karldesign » 27 Sep 2018 12:52 pm[/url]":2tvb613u]Danas sam se registrovao, pa ne bih da preterujem u spamovanju, ali ovo me kopka već godinama i cenim da među vama ima nekog ko je upoznat sa problematikom, jer ja pretragom nisam uspeod a nađem objašnjenej za ovo (ako i postoji negde na forumu).
Dakle, pitanje glasi - čija je logika odlučila da postojeći (severni) deo obilaznice naglo zavrne na desno i prođe tuda kuda prolazi (suviše blizu pančevačkom mostu) i izlazi posred magistrale i tone semafora na sve strane, čime obesmišljava i poentu zaobilaska i ozbiljno usporava saobraćaj. Ruku u vatru bih mogao da stavim da je prvobitna ideja bila da se taj put usmeri direktno ka postojećoj petlji kod Pančeva (docrtao sam crvenom isprekidanom linijom), gde se odvaja stari put za Pančevo ka hotelu Tamiš. :x
Samim tim, mnogo bi bila logičnija i trasa ka mostu i ka ostatku obilaznice (Bubanj potok itd).
Osim očiglednog razloga političke prirode (skarabudži da nas manje košta, a ista odlikovanja uzimamo), koji je logičan razlog za ovakvu "obilaznicu" koja bespotrebno skreće pod gotovo 90° na jug, čim se prođe petlja između Kovilova i Borče? :bash:
Hvala na odgovorima!