Šta je novo?

Smehoteka

Михаило":1l2478gq je napisao(la):
[video]http://www.youtube.com/watch?v=q4cuqW9wX1Q[/video]

:lool::lool::lool::lool:
ahahahahahahahahahhahahahhahaha kakav car! Hej, tica! Ica-mica-alooon (iil sta vec kaze) ahahahahaha
 
6hsrr6.png


Aha. xD
 
Vrhunski :D

[video]http://www.youtube.com/watch?v=OuyC7PvI5zE&NR=1[/video]
 
Slovo o Univerzijadi

http://beta.enovine.rs/kolumna/boris_dezulovic/26594-Slovo-Univerzijadi.html

Hrvat u emigraciji
Slovo o Univerzijadi
Boris Dežulović

Organizatori Univerzijade ovih se dana preznojavaju i domišljaju kako da doskoče belaju. Dan svečanog otvaranja sve je bliži, a ministri iz Organizacionog komiteta cijelo se vrijeme ustrajno prave ludi, kao da Univerzijade neće biti i kao da se neće bijela zastava sa zloslutnim latiničnim U podići iznad Beograda. Nijedan čestiti sportski objekt nije sagrađen, „nijedan plakat, bilbord, putokaz ili neki drugi vid reklame u Beogradu ne ukazuje da će u prestonicu doći osam hiljada takmičara sa indeksima“. Ukratko, „ni slova o Univerzijadi“

Prije koji mjesec u beogradskom Blicu je izašao članak pod naslovom „Ni slova o Univerzijadi“. „U prestonici ništa ne ukazuje na najveće svetsko studentsko takmičenje“, kaže zabrinuti novinar: „Baš nijedan plakat, bilbord, putokaz ili neki drugi vid reklame u Beogradu ne ukazuje da će za pet meseci u prestonicu doći osam hiljada takmičara sa indeksima i još nekoliko hiljada gostiju iz 170 zemalja. S druge strane, organizatori tvrde da je za sve još rano i da će kampanja početi već u aprilu.“

Prošao je mjesec, prošla su dva, tri, prošao je i april, a u Beogradu i dalje gotovo „ništa ne ukazuje da će u prestonicu doći osam hiljada takmičara sa indeksima“. Nema bilborda ni putokaza. Da je po plakatima, putnik namjernik bi prije mogao zaključiti da se Univerzijada ove godine održava u Dubrovniku ili Portorožu. Mjesec dana prije svečanog otvaranja, Univerzijada se u Beogradu najavljuje i reklamira agresivno i bučno otprilike kao da zabranjeni Falun Gong organizira u Pekingu prvenstvo Narodne Republike Kine u meditacijskim disciplinama.
Ukratko, ni slova o Univerzijadi.

Vrag je, naime, slovo. Ovih dana saznali smo, recimo, da SMS-poruke koje sadrže nesretne Vukove grafeme Č, Ć, Š ili Đ telekomunikacijske kompanije u našim štokavskim državama naplaćuju dvostruko, jer ih kompjuteri registriraju dugačkim, kompliciranim šiframa, a izdavači novih biometrijskih pasoša napravili su pakao gastarbajterima sa slovom Đ u imenu i prezimenu, jer im u svim dokumentima stoji DJ.

Rekoh, vrag je slovo. Kad su prije točno pedeset godina Talijani organizirali prvu Univerzijadu, izradili su amblem koji će postati trajni službeni logotip FISU, Svjetske sveučilišne sportske federacije – veliko, gordo univerzitetsko „U“ - ne vodeći računa o tome da će njihovo jednostavno rješenje nanijeti tolike glavobolje nekim budućim organizatorima. A bit će da na to nisu mislili ni entuzijasti iz gradske delegacije koji su se januara 2005. u austrijskom Innsbrucku grlili, ljubili i skakali od sreće kad je donesena odluka da će domaćin Univerzijade 2009. godine biti Beograd.

Dvije i pol godine kasnije, na Rajamangala National Stadiumu u Bangkoku zatvorena je 24. Univerzijada, a zastava FISU-a spuštena je sa jarbola, uredno složena i svečano predana sljedećem gradu domaćinu. Tek tada domaćini su, čini se, shvatili zaje******* kozmičkih dimenzija.

- Šta je ovo, bog te je*******o?! – otelo se nekome u prepunoj svečanoj Sali Gradske skupštine u trenutku kad je u septembru 2007. zamjenica gadonačelnika Radmila Hrustanović zajedno s gostima iz prijateljskog Bangkoka pred fotografima odmotala uredno složenu zastavu Univerzijade, pa sa smješkom razvila veliki, bijeli komad platna na kojemu se, po sredini, kočilo golemo slovo - „U“.

