Probaću da pojasnim i momenat "kupovine na slepo" ...Ozbiljan kupac traži ozbiljnu materijalizaciju, a ko kupuje na neviđeno je verovatno bot
Kada pratite razvoj nekog projekta, onda povežete ko je aktivni učesnik na razvoju istog, probate da dođete do ljudi i informacija. Raspitate se na više strana, ukrstite informacije i dođete do nekih zaključaka.
Napomenuo sam da je za ovaj projekat bio raspisan konkurs, da je investitor prepoznao potrebu da pre nego se lati ovakvog projekta, razradu sprovede u saradnji sa projektnim biroom za koji smatra da to može izneti u skladu sa željama i očekivanjima.
Ja sam prikupljao informacije od ljudi koji su učestvovali na razradi projekta, a za koju su dobili jasne smernice po pitanju svih očekivanih tehničkih elemenata projekta.
Da budem jasan, NE KAŹEM da znam finalnu materijalizaciju ali apsolutno sam upućen u planirani nivo kvaliteta završnih obrada, kao i pre svega (za mene mngo važnije) konceptualni razvoj i organizaciju celog pristupa.
Dakle, ja sam stan kupio sa namerom da u njemu živimo moja porodica i ja, a da bi takvu odluku doneo bavio sam se analizama i peatio trźište. Možda mi profesija i iskustvo u tome olakšavaju posao ali mislim da svaki kupac pristupa investiciji shodno senzibilitetu i mogućnostima. Otud zapravo toliko prečnoh stavova, koje je nemoguće i bespotrevno uopšte pokušavati pomiriti.
Kao što reče @Milan63 svakako stoji mna rasplalganju, a nije poenta da nam ljudi postavljaju pitanja u inbox, ne bi li izbegli reakciju učesnika