Šta je novo?

Spomenici

Ovde je problem sto sam administrator, tendencioznom i kaubojskom cenzurom rusi pravo na taj razlicit stav, cime potpuno urusava tu kulturu dijaloga. A takođe urusava i kredibilitet samog foruma, koji posecuje ogroman broj izuzetnih pojedinaca, obilato ostavljajuci svoje znanje na njemu. A bogami i vreme. Koje on onda jednim klikom siledzijski obrise, promovisuci jednoumlje.

Naslov teme je 'spomenici', sto sugerise da je tema dovoljno siroka da podrzi i diskusiju o samoj opravdanosti postavljanja spomenika, jer ako se o tome ne diskutuje, to onda podrazumeva da se svi slazu sa postavljanjem, sto ovde svakako definitivno da nije slucaj, jer doticni ima izuzetno problematicnu politicku biografiju.

Jedina dobra stvar, u celoj prici, je sto ce bnd operativac djiki dobiti spomenik kakav zaista i zasluzuje - jedan veliki FALUS.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487507#p487507:35y7d2ps je napisao(la):
Ksenija » 27 Oct 2017 09:51 pm[/url]":35y7d2ps]Brate, pa ovako nije bilo ni u vreme Tita.
Svašta od tebe zidar. :mrgreen:

Nije lako voditi jedan ovako veliki forum, imati "ispravan" stav o svemu, i ne zameriti se nikome.
Pratim dugo šta se i na koji način ovde piše, svakako propustim mnogo toga, ali nemam razloga da sumnjam u admine, iako su i neki moji postovi brisani.
Podrška za Igora :gobb:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487515#p487515:kaxbmqjp je napisao(la):
Bumbarevo brdo » 27 Oct 2017 09:08 pm[/url]":kaxbmqjp]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487506#p487506:kaxbmqjp je napisao(la):
zidar » Pet Okt 27, 2017 9:48 pm[/url]":kaxbmqjp]Onaj ko misli da je Beobuild zasnovan na demokratiji i totalnoj slobodi govora zivi u zabludi.
Beobuild je Igorov i Dekijev forum a mi smo svi u toj kuci dobrodosli gosti. U tu kucu rado navracamo jer znamo da ce domacin sve uciniti da se mi lepo osecamo i da postoji jedno jedino jasno pravilo a to je da je domacinova poslednja.

Jednostavno, iskreno, posteno.

Onaj ko hoce da bude domacin umesto domacina neka sirom otvori svoju kucu i dozvoli neogranicenu slobodu pa nek vidi koliko ce istrajati.
Druze potpuno si u pravu sto se svega tice, problem je sto je ovo JAVNI forum pa shodno tome podleze zakonu o slobodi misljenja i JAVNOG izrazavanja, koji se ovde kaubojski krsi.
Ja sam poceo da cuvam printscreen-ove svojih komentara, pa cemo da vidimo gde ce nas ova cenzura odvesti.

Pa nije bas javni forum. To jest javni je otprilike onoliko koliko je Delta City javni prostor.

Dozvoljeno ti je da udjes i da se kreces pod uslovom da postujes kucni red koji je odredio privatni vlasnik prostora.

Uostalom pokusaj da pljunes na pod u Delta City-u pa objasni obezbedjenju da je to tvoje pravo isto kao i na Terazijama i da je njihovo insistiranje da napustis objekat kaubojsko nasilje a ciscenje pljuvacke sa poda ocigledna cenzura.

Kao sto vlasnik Delta City-a vodi racuna o bezbednosti i ugodjaju svojih posetilaca pa zato ljudi redovno tamo idu, tako i Igor vodi racuna da se duskusije na forumu uklope u njegovu editorijalnu liniju i mi redovni posetioci smo mu na tome zahvalni.

Kome kucni red ne odgovara pruzaju se brojne druge opcije: buvljak, bulevar, b92...

Ја сам читав овај форум увек доживљавала као једно лепо и корисно место, на коме се много тога уистину важног може сазнати, управо између осталог и зато што је изнад дневне политике.

Сем тога, наравно, кућни ред увек ваља поштовати. То радите и кад дођете некоме у посету у реалном животу.

Није истинска "демократија" да свако ради и говори шта хоће, па тако дође и у ситуацију да и вређа друге, или одговара на увреде, већ управо да се усавршава у поштовању другога.

