, pa nije ni Partizanova. Taj projekat je trajao dugo, a misljenja sam da ovaj sada neće baš toliko dugo da traje.

A kako, zašto to i tolika razlika? Zato što su u Zvezdi glupi, a u Partizanu su pametni? Partizan ima ljubav, a Zvezda nema? Idi u neku amazonsku prašumu, nadji neke domoroce do kojih civilizacija još nije stigla, pa im prosipaj tu priču, možda ti i poveruju. Ja na tvoju žalost vidim i video sam šta se dešava, pa nisi ni blizu da mi poturiš tu priču.

Pričali smo o košarci. Za fudbal nisam rekao da nije 2010. stigao Gasprom kao sponzor. Ali od tebe kao navijača Partizana, pardon. mrzitelja Zvezde, me i to ne čudi, da me ubedjuješ da sam rekao i ono što nisam. Čudo je ta mržnja prema Zvezdi, samo zato što je Zvezda.
Vučić style - pitaš ga prosto pitanje, on ti održi monolog o čemu on hoće, pri tom ništa ne kaže.

Ne, ne, bio je projekat koji je predstavljen nama navijačima i ostaloj javnosti kao ,,Evropska Zvezda". Pametni ljudi su i tada videli da je to šuplja priča za zamazivanje očiju, jer su vrlo dobro videli šta se radi sa druge strane.
Samo što taj koji je tada video o čemu se radi nisi bio ti. Šta se radilo sa druge strane? Dovođeni Strahinja Milošević i Sinovec da nas odvedu na F4?

Da tebe i tebi slične čovek sluša, pomislio bi da su tada u Zvezdi igrali Vins Karter i Tim Dankan.
Da tebe i tebi slične čovek sluša, pomislio bi da su sada u Partizanu Vins Karter i Tim Dankan.

A kako, zašto to i tolika razlika? Zato što su u Zvezdi glupi, a u Partizanu su pametni?
Recimo da Partizan ima stručnjake koji su se proslavili i u svetu, 18 igrača koji su iz Partizana otišli u NBA,
Partizan je imao prof. Nikolića, Ranka Žeravicu, Dudu Ivkovića, Vujoševića, Žoca... imao je Kiću, Praju, Divca, Paspalja, Danilovića, Đorđevića... možda je tu uzrok uspeha?

Vučić style - pitaš ga prosto pitanje, on ti održi monolog o čemu on hoće, pri tom ništa ne kaže.
Tako je sada moderno da odgovaraju ljudi koji nemaju argument, upoređuju sa Vučićem. To što si dobio odgovore koji ti se ne svidjaju da pročitaš, nije jednako tome da je Vućić style, nego je to tvoj problem. Neću da kažem je uzdizanju Partizana pomogao samo Vučić, mada je dobar deo posla uradio, pomagali su i drugi, ali bez njega ne bi bilo ništa i tom čoveku možete da skandirate sa tribina samo ,,Vučiću - šećeru", ovo drugo nije zasluzio. Da ga nazivate pederom - to nema smisla, toliko je učinio.

Izvini, nije, to je sve od ljubavi i ulaznica, zaboravio sam :) Jel tako beše? Ima još nešto?

Recimo da Partizan ima stručnjake koji su se proslavili i u svetu, 18 igrača koji su iz Partizana otišli u NBA,
Partizan je imao prof. Nikolića, Ranka Žeravicu, Dudu Ivkovića, Vujoševića, Žoca... imao je Kiću, Praju, Divca, Paspalja, Danilovića, Đorđevića... možda je tu uzrok uspeha?
Za neke je pitanje koliko su Partizanovi i da li su više Partizanovi ili Zvezdini, o tome tek može da se diskutuje. I jel su svi oni bili u Partizanu od 2000. do 2011, jel tako ili bili samo trojica od navedenih, znamo i koji, a pored toga što su bili košarkaški radnici, bili još nešto. I to znamo šta su bili i čime su se bavili i ko im je dozvolio da se time bave. Ali dobro, vi grobari pamtite ono što hoćete, a za ostalo imate amneziju. Ali kod mene, ni to ne prolazi.

Samo što taj koji je tada video o čemu se radi nisi bio ti. Šta se radilo sa druge strane? Dovođeni Strahinja Milošević i Sinovec da nas odvedu na F4?
Otprilike sam video, ali šta sam bio ja, jedan navijač, kao i sada. A šta se radilo tada, iskreno ne mislim da si toliko glup da ne znaš, nego se praviš mnogo naivan. Tako da podje..vaš možeš nekog drugog, ja tu igru znam i to kod mene ne prolazi. Da od toga ima gore, tada nisam verovao, ali evo, pojavilo se gore. Ali kao što je prošlo to zlo i trajalo je dugo, proćiće i ovo. Ovo mislim da neće da traje kao što je trajalo ono, trajaće kraće.

