Wellport u komsilukuOvo su projekti koji su krenuli ili tek treba da krenu sa gradnjom na NBG:
LuX51 - 280 stanova
Airport Garden - 158
Soul64 - 323
Pupinova palata - 490
Lastavice - 233
Wellport u komsilukuOvo su projekti koji su krenuli ili tek treba da krenu sa gradnjom na NBG:
LuX51 - 280 stanova
Airport Garden - 158
Soul64 - 323
Pupinova palata - 490
Lastavice - 233
Na zalost, mislim da niti ce opasti potraznja niti cena. Mozda nesto simbolicno, u pogledu opste krize koja se produbljuje, ali dok ne bude vece ponude, stanje ce biti manje-vise status quo. Eventualno se se vratiti nekada normalna a sada izumrla praksa da veliki stanovi budu jeftiniji po kvadratu.Svako to posmatra individualno, šta uzima da je NBG u ovu svrhu, nekome su to i Kosa kvart i Lux51, nekome jedno, nekome nijedno.
Na spisku nedostaje The One faza II, verovatno i još po nešto.
Što ne menja poentu poruke @zainteresovan , ako sam je dobro razumeo - ne očekuje da opadne potražnja za novogradnjom na NBG.
Nije još bilo ni javnog uvida u projekat, mada više ne znam da li to mora ili ne. Govorili su da će od juna da krene rušenje Extra centra, ali sve radnje i dalje rade sasvim normalno. Tako da puno laži za jaku cenu kvadrata. Šteta, dobra je lokacija.Dobise li ovi dozvolu za gradnju?
Neće ići na javni uvid, ovaj projekat je pokriven izmenama Plana detaljne regulacije za deo prostora IMT-a.
U aprilu su podneli zahtev za izdavanje lokacijskih uslova, pa ćemo da vidimo.
Teško da će u junu rušiti Extra centar.
Eh da je tako... Svideo mi se projekat na papiru, zvao, bili su fini ne mogu da grešim, ali neki sektaški pristup, kao oni su se odrekli nečega oni su nešto izgradili. Kvadrat 3900 sa PDV-om (za flajer tehnički jer ništa drugo nemaju), ne dobija se ni ostava uz stan mora dodatno da se plaća (to neki novi trend da se plati 4000 eura a ne dobiješ ostavu). Parking mesto 27000 sa pdv-om. Ne daju nikakve popuste, izvodjača radova nemaju, tj tada su tek objavili tender. Sve u svemu, investitor nema nijedan izveden projekat, nema ni svoju mašineriju niti ljude, nema gradjevinsku, samo lep flajer koji plaćaš papreno. Ne sumnjam da će biti kupaca, ali meni je to sve bilo previše neizvesno za 3900 po kvadratu, za stan koji nam inače ni bio prvi pik jer nema privatnost. Lepe strane su završni materijali (koji na kraju dana mogu biti a ni ne moraju), lokacija (lična preferenca), i neke sitnice tipa kasetne klime, podno grejanje u kupatilima itd. Sve u svemu dali bi oko 400k eura za stan i parking mesta, a dobili bi neizvesnost, i živeli bi na gradilištu jedno 5-6 godina, a možda i više zbog Rode. Možda ih opet budem pozvao za koji mesec, da vidim da li su promenili cenovnu politiku Nije ni siva faza što je nekad bila, sad klepaju cene kao da je projekat odavno izgradjen.Možda je mislio da je završetak rušenja u Aprili 24 te.
Avgust, još nisu krenuli sa rušenjem. Gigatron je ima veliku rasprodaju i zatvaraju uskoro. Kapiram da će sve biti zatvoreno do 1.9.
Ne postoje šanse da se neko useli u prvu lamelu pre druge polovine 2025.
Nije centar ali jeste poslovni centar i postoje makar firme koje će kupiti tu suludu bahatost zvanu parking u soul 64.Garaža 27.000?!?! Ovoliko nije u centru grada...kupiš lepu vikendicu na Tari za taj novac.