Šta je novo?

Spomenici

"ploča na mestu izmeštene grobnice na trgu" - извините, не разумем на шта мислите.

За остало сте у праву - нема јасног критеријума.

Mislio sam na ovo

na sav besmisao da se mesto organizovane i javne (još i državne) sahrane, sa kojeg su tela posle samo par godina takođe organizovano i javno preneta na namenski izgrađeno vojničko groblje, postavlja ploča kao da se radi o nekakvoj zaboravljenoj i nestaloj masovnoj grobnici od pre nekoliko vekova.

Poslednja izmena:
Mislio sam na ovo

na sav besmisao da se mesto organizovane i javne (još i državne) sahrane, sa kojeg su tela posle samo par godina takođe organizovano i javno preneta na namenski izgrađeno vojničko groblje, postavlja ploča kao da se radi o nekakvoj zaboravljenoj i nestaloj masovnoj grobnici od pre nekoliko vekova.
А, да, сад схватам. У праву сте. А обашка о неразумности постављања плоче у сам плочник, преко ког се гази и тешко ју је приметити.

Rastko Nemanjić“, jedinica Specijalne brigade, Pančevo,
2020. – Spomenik Komiti, kasarna „Rastko Nemanjić“, jedinica Specijalne brigade, Pančevo,
2020. – Spomenik Svetom Savi i sokolu, kasarna „Rastko Nemanjić“, jedinica Specijalne brigade, Pančevo,

Jel bio konkurs za spomenik i kako je dotična dobila posao.
Koliko boljih rešenja bi se dobilo da je bio konkurs
Da li je bio i jedan konkurs u vezi sa bilo kojim spomenikom

IMG_2513.jpeg

Vrlo dobro rešenje i prikladnije u odnosu na ona strašila od spomenika kao što je izvedeno Tomi u Skadarliji
Možda ga i uklone i zamene upravo sa jednim ovakvim rešenjem.

За мање улице су оваква решења прикладнија од набијања споменика свуда.

Nije tačno ulica pripada katastarskih opštini stara rakovica i nalazi se u opštini rakovica
Na samoj tabli pise rakovica
Dok na uličnim tablama pise milce srpkinja

Jel ti palo na pamet da imau 2 ulice istog imena
Ova se u rakovici u katastru vodi kao milice srpkinje a odnosi se na Milicu Stojadinovic Srpkinju

Ne, nije mi palo na pamet da bi pored duplikata u jednopm od Gročanskih naselja imala i ulicu sa drugim imenom u Rakovici.

Какањска.

"Радост живљења", Нови Београд.

Screenshot (1828).png

Poslednja izmena:

Штета што су у позадини оне најгрђе надоградње.

Vrh