Расправа о томе да ли или не Ђинђић треба да има споменик је, дакле, како већ и рекох, ипак за неко друго место, и услед недовољног познавања свих извора и свеобухватне слике своди се за сад на политизирање...

Све то морало би још да "одлежи", поготово док има још пуно заслужних личности из ранијих периода које још ни улицу нису добиле а камоли споменик у овоме граду.

Ако вам је баш до расправа, имате таквих форума - сваштара, где постоје и подфоруми "политика", и друга разна места где се разглаба на нивоу дневне политике, па идите тамо.

Јер, иначе о дневној политици расправљати и бавити се њоме само на нивоу разговора јесте бесмислено губљење времена.

Празне приче никуд не воде, ништа суштински не мењају. Довољно је само једном рећи, констатовали смо то и то, и ако не можемо ништа ту променити, идемо даље, гледајмо где уистину можемо нешто урадити.

Дакле, ако вам је баш толико стало - онда се политиком бавите, али конкретно, и делима, а не куцкајући (и кукајући) на неку појаву по интернет форумима. Укључите се у странке, удружења грађана, правите иницијативе, пишите књиге, снимајте филмове... Широко је поље деловања.

У свему томе, нек вам је са срећом...

Толико од мене на ову тему. Паметном и добронамерном доста...

Ја се (овде) враћам на конкретне и лепе ствари, и од сад ћу, као и до сад, остављати прилоге у томе духу ...

Живели!

Ja na to gledam ovako. Igor je dobronameran ali je istovremeno I u obavezi pred silama zakona (a gde ste videli da vlast donosi zakon da se slobodno kritikuje ona ili ideje iza na kojima se zasniva? Nego suprotno) I sponzora (druga mogucnost je da forumasi placaju clanarinu I da sajt od toga zivi I bude nezavistan za slobodniji govor ali pitanje da li bi prihodi bili manji?). Dakle, ove dve sile ne dozvoljavaju slobodu govora ako ugrozava njihove interese. I zato su forumasi koji imaju stavove slicnije vlasti ili sponzorima u stvari privilegovaniji da slobodnije pricaju I da im se postovi manje brisu. Mislim da ovako posmatranje stvari doprinosi da bolje razumemo situacije jedni drugih I da na osnovu toga formulisemo nacin kako da iskazemo ono sto nam je ideja.

... ево, на пример, моје књиге на сајму:

23032593_10214631778852517_6153277767019117189_n.jpg

Велико хвала фонду Олга Оља Ивањицки и "Интерпресу", на чијем штанду је и мој БЕОГРАДСКИ СПОМЕНАРНИК - Књига прва...

Иначе је преостало још свега десетак примерака, тако да сређујем и припремам друго, проширено и допуњено издање, с у међувремену још педесетак новопронађених и новооткривених споменика личностима.

П. С.

Колико су мени овај форум уопште, и тема "Споменици" на њему били значајни у прикупљању података, говори и то што сам у књизи, на страници у списку оних којима се захваљујем, поменула и BEOBUILD.

Хвала вам још једном и овако директно!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487616#p487616:2ix3lrnv je napisao(la):
zidar » Sub Okt 28, 2017 10:33 am[/url]":2ix3lrnv]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487515#p487515:2ix3lrnv je napisao(la):
Bumbarevo brdo » 27 Oct 2017 09:08 pm[/url]":2ix3lrnv]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487506#p487506:2ix3lrnv je napisao(la):
zidar » Pet Okt 27, 2017 9:48 pm[/url]":2ix3lrnv]Onaj ko misli da je Beobuild zasnovan na demokratiji i totalnoj slobodi govora zivi u zabludi.
Beobuild je Igorov i Dekijev forum a mi smo svi u toj kuci dobrodosli gosti. U tu kucu rado navracamo jer znamo da ce domacin sve uciniti da se mi lepo osecamo i da postoji jedno jedino jasno pravilo a to je da je domacinova poslednja.

Jednostavno, iskreno, posteno.

