Ајмо редом:
Ово су никл кадмијумске Крушикове ћелије на 1.2 волта са 240 Амперсати, добра страна трају 30 до 40 година. лоша страна око 20% капацитета се може користити или око 250 амперсати. АГМ акумулатори се могу 80% празнити али трају око 7 година.
Град је за ове 3 године падао много пута 28.јула је падао сат времена али никаквих оштећења није било, највећи је био величине лешника. Тренутно имам 1.8 Kw инсталисане снаге у панелима, међутим имам инвертер који је 1500 вати. На њега може да ради рерна од мини шпорета 1200 w, Каршер усисивач 1000 w, компресор од 24л, може мали ивертерски апарат за варење. Не може да ради грејач веш машине. Због тога ћу прећи на 24 волтни систем, само другачије спојим акумулаторе и панеле и купим хибридни инвертер од 2400W онда генерално могу да раде сви кућни апарати. Тај хибридни инвертер има у себи и МППТ контролер од 60А. Нажалост цена му је 600е , па све чека. Узећу још три панела да имам око 2400W у панелима.
Генерално што више панела тим боље, посебно када је облачно, нпр један панел на сунцу даје 8.5А а када је облачно од 0.5 до 1А. Како тренутно имам 12 панела када је облачно имам од 6 до 12 А на сат. Што је довољно за светла, фриз, телефоне, лаптоп и евентуално монитор. Када је сунчано преко осигурача могу да искључим 3,6 или 9 панела.