Zvezdarka, u subotu (1. oktobar) je na Batajnici bio odr\an tzv. "Otvoreni dan", više "druženje vojske i naroda" nego aeromiting. Tada je moglo da se uđe.
Ovo je interesantan spomenik. Za pretpostaviti je da je posvećen poginulima sa Batanjice u bombardovanju 1999.
Na postamentu se nalazi sadašnji pilotski znak Vojske Srbije koji piloti nose na desnoj strani uniforme, na grudima, osim u grbu sa 4 ocila gotovo identičan pilotskom znaku iz vremena Kraljevine Jugoslavije.
Ako ikoga zanima, sličan dizajn je koristila i JNA, s tom razlikom što venci nisu predstavljali hrast i lovor (kao na amblemima vojski Kraljevine Srbije i Jugoslavije) i sa petokrakom i grbom SFRJ. U vreme SCG se delimično vratio predratni dizajn, ali bez krune. Orao potiče sa jedne nezvanične plotske značke iz I svetskog rata, i ovom obliku je iskorišćen za ambleme na uniformama i kapama mnogih avijacija...
Mislim da je ovo lep, pravi skromni vojnički spomenik. Po meni je mnogo adekvatniji neko onaj posvećen pilotima poginulim aprila 1941. malo mi bode oči to što znak na spomeniku nije isti kao onaj korišćen 1999. ali dobro... trebao je da bude ovakav.