Onaj ko hoce da bude domacin umesto domacina neka sirom otvori svoju kucu i dozvoli neogranicenu slobodu pa nek vidi koliko ce istrajati.
Druze potpuno si u pravu sto se svega tice, problem je sto je ovo JAVNI forum pa shodno tome podleze zakonu o slobodi misljenja i JAVNOG izrazavanja, koji se ovde kaubojski krsi.
Ja sam poceo da cuvam printscreen-ove svojih komentara, pa cemo da vidimo gde ce nas ova cenzura odvesti.

Pa nije bas javni forum. To jest javni je otprilike onoliko koliko je Delta City javni prostor.

Dozvoljeno ti je da udjes i da se kreces pod uslovom da postujes kucni red koji je odredio privatni vlasnik prostora.

Uostalom pokusaj da pljunes na pod u Delta City-u pa objasni obezbedjenju da je to tvoje pravo isto kao i na Terazijama i da je njihovo insistiranje da napustis objekat kaubojsko nasilje a ciscenje pljuvacke sa poda ocigledna cenzura.

Kao sto vlasnik Delta City-a vodi racuna o bezbednosti i ugodjaju svojih posetilaca pa zato ljudi redovno tamo idu, tako i Igor vodi racuna da se duskusije na forumu uklope u njegovu editorijalnu liniju i mi redovni posetioci smo mu na tome zahvalni.

Kome kucni red ne odgovara pruzaju se brojne druge opcije: buvljak, bulevar, b92...
Evo vidis, i tvoji komentari su jasno tendenciozni u skladu sa politickim simpatijama prema doticnom bnd operativcu, a sad cu to i da ti obrazlozim:

Ovaj forum jeste u privatnom vlasnistvu, ali je na JAVNOJ internet adresi i ima JAVNU delatnost, pa shodno tome podleze zakonu o slobodi misljenja i javnog izrazavanja.

Naravno da niko normalan nece pljuvati po trznom centru, ali isto tako niko iz tog trznog centra nece ni pljuvati na posetioce istog. Brisanje citavog niza PRISTOJNIH komentara (dakle ne samo mog), samo zato sto su bili kriticki nastrojeni prema z. djindjicu, se potpuno opravdano moze poistovetiti sa pljuvanjem posetilaca. Ukoliko je 'kucnim redom' ljubaznog domacina zabranjeno kritikovanje lika i dela ove KRAJNJE sumnjive politicke individue, onda se to MORA uvrstiti u pravila foruma. U suprotnom, svaki pozitivni pomen doticnog, meni daje za pravo da kriticki reagujem. Idolopoklonstvo, kojem ti i tebi slicni, ne mozete da odolite, takođe spada u dnevnopoliticko pilicarenje, koje, ubeđen sam, i praktikujes na pomenutom buvljaku i svim ostalim pijacama. A verovatno imas i onaj promotivni stand.
Kao sto su pojedincima moji stavovi nepristojni samo zato sto kritikuju djikija, tako su i meni krajnje nepristojni svi komentari koji ga potpuno nekriticki slave. I tu smo u zacaranom krugu, ili ce obe opcije biti dozvoljene ili nece nijedna. Dozvola jedne, a zabrana druge (cemu pribegava admin) samo ce napraviti nove svađe i rasprave. Dakle, umesto da bude objektivan i sprecava to, on ih fakticki izaziva.

Bilo koja diskusija u vezi ovog spomenika, ne moze da izbegne pitanje da li on uopste zasluzuje spomenik, prosto je nenormalno da se tako nesto zabranjuje, jer se onda stvara lazna pretpostavka da se sa tim svi slazu, sto je daleko od istine. A to je krajnje tendenciozan i perfidan primer manipulacije medijima i javnog mnjenja.
Kao sto rece uvazena prethodnica, ovo pitanje bi moralo da odlezi sve dok se istorijski ne utvrde sve okolnosti njegove, u mnogo cemu, problematicne vladavine. To svakako nece biti moguce sve dok ova zemlja bude imala sadasnji status trulozapadnog mmf kolonijalnog roblja, jer istoriju stvaraju mocnici, a ne istoricari.

Mene politika apsolutno NE ZANIMA u bilo kom obliku, apsolutno NIJEDAN politicar ne zasluzuje ni ulicu a posebno ne spomenik, opste je poznato da su najzdravija drustva tamo gde je politika potpuno marginalizovana.
Jedino sto me zanima je dobrobit naroda kome pripadam, koji se punih 100 godina sistemski unistava od strane politicara. Prvo su nam ispirali mozak kancerogenim jugoslovenstvom, a sada to rade trulozapadnim liberalno-kapitalnim evropejstvom ciji je svakako rodonacelnik bnd operativac djiki.

