Šta je novo?

Sportski događaji

Drugi plej je pod moranje, improvizovalo se sa Jagom, sto veceras nije uspelo, pa mogud a akzem da nije ni sa Nedovićem. Hanga je donekle uspeo da premošćava te periode kako-tako. Treba još nešto, ali plej je najhitniji.

Ima, samo su pitanja da li je ta opcija moguća za realizaciju i koliko za Evroligu održiva.

1703199896173.png

Pamtim i period kada smo sa tribina bodrili njegovog oca, tada nije bio ni rođen.

1703199835364.png

Ovaj poster sam imao, bio je u ,,Tempu", šampionska generacija iz sezone 1997/1998.
1703199766058.png

Kako sklepana i ruznobdeluje ova crvena nastresnica na ovoj novoj odudara od urbanisticke celine. Takvo odudaranje ja bih kaznjavao.

Pa ne moze se arciti novac u SD CZ jer vecina klubova koji su osnovani do 1950. su vec imali po 2, 3 uskrsnuca sa sufiksima, prefiksima - muski, zenski, beogradski a tu su i fuzije upprovi - mislim da bi se osnivaci izbornih klubova i SD CZ okrenuli u grobovima.

Mali Topic je dobar igrac bice on fin za reprezentaciju samo da izbegne iz ruku onog menadzera koji unistava kosarku od KK Partizanskog puta.

Ja se od vas grobara ne cudim ničemu što čujem. Da krenete jednog dana da nas ubeđujete da mi zapravo nismo ni ljudi, nego vanzemaljci i da ne živimo na Zemlji, nego na Marsu, ni to mi sa vaše strane ne bi bilo čudno. Vaša mržnja prema Crvenoj Zvezdi, samo zato što je Crvena Zvezda je nešto, vrlo teško objašnjivo. Ne bio vam ja u koži.

San koji ste zamalo dosanjali 2011. godine, nikada se neće ostvariti. I sve laži koje pokušavate da poturite i u koje ste sami sebe ubedili da su istina, nikada neće proći. Ono što jeste, ako jeste, može meni da bude krivo, jer mi se ne sviđa, ali jeste. Ali sa druge strane neke grobarske izjave tipa: ,,Zvezda je imala 2011/2012 veći bužet od Partizana" ili ,,Partizan niko ne pomaže: ,,On živi od ulaznica, privatnih sponzora, borbe i ljubavi, a državni je pastorak". I verujte vi u te priče, neka ste živi i zdravi, ali se od nas otkačite. Večito ste bolje znali šta se u Zvezdi dešava, više nego u Partizanu. Tu 2011. , kada vam se san zamalo ostvario, još prežalili niste. Što se u svakoj raspravi sa vama vidi.

Tu 2011. , kada vam se san zamalo ostvario, još prežalili niste. Što se u svakoj raspravi sa vama vidi.
KK Partizan je preziveo avgust 2011. dok KK ILR, KK FMP i KK CZ nisu jer fmpu niko ne moze da zabrani kako da se zove - to je fakat o postojanju kk cz i da je tada prestala da postoji.

To je prestala da postoji za vas, jer ste vi tako hteli i ubedili ste sebe da je to tako. I ostalo je samo da vrtite tu priču kao pijan gaće, da baš tu priču kako je Zvezda FMP, ILR, kako mi vise ne navijamo za Zvezdu, kako ni mi sami vise ne znamo za koji klub navijamo i tako dalje.

Vaš tim se gasio pre sezone kada je Obradović postao trener, po rečima grobarske javnosti, bio u najtežoj situaciji u istoriji, pred gašenje...A u takvoj situaciji ima 3 puta, bar na javi i u realnosti: UPPR, gašenje ili stečaj, pa šta može, izabere se. U bajci možeš posle takve sezone da postaviš za trenera najtrofejnijeg u Evropi, ,,koji je došao da igra za veliku ljubav, sitne domaće kolače i muziku" i dovedeš igrače koji su sezonu pre te igrali Evroligu, ,,a i oni došli iz ljubavi i jer vole da rade sa Obradovićem". Onda taj tim ne osvoji nijedan trofej, pa se sledeće dodatno pojačava, postavlja više ciljeve...jer ,,ljubav sve pobeđuje", tako je to u bajci. Partizan je i dalje ,, jadni državni pastorak", ali opet ,,ljubav sve pobeđuje".

