Šta je novo?

Spoljna Magistralna Tangenta (SMT), Most preko Ade Huje

Za to im treba objekat? Nisu mogli negde kancelariju da iznajme ili prostor?

To je izlozbeni stan..

Nesto su pauzirali rusenje onih objekata koji su na putu, ima 3-4 dana kako su dosli do one prodavnicice i tu stali.
Sto se tice forsiranja asfaltiranja jedne strane puta mize biti da ih Lidl pritiska, otkako su zatvorili ovaj deo vidljivo manje ljudi dolazi u lidl, parking im je prakticno prazan iako postoji put do njega, ali nije ocigledan..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Porodica koja zivi u jednoj kuci, jos uvek nije iseljena. Neugledno izgleda i kuca i dvoriste, ali bez obzira, postoji rok za iseljenje. Cak im nije ni struja iskljucena i nocu su tu, vidim ih kad prodjem.
Sto se Lidla tice, u pravu si, neuporedivo manje i kola i ljudi. To je najblizi Lidl svim podavalskim mestima , gornjem delu Vozdovca itd. ali sad svi izbegavaju trosarinu.
Sto se tice "oglednog stana", to je praksa u poslednje vreme. Imala ga je i Panorama, pa su srusili kad su prodali stanove. Unutra prezentuju koji se materijali koriste, vrata, prozori, plocice itd. Vozdove kapije isto, a uskoro zavrsavaju i jedan na Beogradu na vodi. Tamo cak imaju i nekoliko prodajnih mesta, ali su napravili ogledni stan kod terena za odbojku na pesku.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=869991#p869991:gxvmz3ew je napisao(la):
Igor » 07 Aug 2021 01:36 am[/url]":gxvmz3ew]Takođe jučerašnje fotografije cele deonice. Očekuje se i rušenje trafo stanice tj njeno izmeštanje.

smt-borska-trosarina-060821-01.jpg
nije mi jasno zašto kog đavola ovde nisu uradili kružni tok, propuštena je idealna prilika.

Realno, ima više nego dovoljno mesta...zaista šteta

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870015#p870015:1cjsxssr je napisao(la):
nikolino » Sub Avg 07, 2021 9:51 am[/url]":1cjsxssr]Porodica koja zivi u jednoj kuci, jos uvek nije iseljena. Neugledno izgleda i kuca i dvoriste, ali bez obzira, postoji rok za iseljenje. Cak im nije ni struja iskljucena i nocu su tu, vidim ih kad prodjem.
Sto se Lidla tice, u pravu si, neuporedivo manje i kola i ljudi. To je najblizi Lidl svim podavalskim mestima , gornjem delu Vozdovca itd. ali sad svi izbegavaju trosarinu.
Sto se tice "oglednog stana", to je praksa u poslednje vreme. Imala ga je i Panorama, pa su srusili kad su prodali stanove. Unutra prezentuju koji se materijali koriste, vrata, prozori, plocice itd. Vozdove kapije isto, a uskoro zavrsavaju i jedan na Beogradu na vodi. Tamo cak imaju i nekoliko prodajnih mesta, ali su napravili ogledni stan kod terena za odbojku na pesku.

Da li mislis na onu kucu pored kemoimpex-a, bukvalno su pola kuce srusili a pola ostale, ako je ta, ta se kuca ne rusi, ta ceka nekog invenstitora da srusi i napravi zgradu.

Da, ta kuca se ne rusi, pricao sam sa vlasnikom, pisao sam ovde.
Sad pricam o onoj naslonjenoj na kladionicu, ispred je bio Nuto. Celoj grupici objekata je iskljucena struja, da bi se bezbedno srusili, samo toj kucici nije. Takodje, ostalim objektima je skinut bar deo krova i zidovi su popustili od rusenja, samo je ta kucica jos uvek citava. Nadam se da ce skorije i to biti reseno, ali mi deluje da veci deo posla moze da se odradi i pre rusenja, provlacenje instalacija i sl. To i oduzima najvise vremena.
Iz drona bi se bolje videlo koliko trasa prolazi blizu, ako neko slucajno ima dron :roll:

Drago mi je da se taj deo SMTa barem radi. Ovamo kod nas na drugom kraju ništa. Garant je zamenik opet slagao godinu početka mosta, već 3-4 godine za redom.