Dakle, potpuno je besmisleno i trivijalno pricati o estetskim resenjima, ako nam se prethodno ZABRANJUJE diskusija da li doticna persona uopste zasluzuje spomenik.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487653#p487653:20mu8ykt je napisao(la):
Igor » 28 Oct 2017 02:03 pm[/url]":20mu8ykt]Zvezdarka :sesir: :pob:
:sesir: i od mene.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487624#p487624:82zfsyu3 je napisao(la):
Earthmoving » Sub Okt 28, 2017 12:14 pm[/url]":82zfsyu3]Ja na to gledam ovako. Igor je dobronameran ali je istovremeno I u obavezi pred silama zakona (a gde ste videli da vlast donosi zakon da se slobodno kritikuje ona ili ideje iza na kojima se zasniva? Nego suprotno) I sponzora (druga mogucnost je da forumasi placaju clanarinu I da sajt od toga zivi I bude nezavistan za slobodniji govor ali pitanje da li bi prihodi bili manji?). Dakle, ove dve sile ne dozvoljavaju slobodu govora ako ugrozava njihove interese. I zato su forumasi koji imaju stavove slicnije vlasti ili sponzorima u stvari privilegovaniji da slobodnije pricaju I da im se postovi manje brisu. Mislim da ovako posmatranje stvari doprinosi da bolje razumemo situacije jedni drugih I da na osnovu toga formulisemo nacin kako da iskazemo ono sto nam je ideja.

Što bi značilo da moramo ili ćutati ukoliko se ne slažemo ili se na silu složiti. Na kraju, u interesu svih nas je da se pronađe rešenje kojim će većina biti zadovoljna. O tome treba da razmišljaju i vlast koja donosi zakone kao i sponozori. Uostalom zbog čega bi građanin znao kakvi su dogovoro između te dve strane?
Nameće se zaključak da je po ovom pitanju sloboda govora ograničena. Nonsens!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487587#p487587:3boimpai je napisao(la):
Bulevarac » Sub Okt 28, 2017 10:12 am[/url]":3boimpai]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487507#p487507:3boimpai je napisao(la):
Ksenija » 27 Oct 2017 09:51 pm[/url]":3boimpai]Brate, pa ovako nije bilo ni u vreme Tita.
Svašta od tebe zidar. :mrgreen:

Nije lako voditi jedan ovako veliki forum, imati "ispravan" stav o svemu, i ne zameriti se nikome.
Pratim dugo šta se i na koji način ovde piše, svakako propustim mnogo toga, ali nemam razloga da sumnjam u admine, iako su i neki moji postovi brisani.
Podrška za Igora :gobb:

Tačno je da nije lako voditi forum ali, ako se ima isti tretman prema svim forumašima, onda neće biti ni neugodnih rasprava. To bi značilo da se doslovce svaka uvreda na račun neistomišljenika jednako tretira a to do sada nije bila praksa, makar iz mog iskustva. Kako da dokažem da nisam nikoga vređala ako mojih postova nema, ali zato napadi na njih ostaju javnosti na izvol'te pa je logično da će neki na osnovu ostavljenih postova doneti zaključak i osuditi mene ali i ostale kojima su postovi obrisani.

Zvezdarka, cestitam jos jednom, i na promociji knjige, ali i na stavovima (sto vec napisah u delu obrisanog posta).

Sta pojedinci drame u vezi brisanja?

Igor je jedna od najtolerantnijih "IP osoba" u moru jedinica i nula koje cine 'internet svet'!
Obrisan vam post?
Pa sta i moj je.
Ovo je "igorova kafana" i ako on kaze da se u njoj ne peva 'oj vojvodo Sindjelicu' onda je to 'amin'.
A u njegove razloge, nema potrebe zalaziti.
Svakome je na raspolaganju da za par desetina € godisnje zapocne svoj forum.