Vidiš, Crvena Zvezda nije klub iz bajke, nego iz realnosti i kada je bila pred gašenje i zna se kako izgleda to, moralo je da se desi nešto svojstveno toj situaciji, što je realno da bude, da se ne bi ugasila i da bi se kroz neko vreme vratila gde pripada i 15 godina je trajao mrak u kome je bila, dok je rasla Vujoševićeva, Divčeva i Danilovićeva imperija. A nama mazane oci sa raznim ,,Evropskim Zvezdama" i sličnim. To što bi ti više voleo da se ugasila, a što to nije ostvareno, je već tvoj problem. Da je Zvezda imala ovakav tretman od države za vreme ,,žute" vlasti, kakav sada ima Partizan, ja ovakve stvari ne bi mogao sebi da dam za pravo da pričam kakve vi sada pričate, da je Partizan državni pastorak, a Zvezda mezimče, da je Partizan jadan, sam protiv svih i tome slično...

Ali lako je meni za ono za šta mi je kriv Partizan i kada je kriv.

Pravi problem mi je što ne mogu da razumem pogrešne poteze koje je Zvezda sama po sebi pravila, koji su mogli drugacije. Kad je neko drugi kriv, lako ga je okriviti i naci utehu. Na kraju prosle sezone, bilo bi mi lakse da je glavni uzrok izgubljene titule što je Zvezda pokradena, ali nije. Glavni razlog za svoj poraz je iskljucivo sama Crvena Zvezda, loša igram neogranizovanost i neodgovornost. A drugo, ako ga je i bilo, pored ovoga se ne vidi. Bilo je opomena i pre toga, pa i to i imam i sada utisak da ni sve to nije dovoljno, jer se i dalje velike greške prave. Može da mi bude teško zbog poraza i uvek je, ne volim da gubim, ali isto tako, kada sam svestan da je najveća krivica za poraz moja, pruzim ruku i čestitam. Nisam kao Željko Obradović, kome kada Partizan pobedi, onda ,,Ništa drugo nije bitno, nego hoće da priča o košarci, košarka je najbitnija i pobedila", a kada Partizan izgubi, onda ,, ko seje mržnju, košarka se uništava, postoje bitnije stvari od košarke, kakvi smo mi to ljudi,..", jbg, zavisno od situaciije, menjaju se aršini.

KK Partizan je preziveo avgust 2011. dok KK ILR, KK FMP i KK CZ nisu jer fmpu niko ne moze da zabrani kako da se zove - to je fakat o postojanju kk cz i da je tada prestala da postoji.
Znaci, ti si opterecen klubom koji ni ne postoji?

Samo informisem putnike namernike koji dodju ovde da citaju o cinjenicama.

Бостон вечерас тројке 25/53 невероватно стварно

Arčenje državnog novca je samo u JSD Partizan, arčenja državnog novca u SD CZ nema
Upravo to. Partizan je nakantan u kvalifikacijama za trećerazredno evro takmičenje i sem sramote nije mnogo zaradio, dok je Zvezda zaradila 25 miliona evra.

Da je Zvezda imala ovakav tretman od države za vreme ,,žute" vlasti, kakav sada ima Partizan...
Šta bih ja dao za tretman kakav je Zvezda imala za vreme žute vlasti. Državni projekat "Evropska Zvezda", uprave iz redova vladajućih žutih (Žika Pauk, Vesić, braća Petrović), igrači i treneri ranga Sagadina, Šakote, Skuni Pena, Rakočevića, Ekezie, Kuka, Pere Antića... pa u fudbalu sponzorstvo Gasproma, decenijski najveći ugovor u istoriji na ovim prostorima...
Gadni bili ti žuti, hteli da unište Zvezdu...
large.png

Partizan je nakantan u kvalifikacijama za trećerazredno evro takmičenje i sem sramote nije mnogo zaradio, dok je Zvezda zaradila 25 miliona evra.
Zvezda je nakantana u vecitom derbiju a bila bi tek da neki ljudi ciji duhovi lebde nisu odlucili da nije sramota pobeci sa regularnog termina odigravanja utakmice.

Zvezdina sreća je što nije igrala kvalifikacije, inače bi isto prošla kao i Partizan, Čukarički i TSC.

