[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487616#p487616:2ix3lrnv je napisao(la):
zidar » Sub Okt 28, 2017 10:33 am[/url]":2ix3lrnv]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487515#p487515:2ix3lrnv je napisao(la):
Bumbarevo brdo » 27 Oct 2017 09:08 pm[/url]":2ix3lrnv]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487506#p487506:2ix3lrnv je napisao(la):
zidar » Pet Okt 27, 2017 9:48 pm[/url]":2ix3lrnv]Onaj ko misli da je Beobuild zasnovan na demokratiji i totalnoj slobodi govora zivi u zabludi.
Beobuild je Igorov i Dekijev forum a mi smo svi u toj kuci dobrodosli gosti. U tu kucu rado navracamo jer znamo da ce domacin sve uciniti da se mi lepo osecamo i da postoji jedno jedino jasno pravilo a to je da je domacinova poslednja.
Jednostavno, iskreno, posteno.
Onaj ko hoce da bude domacin umesto domacina neka sirom otvori svoju kucu i dozvoli neogranicenu slobodu pa nek vidi koliko ce istrajati.
Druze potpuno si u pravu sto se svega tice, problem je sto je ovo JAVNI forum pa shodno tome podleze zakonu o slobodi misljenja i JAVNOG izrazavanja, koji se ovde kaubojski krsi.
Ja sam poceo da cuvam printscreen-ove svojih komentara, pa cemo da vidimo gde ce nas ova cenzura odvesti.
Pa nije bas javni forum.
To jest javni je otprilike onoliko koliko je Delta City javni prostor.
Dozvoljeno ti je da udjes i da se kreces pod uslovom da postujes kucni red koji je odredio
privatni vlasnik prostora.
Uostalom pokusaj da pljunes na pod u Delta City-u pa objasni obezbedjenju da je to tvoje pravo isto kao i na Terazijama i da je njihovo insistiranje da napustis objekat kaubojsko nasilje a ciscenje pljuvacke sa poda ocigledna cenzura.
Kao sto vlasnik Delta City-a vodi racuna o bezbednosti i ugodjaju svojih posetilaca pa zato ljudi redovno tamo idu, tako i Igor vodi racuna da se duskusije na forumu uklope u njegovu editorijalnu liniju i mi redovni posetioci smo mu na tome zahvalni.
Kome kucni red ne odgovara pruzaju se brojne druge opcije: buvljak, bulevar, b92...
Evo vidis, i tvoji komentari su jasno tendenciozni u skladu sa politickim simpatijama prema doticnom bnd operativcu, a sad cu to i da ti obrazlozim:
Ovaj forum jeste u privatnom vlasnistvu, ali je na JAVNOJ internet adresi i ima JAVNU delatnost, pa shodno tome podleze zakonu o slobodi misljenja i javnog izrazavanja.
Naravno da niko normalan nece pljuvati po trznom centru, ali isto tako niko iz tog trznog centra nece ni pljuvati na posetioce istog. Brisanje citavog niza PRISTOJNIH komentara (dakle ne samo mog), samo zato sto su bili kriticki nastrojeni prema z. djindjicu, se potpuno opravdano moze poistovetiti sa pljuvanjem posetilaca. Ukoliko je 'kucnim redom' ljubaznog domacina zabranjeno kritikovanje lika i dela ove KRAJNJE sumnjive politicke individue, onda se to MORA uvrstiti u pravila foruma. U suprotnom, svaki pozitivni pomen doticnog, meni daje za pravo da kriticki reagujem. Idolopoklonstvo, kojem ti i tebi slicni, ne mozete da odolite, takođe spada u dnevnopoliticko pilicarenje, koje, ubeđen sam, i praktikujes na pomenutom buvljaku i svim ostalim pijacama. A verovatno imas i onaj promotivni stand.
Kao sto su pojedincima moji stavovi nepristojni samo zato sto kritikuju djikija, tako su i meni krajnje nepristojni svi komentari koji ga potpuno nekriticki slave. I tu smo u zacaranom krugu, ili ce obe opcije biti dozvoljene ili nece nijedna. Dozvola jedne, a zabrana druge (cemu pribegava admin) samo ce napraviti nove svađe i rasprave. Dakle, umesto da bude objektivan i sprecava to, on ih fakticki izaziva.
Bilo koja diskusija u vezi ovog spomenika, ne moze da izbegne pitanje da li on uopste zasluzuje spomenik, prosto je nenormalno da se tako nesto zabranjuje, jer se onda stvara lazna pretpostavka da se sa tim svi slazu, sto je daleko od istine. A to je krajnje tendenciozan i perfidan primer manipulacije medijima i javnog mnjenja.
Kao sto rece uvazena prethodnica, ovo pitanje bi moralo da odlezi sve dok se istorijski ne utvrde sve okolnosti njegove, u mnogo cemu, problematicne vladavine. To svakako nece biti moguce sve dok ova zemlja bude imala sadasnji status trulozapadnog mmf kolonijalnog roblja, jer istoriju stvaraju mocnici, a ne istoricari.
Mene politika apsolutno NE ZANIMA u bilo kom obliku, apsolutno NIJEDAN politicar ne zasluzuje ni ulicu a posebno ne spomenik, opste je poznato da su najzdravija drustva tamo gde je politika potpuno marginalizovana.
Jedino sto me zanima je dobrobit naroda kome pripadam, koji se punih 100 godina sistemski unistava od strane politicara. Prvo su nam ispirali mozak kancerogenim jugoslovenstvom, a sada to rade trulozapadnim liberalno-kapitalnim evropejstvom ciji je svakako rodonacelnik bnd operativac djiki.
Dakle, potpuno je besmisleno i trivijalno pricati o estetskim resenjima, ako nam se prethodno ZABRANJUJE diskusija da li doticna persona uopste zasluzuje spomenik.