Šok i nevjerica unijemili su Gradsku skupštinu, samo su se simpatični gosti iz Tajlanda sveudilj smješkali, zbunjeno gledajući domaćine. A ovi su se pogledavali slježući ramenima i pokušavajući facijalne grčeve presložiti u kurtoazni smješak. Prva se snašla gospođa Hrustanović i na brzinu otela zastavu iz ruke dragog tajlandskog gosta, spretno je složila, ugurala u torbicu i pozvala drage goste iz Tajlanda na koktel.

- Kako sam mogla da znam?!? – branila se gradonačelnica dok je predsjednik Organizacijskog komiteta Univerzijade Božidar Đelić brzao za njom i psovao ispod glasa, da ne čuju dragi tajlandski gosti. – To je trebala Snežana...
- Sad sam ja kriva?! – branila se ministarka sporta Snežana Marković-Samardžić. – Šta ja imam s tim? Šta je radio Siniša, gdje je on bio?
- Ah da, ja sam kriv, dabome – uzvratio je direktor poduzeća Univerzijada Beograd Siniša Jasnić.
- A ko je trebao da zna? – prekinuo ih je Đelić. – Samo nam je još ovo trebalo! j*** nas Koštunica, sutra treba da raspišemo izbore, ne znamo gde smo sa pregovorima o statusu Kosova, a vi nam ovde usred Beograda donosite ustašku zastavu!
- Ali niko nam nije...
- Ćuti! Što niste odmah postrojili i Crnu legiju? Što ne bi Glavaš svečano otvorio Univerzijadu? Što ne bi i slogan Univerzijade bio „Za dom spremni“? – pizdio je predsjednik Organizacijskog komiteta. - Sem toga, Univerzijada je internacionalna, što nije znak, recimo, kukasti krst? A? To bi bilo mnogo lepo. Da napravimo otvaranje s bakljama i zastavama.
- Ali...
- Sikter! Ni reči!
- Iz evriting ol rajt? – pitao je dragi gost iz Tajlanda s uljudnim smješkom. – Uaj mis Radmila end mis Snežana ar krajing?
- Ou, ic noting, dont vori – odgovorio je gospodin Đelić. – Đast smol problems vit ju.
- Vit mi?! – zbunio se dragi gost.
- Nou, nou, not ju, bat d leter „ju“, ju nou, „ju“ – objašnjavao je Đelić crtajući rukom u zraku slovo „U“.
- Aj dont anderstend.
- Ic long stori, bat biliv mi, ic noting ju šud vori abaut – smješkao se Đelić, pa se okrenuo Radmili, Snežani i Siniši strijeljajući ih pogledom. – Ter ar douz hu šud vori.
- Što mene gledaš? – pitao je direktor Siniša Jasnić.
- Pričaćemo – siktao je Đelić. – Ko zna šta ste još zaj***! Reci mi još samo da nisi završio ni posao oko uniformi za učesnike Univerzijade?
- To je rešeno, gospodine ministre. Ugovor je potpisan.
- S kim?
- Pa, hm, vidite... ima jedna odlična firma iz inostranstva, mnogo su dobri.
- Pa dobro, koja je to firma?
- Kako bih vam sad rekao, više onako... Varteks.
- Varteks?! Da li si to upravo rekao Varteks? Reci mi da sam krivo čuo, ko boga te molim!

Već sutradan, posve očekivano, digla se na organizatore Univerzijade kuka i motika. „Univerzijada u Beogradu biće održana u julu 2009. godine. Zastava Univerzijade već je iz Bangkoka stigla u našu prestonicu. I ništa tu ne bi bilo čudno i vredno spomena da nije onog velikog slova U, slova koje neodoljivo podseća na ustaški simbol pod kojim je tokom dva rata poklano više od milion Srba!“, pisao je sutradan dežurni oficir na straži srpstva, urednik Pressa Dragan Vučićević. „I taman kao što nacionalna osećanja Jevreja i njihovu uspomenu na nevine žrtve vređa javno isticanje svastike, tako bi i nas Srbe moralo da vređa veliko latinično slovo U. Optužite me da sam paranoičan, kažite da sam šovinista, ali prvo to isto kažite Jevrejima. Šta hoću da kažem? Samo to da je neko od nadležnih funkcionerima međunarodne federacije univerzitetskog sporta morao da objasni strašnu simboliku velikog latiničnog slova U u kolektivnoj svesti Srba.“