Šta bih ja dao za tretman kakav je Zvezda imala za vreme žute vlasti. Državni projekat "Evropska Zvezda", uprave iz redova vladajućih žutih (Žika Pauk, Vesić, braća Petrović), igrači i treneri ranga Sagadina, Šakote, Skuni Pena, Rakočevića, Ekezie, Kuka, Pere Antića... pa u fudbalu sponzorstvo Gasproma, decenijski najveći ugovor u istoriji na ovim prostorima...
Gadni bili ti žuti, hteli da unište Zvezdu...
Pogledajte prilog 184632

Za..bi me sa Vesićem i raznim ,,Evropskim Zvezdama". To je bilo mazanje očiju nama, navijačima, dok je sa druge strane rasla Divčeva, Danilovićeva i Vujoševićeva imperija, koja je i onda pokušavala da se prikaže kao državni pastorak. Večito pokušavali da se prikažu kao jadni, odbačeni, ali imaju ljubav koja ih drži i sve pobeđuje. Od kad znam za sebe, vi grobari vrtite tu priču kao pijan gaće. Ja razumem i da hoćete da podvalite neku priču, svačim se ljudi bave da bi napravili da bude istina ono što oni hoće da bude istina, ali i kada podvaljuješ, to mora da bude ,,okruglo", a ne ,,kockasto" kao ova priča, koja mnogo zapinje i curi. Ovo za te trenere i igrače sam ti već više puta objasnio i nemam nameru opet. To što se tebi ta priča ne sviđa, je već tvoj problem. I meni se ne sviđa mnogo šta, pa ako je istina, prihvatim.

Na primer ovo...
Zvezdina sreća je što nije igrala kvalifikacije, inače bi isto prošla kao i Partizan, Čukarički i TSC.
Je jedna stvar koja mi se ne sviđa uopšte, ali više sam siguran, nego sto nisam, da bi bilo tako. Da su igrane kvalifikacije za Ligu šampiona, sa ovakvim odnosom prema igri, teško bi Zvezda prošla. Kompletna ova sezona, u odnosu na uložen novac, je neviđena bruka i sramota. Za pobedu u derbiju sam čestitao, zaslužena je. Taj rezultat je samo potvrda onoga što se dešavalo tokom ove polusezone. Da li će Vladan Milojević uspeti da od ove ekipe napravi tim, ni on nema čarobni štapić, pitanje je. Za najskuplji tim i istoriji, a ovakva polusezona - za ovaj rezultat ima jedno ime - NEUSPEH! Ako su neke prethodne godine bile godine napretka, a jesu, ova će biti korak nazad, a možda i više koraka nazad, sve i da se osvoji titula.

Postoji, ali ne na Malom Kalemegdanu, vec u Stjepana Supanca 15a (FMP 1 i FMP 2).
Tamo je možda u tvojim nedosanjanim grobarskim snovima. Na javi možeš svaki dan da se uveriš gde je, a i da mržiš što ti se snovi te 2011. godine nisu ostvarili. Na tvoju žalost, a i žalost mnogih tebi u tome sličnih, Crvena Zvezda je preživela torturu onih koji su gradili Partizanovu imperiju, a opstala je samo onako kako je realno mogla. To da se jedne godine gasiš, a sledeće godine dovodiš evroligaške igrače i postavljaš najtrofejnijeg trenera Evrope, hoćeš da igraš Evroligu, pa je naredne igraš bez i jednog osvojenog trofeja, to može samo Partizan iz bajke u kome rade čarobnjaci, U Zvezdi koja nije iz bajke, ne rade čarobnjaci, pa je to u realnosti nemoguće. U realnosti, kada se gasiš kao klub, može UPPR, stečaj ili gašenje, pa izabereš.

Znači nije bilo projekta "Evropska Zvezda", nisu dolazili skupi treneri i igrači, nije stigao Gasprom, to su sve Grobari izmislili?
Svašta si ti ovde pisao, samo nikad nisi odgovorio za koju od dve Crvene Zvezde si navijao od 2011-2015.

Hajde mali, obrni nam sezonu, imaš apsolutnu podršku od svih nas Cigosa...

Lično mislim da je dobro bilo što je otišao na pozajmicu, ali niko nije očekivao da će biti top pik. Sada ga treba istrpeti, uključujući i tekme gde će napraviti 6 TO. Nema veze, odmah u vatru, srećno mali!

Ja sam očekivao.

Top i Teo 🤩

Bolje sa njima poslednji nego 14. sa Jadom i Šabanom.

A nećemo biti poslednji, šta više.

Pa dobićemo na size-u spolja svakako, oprostiće mu navijači sve, malo će Tea da rastereti. Kamo sreće da ga ubedimo da pokloni Zvezdi još jednu godinu ovde.

Mislim, ne mogu da kažem ništa protiv ideje na početku sezone da dođe igrač kao što je Nejpir, a da igrač koji nikada nije igrao seniorsku košarku ode u ozbiljan klub i ima minutažu. Šabaz je po individualnom kvalitetu top 10 spoljni igrač EL, tvrdim i dalje. Tu su možda Kampaco, Ljulj, Laprovitola, Satoranski, Belineli, Kemba, Majk Džejms, Loyd, Vilbekin, Howard, Lorenco B, Larkin. Takođe, on je igrač koji je navikao da igra neodgovornu, šibadžijsku košarku, gde ako mu dođe, može da pripali i 20 šuteva uz 17%. Na toliko tekmi u NBA, kvalitet u proseku ispliva. Pa kad su mu objasnili da se ovde ipak igra malo odgovornije i da je svaki meč bitan, onda se toliko deprimirao da se sećam da sam ga video da ne uzima šut za 3 sam kao duh, on skorer.

