Šta je novo?

Spomenici

На згради Дефектолошког факултета

80FAE9E3-3C7F-4935-BA98-74C2B21299DF.jpeg

Чему све оне камере. Јавне површине се шарају маркерима у сред бела дана. Гледао то својим очима и у Кнезу и на Зелењаку.

Једини споменик у том делу града, чини ми се у кругу од 2 километра ако не и више.

Tačka 3 zar ne treba bješe da prodje 5 god smrti lica da bi dobilo ulicu trg spomenik
Tačka 15 zar ta ulica vec ne postoji u bg sta ce da dupliraju
20230822_144109.jpg

20230822_144139.jpg

Održavanje čišćenje ja sam u šoku to se radi kod nas

Tačka 3 zar ne treba bješe da prodje 5 god smrti lica da bi dobilo ulicu trg spomenik
Beograd 3 godine, Kragujevac ili Kraljevo 1 godina. Za ostale gradove ne znam, ali znam da svaki grad to individualno određuje, odnosno nije na nivou države.

Tačka 15 zar ta ulica vec ne postoji u bg sta ce da dupliraju
Ova stranka će ostati upamćena u istoriji kao borac za duplikate naziva ulica i obračun sa hrvatskim nazivima ulica. Umalo da zaboravim, i po davanju imena zaslužnim ličnostima i umetnicima u ulicama 7 pririteta, gde osim stanara i poštara niko živi ne zalazi za života. Čak ni šljunak za nasipanje ulica.​

Тачно ће неуки људи са Андреицом на челу дуплирати Крнегијеву улицу. Е да, и биће упамћени по додадном распарчавању улица, Египатска, Пјарона де Мондезира, Бахтарија Вагазбаде, Пеке Дапчевића и друга цепкања.

@Дошљак
Peke Dapčevića bih izuzeo iz konteksta, jer su u pitanju dve fizički odvojene ulice. A što se tiče Bahtijara, ona je prirodan nastavak Pere Velimirovića i logičnije bi bilo da je ponela taj naziv. Takođe, Pariska, deo Pjarona i Rige od Fere su mi jedna ulica.

Poslednja izmena:
@Дошљак
Peke Dapčevića bih izuzeo iz konteksta, jer su u pitanju dve fizički odvojene ulice. A što se tiče Bahtijara, ona je prirodan nastavak Pere Velimirovića i logičnije bi bilo da je ponela taj naziv. Takođe, Pariska, deo Pjarona i Rige od Fere su mi jedna ulica.
Технички гледано, Париска, Пјарона де Мондезира и Тадеуша Кошћушка (део испод Душанове) јесу заправо једна улица. Риге од Фере је различита улица, зато што се ту иза споменика Риги од Фере рачва на две.

...а ако ћемо тако, онда је једна улица: Булевар војводе Бојовића, Цара Душана, Џорџа Вашингтона, 27. марта, Краљице Марије.

@ZvezdarkaVracaric
Jeste da se račva, ali meni je zbog položaja samih fasada i trotoara prirodnije onako kako sam spomenuo. A takvih slučajeva račvanja po gradu imamo na dosta mesta.

A što se tiče poteza Zoo vrt - Vukov spomenik, to i jeste jedna celina, odnosno jedna ulica. A ako bi se gledalo prirodno kretanje i položaj ulica, onda bi se tu nadovezale ulice na krajevima pomenutog poteza, što mu dođe nekako kao malo ekstremniji primer.

Vrh