P.S.
Nasa saznanja o dogadjajima iz dalje i skorije proslosti su izuzetno oskudna, da bi bili iskljucivi i tvrdili da je nase misljenje jedino ispravno.
Ako ste (smo) ista iskreni prema sebi i za licne odluke i uverenja smo sigurno vremenom menjali misljenje i kajali se, tako da 'sudjenje' drugima zaista nema smisla, posebno kada je dostupnost informacija minimalan.
Zato, ajmo se uzdrzati od toga.
Hvala.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Игоре
Господине цензоре
Волео би да ми објасниш што опште отвараш овакве теме, ако не трпиш различита мишљења.
Закључао си тему Демографија, јер ниси могао да истрпиш различита мишљења од твог.
Јер сви морамо да ти се додворавамо као Зидар Лаки и Звездарка да би добили једнак третман.
Нико није био ни бахат ни некултуран,већ ти не можеш да истрпиш да је неко против твог великог воће Ђинђића.

Лаки
То што неко власник нечега не значи да је господар,и да му све дозвољено.Нема нико право да цензурише различито мишљење,сем у случају ако користиш псовке или омаловажава особу или групу на основу неких карактеристика као што су раса, боја коже, етничка и национална припадност, пол, сексуална оријентација, религија и друге карактеристике.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487856#p487856:3adxkeey je napisao(la):
laki72 » Ned Okt 29, 2017 1:16 pm[/url]":3adxkeey]
Sta pojedinci drame u vezi brisanja?

Igor je jedna od najtolerantnijih "IP osoba" u moru jedinica i nula koje cine 'internet svet'!
Obrisan vam post?
Pa sta i moj je.

Da se ne ponavljam, pročitaj moj post iznad Bождовог.
Pisala sam već, ako se inicijalni post briše onda je logično da se brišu postovi član(ov)a koji komentarišu isti, zar ne?
Naravno, admin ima diskreciono pravo da uređuje forum onako kako on to želi ali, zarad dobre atmosfere pa konačno i u cilju opravdanosti foruma, neke stvari moraju da se rade principijelno.

Vredna je knjiga gospođe Kovačević, sve pohvale. Ne znam da li je u knjizi obuhvatila vrlo značajna spomen obeležja u Ostružnici.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487870#p487870:iebmdz0x je napisao(la):
Авалон » 38 minutes ago[/url]":iebmdz0x]Лаки
То што неко власник нечега не значи да је господар,и да му све дозвољено.Нема нико право да цензурише различито мишљење,сем у случају ако користиш псовке или омаловажава особу или групу на основу неких карактеристика као што су раса, боја коже, етничка и национална припадност, пол, сексуална оријентација, религија и друге карактеристике.

Naravno da je vlasniku PRIVATNOG foruma dozvoljeno da cenzuriše različito mišljenje od njegovog.

Kao što je meni dozvoljeno da te izbacim iz MOG stana ako nećeš da se izuješ.

Нема права да цензурише различита мишљења.
То што ми имамо Пинк.Н1 Информер и Данас па мислимо да је нормално цензурисати.Сви ови медији крше закон,јер не дају информације већ врше пропаганду
Немаш права да ме избациш и свог стана,не смеш ни да ме пипнеш.Твоје је да позовеш полицију, а не да правду узимаш у своје руке.Једино у случају ако те физички нападнем онда имаш право да се браниш

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487870#p487870:1jfmh0kf je napisao(la):
Авалон » Ned Okt 29, 2017 1:43 pm[/url]":1jfmh0kf]Лаки

Taman sam htela da pohvalim tvoj post i prisetih se zaključane teme viewtopic.php?f=3&t=3316&start=750 gde si baš ti radio sve ono što smatraš da Igor ne treba da toleriše.

Kraj offa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487881#p487881:20cmxwfz je napisao(la):
astrodule » Ned Okt 29, 2017 2:22 pm[/url]":20cmxwfz]Naravno da je vlasniku PRIVATNOG foruma dozvoljeno da cenzuriše različito mišljenje od njegovog.

Kao što je meni dozvoljeno da te izbacim iz MOG stana ako nećeš da se izuješ.
:laugh: :laugh: :laugh:
Na ovo bi ti se i Igor nasmejao.

Ксенија
Ако Игор пресуди, да сам на тој теми или неког другој неког члана форума вређао, нек ме онда цензурише.Али не дозвољавам да се цензуришу коментари који су везани за тему, а не свиђају се Игору.И тражим једнак третман за све а не да неки буду повлашћени.

Vrh