Ne znam što su dovodili ovu novu peticu, imamo već taj tip u Bolomboju, nama treba 4 koji ima i size i koji je pokretan i koji širi reket, kao Beli u prajmu.

Topicu sve najbolje. Nadam se da ce se snaci u ovom skupu individualaca.
A i nadam se da je neko treneru objasno da je djecko projekat, u koje se mora ulagati.

Znači nije bilo projekta "Evropska Zvezda", nisu dolazili skupi treneri i igrači, nije stigao Gasprom, to su sve Grobari izmislili?
Svašta si ti ovde pisao, samo nikad nisi odgovorio za koju od dve Crvene Zvezde si navijao od 2011-2015.

Ne, ne, bio je projekat koji je predstavljen nama navijačima i ostaloj javnosti kao ,,Evropska Zvezda". Pametni ljudi su i tada videli da je to šuplja priča za zamazivanje očiju, jer su vrlo dobro videli šta se radi sa druge strane.
Jel ti misliš da je neko sisao čamac, pa će u tu priču pored svojih očiju da poveruje?

Neki čak nisu ni hteli da vide, a najgori slepac je onaj koji može, a neće nešto da vidi.

Koji skupi igrači? Koji treneri? Jedini renomirani trener je bio Svetislav Pešić, koji nije nigde drugde mogao da nadje angažman u tom trenutku. Ostalo su bili nekada dobri domaci igrači pred kraj karijere, prosečni mladji i stranci koji nisu mogli da igraju ni u razvojnoj ligi, ni u nekom boljem evropskom klubu, bili bez angažmana, pa je bilo daj šta daš. Da tebe i tebi slične čovek sluša, pomislio bi da su tada u Zvezdi igrali Vins Karter i Tim Dankan.

Odgovorio sam ti na to pitanje za koga sam navijao, a opet da ti odgovaram nemam nameru. To što se tebi taj odgovor ne svidja i što si želeo da pročitaš ono što se tebi svidja, je već tvoj problem i pomoći ti ne mogu. Rekoh već da se i meni svasta nešto ne svidja, ali prihvatam, jer je istina, a ne ubeđujem sebe kao ti da je istina ono što ja hoću da bude istina.

Partizan sada kao državi pastorak po vama grobarima, jadan i odbačen od države, ali živi od ljubavi, igra Evroligu, ima u najmanju ruku bužet sličan kao Zvezda, tu je nedge, čak je bio i veći, što se po svemu vidi, niko nije slep. Osvojio Aba ligu i sada konkurent za sva takmičenja u kojima učestvuje.

A u vreme dominacije Partizana, projekat ,,Evropska Zvezda" je zaboravio kao izgleda prvo mesto skoro 15 godina, tek po nekad se podsetio kako izgleda drugo mesto u KLS. Osvojio po neki domaći kup. U velikom broju sezona se ili borio za opstanak ili bio na sredini tabele. Konkurencija za trofej u Aba ligi bila misaona imenica. I 15 godina je bilo tako? I bilo loše i malo? Nego nezasiti...Koliko ste hteli da ,,Žuti" daju da Partizan bude dominantan? Zauvek? Pa ničija do zore nije gorela, pa nije ni Partizanova. Taj projekat je trajao dugo, a misljenja sam da ovaj sada neće baš toliko dugo da traje.

A kako, zašto to i tolika razlika? Zato što su u Zvezdi glupi, a u Partizanu su pametni? Partizan ima ljubav, a Zvezda nema? Idi u neku amazonsku prašumu, nadji neke domoroce do kojih civilizacija još nije stigla, pa im prosipaj tu priču, možda ti i poveruju. Ja na tvoju žalost vidim i video sam šta se dešava, pa nisi ni blizu da mi poturiš tu priču.

Pričali smo o košarci. Za fudbal nisam rekao da nije 2010. stigao Gasprom kao sponzor. Ali od tebe kao navijača Partizana, pardon. mrzitelja Zvezde, me i to ne čudi, da me ubedjuješ da sam rekao i ono što nisam. Čudo je ta mržnja prema Zvezdi, samo zato što je Zvezda.

Poslednja izmena:
Vrh