Jedini koji ovde neće da odgovori na prosto pitanje si ti. Lepo sam ti dokumentovao da su od 2011-2015. postojala dva košarkaška kluba pod imenom Crvena Zvezda i samo pitao za koji od ta dva si navijao, ti kažeš za KK Crvena Zvezda. Valjda za oba, nemam pojma.
Ja sam na tvoje jedino pitanje koje ovde vrtiš u krug ("kako klub koji se jedne sezone gasi, a sledeće pravi evroligašku ekipu sa najstrofejnijim trenerom Evrope") odgovorio. Ponoviću poslednji put: država je odlučila, ne znam iz kog razloga, da posle decenije finansiranja dva kluba pod imenom Crvena Zvezda, počne da finansira i državni klub KK Partizan. Razlog zaista ne znam, neko kaže jer su tada bili izbori, neko kaže da bi zaustavio skandiranja sa tribine, ali stvarno ne znam razlog.
A ja sam tebi rekao zašto su postaja dva kluba u registru, zato što je po UPPR-u tako moralo da bude, sve je bilo definisano i sve je ispoštovano. To što se to tebi ne svidja i što si voleo da se Zvezda ugasi, to je već tvoja stvar. Samo što ne možeš zato što se tebi to ne svidja da govoriš da je to neregularno, da to nije Crvena Zvezda i tako dalje...Ali tu ste vi grobari da ponavljate: dva kluba u registru, Zvezda-FMP, državno mezimče i slićne stvari...Da vrtite to kao pijan gaće, jer drugo ne znate. Boli vas što se Zvezda nije ugasila - hoćete da poludite zbog toga. Ja mogu da razumem da te ne zanima, čak mogu i da razumem neku dozu ,,mržnje" u granicama navijanja, ali ovo što je kod većine vas...ne znam. Na stranu sto retko ko od vas ume sportski da pruzi ruku kada izgubi, uvek je neko drugi kriv - na kraju je kriva Zvezda što postoji. A ono što je rađeno Zvezdi za vreme Dosmanlija i ovo kakav tretman od države ima sada Partizan kada je državni vrh navodno naklonjen Zvezdi, ne znam da li i u jednom smislu može da se stavi u isti koš, a to vidimo svi. I mi i vi. Ali tu ste opet vi da izmislite nesto i da probate da pokusate da spinujete sve. I meni je teško kad Zvezda izgubi, tesko mi je i sada, još nisam preboleo izgubljenu titulu, ali sam je čestitao, jer, iako je bilo nekih neregularnosti, vecina krivice za neosvajanje titule je na strani Zvezde. Znam i da je tesko da se od sebe počne, ali jbg, naučio sam tako. Nisu mi kao tebi svi drugi krivi za sve. Nego kada izanaliziram sebe i vidim koliko sam ja kriv, onda može da se priča o drugome. Sada, možda je to kako ti radis ispravno, ali nisam tako naučio. I ja bi voleo je neki drugi razlog, da je bilo toliko neregularno suđenje, da Zvezda nije mogla da pobedi i slično tako nešto...Da je tako nešto razlog, bilo bi mi lakše. Ali ja ne govorim da je tako - samo zato što bi se meni sviđalo da bude tako.
Ali posle...
Loše selekcije tima
Dovodjenja trenera nedoraslog postavljenim ciljevima
Neozbiljno prihvacenom konkurencijom(sto se vidi iz pretodna dva)
Ostalo da ne navodim...
Ne mogu da tražim krivca na vašoj strani. Opet kažem, voleo bi da je Partizan kriv za sve što kod Zvezde ne valja, ali nije, bar ne protekle nam sezone. Vama grobarima to uspeva, meni ne. Za to da umeš tako sebe da ubediš da je istina ono u šta ti veruješ da je istina,...To treba umeti.
Biće valjda Aba superkup u Septembru, priča se o tome...Da novi dani za megdan što pre dodju.