Da tebe i tebi slične čovek sluša, pomislio bi da su sada u Partizanu Vins Karter i Tim Dankan.
Jel ti umeš nešto drugo da smisliš, osim da ponavljaš moje? Nisu oni, ali su igrači koji su u realnosti nedostupni za tim koji je pre dve godine bio pred gašenje. Ali u Partizanu rade čarobnjaci, naprave bajku, pa može. Sezonu pre igrali u timovima koji su imali u Evroligi velike ciljeve, a došli sledeće u Partizan za sitne domace kolače, ljubav i da bi radili sa Obradovićem. Šuplja, mnogo ćoškasta priča.

Pozdravljam ovaj potez.

Ali i dalje su igrač na pozicji 2, bek-šuter i još jedan krilni centar ili visoko krilo(4 ili neki kombo 3-4), pod moranje, mada je ovo prvo hitnije i bitnijem ako mora da se opredeli za jednog. Doselekcija sa 4 igrača je doselekcija samo u terminu, to je veoma ozbiljna promena u timu, skoro trećina rostera. Što dovoljno govori o tome kakva je selekcija urađena na početku sezone.

Odlazak Šabaza nejpira će se izgleda ispostaviti kao potez sezone. Kao da se raspoloženje podiglo od kada je napustio ekipu.

Kao što rekoh, doselekcija, kada se promene 4 igrača je najmanje doselekcija, to je ozbiljna promena, jer 4 nova igrača treba prilagoditi kako-tako već formiranom timu. Ali kada nešto ne štima, kao što ne štima u Zvezdi, promene su neminovne.

Ide se u Atinu, u goste najvecem rivalu Zvezdinog bratskog tima, Panatinaikosu. Ta ekipa je na 4. mestu evroligaške tabele i nije bez razloga tu. Igra se u njihovoj hali, favorit su, naravno. Ali ako se misli i dalje da se ostvare ciljevi u Evroligi ove sezone, tamo mora da se ide na pobedu, bez onoga: ,,teško ćemo ih dobiti". Mora se veruje da utakmica može dobro da se počne, a i dobro da se završi, kao i kontroliše. Uz 3 vezane pobede, što je mnogo lako reći, a ostvariti, biće vrlo teško, jer protivnici su sve timovi koji su dosta bolje plasirani trenutno, situacija će biti mnogo bolja u odnosu na sada, a to je sve u 11 dana. Ako posluži sreća da bar deo drugih rezultata bude na ruku, sve to može neverovatno bolje da bude na tabeli za 11 dana.

Očekuje se @Beki da postavi onu sliku sa dva spajdermena ili šta su već... a da, ta slika ide samo posle mojih odgovora ;)

Tabela sada izgleda ovako:

1703774262900.png

A parovi su za ovo kolo:
1703774309659.png

1703774331893.png

Pored Zvezde, za napredovanje na tabeli, trebaće i pobeda Baskonije, Valensije i Fenerbahčea. Uključujući i Zvezdu, svi su gosti i samo po sebi je teže da se sve poklopi. Čak uvezši u obzir činjenicu da su ostali, osim Zvezde bolje plasirani od protivnika na tabeli trenutno. Možda i bude, treba verovati, iako izuzev Reala koji se dobrano izdvaja od drugih timova, realno je da svako svakoga može da pobedi, posebno, na domacem terenu.

Ovo ce prvenstveno biti pobeda za samopouzdanje, da se vidi da se može protiv mnogo bolje plasiranog tima i kao gost može izaći kao pobedik, posebno što je Panatinaikos tim koji ima onako, prilično vruć domaći teren.

"Moj dugogodišnji san je bio da igram za Crvenu zvezdu“, rekao je Topić za ESPN.

"Odrastao sam kao navijač ovog kluba. Sve će mi značiti da igram pred 20.000 navijača Crvene zvezde. Nisam mogao da kažem ne igranju košarke u Evroligi"smatra Topić.

Nikola nema problema sa rizikom koji nosi igranje za Crvenu zvezdu.

"To je ogroman rizik, ali ja sam spreman. Uveren sam u sebe 100%. Moj otac, moj agent Miško Ražnatović i ja razumemo da bi ovaj potez mogao da utiče na moje šanse za draft ako ne budem dobro prošao. Ali ja spreman sam da se takmičim i borim."