Da, bila priča za most kao anestezija za krkljanac pre 4-5 godina kad se radio nadvožnjak železnice mesecima. A bila i pre 15 godina da će Japanci kreditiraju. I tako, vreme prolazi, za mnoge nikada neće ni biti završena...

Slikano sinoc, koliko sam primetio, dodati su neki novi ivicnjaci u Save Maskovica, i radi se podloga u traci do poreske. Takodje, deluje da ce na toj strani biti dosta uzak trotoar, dok je razdelno ostrvo bas siroko, mozda su trotoari mogli biti malo siri a ostrvo uze, mada sa druge strane je jako lep i sirok trotoar pa nije strasno. Nema napretka sto se tice rusenja, mada se skida crep za objekta gde je bila prodavnica.
Na jednoj od slika su ogromni panjevi posecenog drveca skoro velicine automobila
I za kraj, postavili su nadstresnice na stanici na Banjici u smeru ka Bulevaru oslobodjenja, fino odradjeno..
40508f92e048525696fa750f11875fa1.jpg
ba0c7f296bb95bae7bc86a03afa1cf56.jpg
58c45cb9649676e2ed8e45b6fb395e20.jpg
5ec7d0ff8ed8364bfadf9276cbafcc91.jpg
31bd40a23f39e16f1ab9063bcc709609.jpg
171fee8d12adfc97bfe52eb39f08fe2b.jpg
5303289212a2647a4e18056af82ec065.jpg
2e394f6be08ae2f0c61d91200552005b.jpg
83c0bed5e7526f61deb2e7547d8206b7.jpg

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Obisao sam veceras Save Maskovica sa pripadajucim raskrsnicama i deluje da se podzemni radovi privode kraju i da ce sada sve ici brze. Poskidali su stolariju i ostalo sa kladionice, tako da je ona spremna za rusenje. Ono sto jos uvek nije spremno za rusenje je kuca iza kladionice u kojij su veceras ljudi sasvim normalno sedeli ispred, bez ikakvih priprema za seljenje. Nisam ih fotografisao direktno, ne bi bilo lepo, ali sam fotografisao okolinu.
Radi se i na okretnici cetiristotki kod Lidla.
Ako ne bude nekog neplaniranog usporavanja i bude se radilo ovim tempom, realno je da glavni radovi budu gotovi do 1. Septembra.

Super, bez ovih zbudženih kućica će manje ličiti na kasabu, a više na uređen grad. Jedino što pored ove višespratnice u igradnji treba ugaona zgrada adekvatna za ugao dve ulice, ostavljanje ovako golog zida prema Save Maškovića ne bi bilo estetski lepo.

Ili da neki umetnik oslika zanimljiv 3D mural koji bi se uklopio u okruzenje :)

Мени је нејасно да су направили ово разделно острво шире од тротоара преко пута (који је на местима баш јадан) :(

IMG-20210810-191433.jpg

Иначе свака част момцима на сликама и видео записима :kk:

Ima ovde baš dosta posla sudeći po ovom snimku. Nema šanse do septembra da sve završe

Slično loše rešenje širokog razdelnog ostrva a uskog trotoara je odrađeno u Južnom bulevaru samo tamo je još gore: osmospratnica sa tri metra trotoara ispred.

I meni je za oko zapalo razdelno ostrvo koliko je, lagano su mogli bici stazu da naprave i da skrate razdelno ostrvo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=871075#p871075:1y4xytn1 je napisao(la):
srdjanprpa » Sre Avg 11, 2021 10:25 pm[/url]":1y4xytn1]
51372150256_2f2e50c438_k.jpg

Jel su ono na trotoaru kod nove zgrade boksovi za sadnice?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=871145#p871145:1o0bsamh je napisao(la):
srdjanprpa » Čet Avg 12, 2021 9:56 am[/url]":1o0bsamh]Ja sam za palme :D
I ja isto, taman da ulica dobije neki vajb Majamija :mrgreen:

wide-road-tall-palms-modern-260nw-203475121.jpg

Vrh