Verovatno se nismo razumeli, pisao sam poluironično o win-win situaciji, jer mi (građani ove zemlje, pa i članovi ovog foruma) sve znamo - jedan deo sa sigurnošću tvrdi da će cene padati, a drugi da će rasti. Realno, pojma nemamo, to trenutno ne zna niko u Srbiji, čak ni ljudi kojima je to posao, a tek ostali. Ali ćemo žustro da branimo svoj stav (bez značajnih argumenata) i napadamo ili se makar podsmevamo onima koji misle drugačije. U tom kontekstu sam pisao.
Kakvi brzi prsti, koji još punoletan čovek može da se loži na to pri kupovini stana. Pretpostavljam da prodaju radi ista firma koje je učestvovala u prodaji u BnV, tamo su isto pominjali brze prste, kako sam čuo. Dečja posla, gledali filmove sa njujorškom berzom, pa se igraju prodaje. Ne biramo mi stanove po firmi koja prodaje, što se mene tiče mogu i brzi i spori prsti, samo da nisu mnogo lepljivi.
Vodim se rezonom - ako me neka nekretnina zanima prvo ću otići kod prodavca da se raspitam o svim podacima koji su mi važni (cena, dozvola, rokovi, rezervacija, uslovi...). Ne bih donosio sud na osnovu paušalnih pisanja po sajtovima (cena je pre mesec bila 3.500eur/m2 sa pdv-om, vidim da se sad pominje 4000eur/m2 bez pdv-a, ipak to ne bih uzeo za relevantno bez provere).
Takođe, ovde ne bih iznosio pretpostavke i insinuacije, već samo stvari koje sam lično proverio. Valjda smo ozbiljni ljudi, nije lepo prema drugima, mogu da steknu pogrešan sud.
Potpuno ste u pravo, bar novogradnje ima koliko hoćete. Samo u bloku 64 ima nekoliko novih kompleksa, neki završeni, neki započeti, neki će tek. Svako može do mile volje da bira i izabere ono što mu odgovara.
Predlažem da na dalje, za opšte dobro, svi ovde komuniciramo činjenicama i proverenim podacima, a ne subjektivnim utiscima i ličnim osećajima, bez etiketiranja, uvreda i podsmeha. Pa makar neko nekad i kupio stan