"Nismo razgovarali o ulozi koju ću igrati", rekao je Topić.

"Šta god on kaže uradiću. Ako kaže da umrem na terenu, ja ću umreti. Šta god treneru treba, daću sve od sebe da to uradim", zaključio je Topić.

Za sada veoma tvrda utakmica,poluvreme. Ako se uzme u obzir da nijedan Zvezdin igrač nije nešto razigran, ovo je dobar rezultat:

1703794038415.png

To što Panatinaikos nema ubedljiviju brednost, duguje se velikoj borbenosti u odbrani. Ovo je naravno dostižno, takoreći nikakva prednost u ovoj fazi utakmice, ali neko mora da se ,,probudi", a i neko dodatno aktivira, bez poena Teodosić i Gidraitis. Ne kažem, nema ni Panatinaikos nekog igrača koji je ,,eksplodirao", ali nekako, veci broj igrača je bio aktivniji u prvom poluvremenu.

Fenerbahče je odigrao Zvezdi na ruku.

Počinje drugo poluvreme, mora da se napravi plan i odigra kreativnije u napadu, a i sut za 3 poena ce valjda da proradi, trenutno je na 20%, 2/10.

Majk Tobi u trenutku - Teodosic odvlaci na sebe 3 igrača, od kojih je jedan petica, ostaje prazan reket, a Tobi umesto da se proseta i postigne lake poene, otvara se na sut za 3. Ne razumem tu postavku igre, ali hajde...

Ništa nije gotovo, ali umesto bar -7, sada je -11.
1703796134715.png

Neke šanse nisu iskorišćene. Nije gotovo, naravno, ali lepa prednost, a prihološki trenutno još veća. Stiže se ovo, ali zna se kako i sa čim.

Topic 30 minuta da igra od sledece makar imao 15 izgubljenih svaku tekmu.

I opet minut i po bez koša u nastavku, a zna se za koga vreme radi.

Na kraju, ipak, težak poraz:
1703798980634.png

Ništa novo što već nije viđeno. Čim Teodosić nema svoje veče, ekipa igra totalno drugacije. Držao se Bolomboj, svaka mu čast, ali on nije pokretač tima. Kažem, nije viđeno ništa novo.
Odnos 6-11 u prvom delu sezone je ispod realnog najnižeg mogućeg očekivanja. Nadam se da povreda Luke Mitrovića nije teže prirode.

Pozdravljam dolazak Gilepspija i Topića, ali bar još dve promene su potrebne, ako Zvezdu i dalje zanima Evroliga. Trud postoji i to ne može da se ospori, ali nema energije i to ubija.

Panatinaikos je bukvalno bio fokusiran da zaustavi Teodosića, jedinog Zvezdinog energetskog prizvođača, a u tome je savršeno uspeo, time je 80% posla završeno. za njih.

Zvezda nema drugog da proizvede energiju, niti ima beka-sutera, koji ce kada naidje serija bezidejnih napada, nekim sutem i pogotkom spolja da razbije taj loš period i pokrene tim. Predviđeno je da to bude Nedović, ali samo predviđeno.

Da je pameti, da sa još po nekim igračem krene da se pregovara o sporazumnom raskidu ugovora, poded Tobija, počeo bi i sa Jagom, od koga je Hanga, ovakav van forme, skoro se vratio uz duže povrede, korisniji za tim.

1704240808509.png

Najvažnija je pobeda. Bravo Zvezdo!!! Junački je bilo, pobedilo je srce, želeli su pobedu više, to se videlo.

Odbrana je uglavnom bila dobra ili odlična, kratki su bili intervali loše odbrane. U prvom poluvremenu napad je bilo solidan ili loš i to ne u baš kratkim periodima. Što nije bila veća razlika u poenima, duguje se bar odbrani kakva je igrana. Dva-tri puta je Zvezda gubila pod 10 razlike, pa stizala, a u 4. četvrtini i prestigla za toliko. U drugom poluvremenu je, sem prvog dela treće četvrtine, viđen mnogo bolji napad.

Tradicija je bila da Zvezda nikada u ,,novoj " Evroligi nije pobedila Fenerbahče kao gost, a tradicije u sportu su tu da bi se rušile. Nekoliko puta je bilo blizu, ali noćas je ta tradicija konačno srušena. Pokazala je Zvezda da može da pobedi utakmicu i kada Teodosić nije nešto poenterski raspoložen, da može da pobedi u gostima vrhunsku ekipu koja ima opasno dobrog trenera.

Pored Bolomboja, na kraju je i Gidraitis bio drugi na listi zasluznih za pobedu.

Topić je odlično debitovao. Igrač je koji je mnogo košarkaški zreliji i spremniji, nego što ima godina. Razumem da je od malena učen skoro samo košarci, ali svejedno oduševljava i biće sve bolji i bolji. Igor Rakočević, kada je bio tek godinu-dve od njega stariji, bio u onoj ekipi koja je sezone 1998/1999 igrala Evroligu, bio jedan od nosilaca ekipe, uz Nikolinog oca, koga smo tada iz sve snage bodrili sa tribina. Verujem da će Nidža Topić krenuti putem Luke Dončića, koji je kao mlad igrač napravio već velike stvari.

Moram da spomenem onu Lazićevu trojku iz ćoška, koja je po mom mišljenju i zakuktala mašinu.

Samopouzdanje je poraslo i atmosfera u ekipi je bolja, ali nažalost, ova velika pobeda, nema kada da se slavi, pripreme za ono što sledi, već su počele.

Napred u pobedu u derbiju!

Idemo dalje!

Svanuo je i ovaj, dugo čekani dan:
1704359413508.png

Najveća Zvezdina slabost danas je što je pobeda = moranje. Veća i od igračkih slabosti u timu. Pobeda drži Zvezdu u daljoj trci, a 8-11, svakako će mnogo lepše izgledati od 6-11, od pre neki dan.

Mislim da Partizan večeras ima male šanse za pobedu. Vruć gostujući teren, bolja trenutna forma Zvezde, neigranje Zeka, Alekse, Trife... pobeda bi bila ravna čudu.

1000002338.jpg

Ne znaju amateri najbolju jutarnju, a i celodnevnu rutinu za dugovecnu karijeru, a i zivot.

Mislim da Partizan večeras ima male šanse za pobedu. Vruć gostujući teren, bolja trenutna forma Zvezde, neigranje Zeka, Alekse, Trife... pobeda bi bila ravna čudu.
Ono kad se razumeš u košarku, a ne k'o likovi "mož' bude bidne, mož' bude ne"

Ma dobro, pravo na svoje mišljenje imaš,...mada....

Taj stav kod igrača, navijača ili nekoga sličnog: ,,Igram, ali znam da ću da izgubim", nikada nisam shvatio. A mnogo puta sam pokušao. Ako znam da ću da izgubim, onda neću ni da igram. Što ne znaći da ću sigurno pobediti, ako igram, ali verujem da mogu. Verovao sam u utakmici iz prvog dela sezone u pobedu i bilo je blizu, iako situacija nije bila sjajna, na svu tadašnju muku Zvezde, Partizan je bio bar blagi favorit iz mnogo razloga. A sada zbog tog poraza još više žalim. Najveće pobede se ostvaruju tamo gde je najteže, a najteže je u neprijateljskoj atmosferi pred navijačima najvećeg rivala. I posle ove pobede, dajem sebi pravo da verujem da će Zvezda ove sezone i to uspeti.

I naravno, nije mi jasno kako si ti navijač sa takvim stavom, a i ne mora da bude. Ima nas raznih.

Bilo kako bilo, na kraju:
1704414204039.png

Konačno da se vidi jaka odbrana, kakva je bila dok je trener bio Dejan Radonjić. Takva odbrana traži puno snage i jednom mora da splasne, što se u drugom poluvremenu i desilo.
Ali je zadržana napadačka kreativnost, šut je služio generalno dobro, još malo pa odlično. Manje izgubljenih lopti, više asistencija, bolji procenat šuta iz igre, takodje za dva i tri poena pojedinačno, jedino slobodna bacanja su bila lošijeg procenta od protivnika. Domaći teren naravno velika prednost.

Više je Zvezda želela pobedu, to se od starta videlo, bez obzira na sve. Iako bez Luke Mitrovića, za rotaciju veoma bitnog igrača, a u većem delu utakmice bez Topića, na kraju i Bolomboja. Sva trojica verovatno propuštaju i sledeći meč.

Gilepsi najveće iznenadjenje. U Zvezdi se niko nije posebno izdvojio, možda Nedović, ali bilo je 6 igrača sa dvocifrenim brojem poena. Viđeno je kako treba da igra tim, koji ima sistem.

Kao što sam rekao da su prošla dva poraza Zvezde u derbijima zaslužena, tako sam mislio, morala je da se pruži ruka tada, što sam i uradio. Ali, sada kažem da je i ova pobeda Zvezde zaslužena zbog prikazane igre. Ne mislim samo na ovu, nego i na prošlu utakmicu.

Poslednja izmena:
Vrh