Dežurni oficir Vučićević je urlao, a pridružila mu se i vojska u blatnjavim rovovima opskurnih serbijan-uajt-pauer-stromfront-dveri-obraz-k*****-palac internetskih foruma. Ako ih se, kako bi rekao major Vučićević, i moglo „optužiti da su paranoični“ kad je godinu dana ranije zagrebački Crotram htio beogradskom javnom gradskom prevozu uvaliti niskopodne tramvaje TK 2200 sa vjetrobranskim staklima u obliku latiničnog slova U, sada nikakve sumnje nije bilo: na zastavi Univerzijade mračne snage Novog svjetskog poretka Beogradu su uvalile veliko i vrlo nedvosmisleno slovo U - nije to ovoga puta ništa što bi paranoike moglo podsjetiti na slovo U, već slovo u obliku slova U, dakle slovo U kao takvo, glavom i bradom, nožem i raspelom.

I kao da to nije bilo dosta, izrada uniformi za učesnike Univerzijade, suce, radnike i volontere, povjerena je ustaškom poduzeću iz Varaždina. Sam bog zna kako bi hrvatski dizajneri riješili, recimo, kape za sudionike beogradske Univerzijade, a kako uniforme za redare, da ugovor tada nije iznenada razvrgnut, a direktor Siniša Jasnić smijenjen.

Prošlo je od tog nemilog incidenta u Gradskoj skupštini godinu i pol dana, novi predsjednik Organizacionog komiteta postao je premijer Mirko Cvetković, zastava Univerzijade zaključana je u sef Gradske skupštine, a organizatori se sakrili u zgradu Vlade, sve se nadajući da Univerzijade možda neće biti, kao mala djeca kad pokriju oči rukama pa misle da ih nitko ne vidi i da vanjski svijet ne postoji.

- Šefe, ostalo je mesec dana – rekao je najzad bojažljivo Ivica Dačić premijeru Mirku Cvetkoviću. – Šta da radimo?
- Misliš da nisu zaboravili?
- Ko?
- Pa mislim, novinari.
- Šta da zaborave?
- Pa Univerzijadu. Misliš da će primetiti ako, mislim, ako se jednostavno ne održi?
- Novinari možda i neće, ali sportaši oće. Zvali su danas neki iz Italije, Kanade, iz Kine, raspituju se, dolaze.
- je*** ti sve. Na kraju će stvarno morati da se održi. Ima li ko neku ideju?

Ministri oko stola utonuli su u očaj.
- U pičku materinu – začulo se s kraja stola.
- Nemoj te ustaške psovke na U!
Društvo se kiselo nasmijalo.
- Mnogo smešno, Mrko – podviknuo je potpredsjednik Vlade Božidar Đelić.
- Imam ja ideju – prekinuo je neugodni muk Žarko Obradović, ministar prosvete. – Što ne bi na otvaranju podigli zastavu naopako? Pa da bude lepo latinično malo štampano „n“? Kao Niverzijada. Bez U.
- To uopšte nije loše. Niverzijada. Vrlo dobro.
- Imam ja bolju ideju – javio se ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić. – Da ja pitam drugove iz Kine kako su oni rešili onaj vatromet sa Fotošopom, pa da nekako u direktnom prenosu na RTS-u kompjutorski izbrišemo zastavu?
- Ne vredi, videće ljudi na svečanom otvaranju – dobacio je gradonačelnik Đilas.
- Šta, niste valjda zaista mislili da pravimo svečano otvaranje? – zaprepastio se bivši predsjednik Komiteta Božidar Đelić.
- Imam ja rešenje! – viknuo je iznenada Ivica Dačić. – Zašto ne prevedemo slovo U na srpski? Molim lepo, je li ćirilica u Srbiji zvanično pismo? Objasnićemo drugovima iz FISU-a da smo po zakonu morali na zastavu da stavimo ćirilično U. Ipsilon. Ako vas ko pita, recite da sam ja zapretio da ću uhapsim svakoga ko ne poštuje zakon.
- Budalo jedna, pa da ispadne da kopiramo Hrvate?!
- Ne razumem.

Ispalo je tako da su Hrvati - kad je ono prije dvadeset dvije godine Univerzijadu organizirao Zagreb, i kad su komunistčki drugovi doskočili neugodnom spletu historijsko-gramatičkih okolnosti tako što su umjesto slova U stavili ćirilično Y, pravdajući to kao početno slovo engleskih riječi „Yugoslavia“ i „youth“, mladost – onako veličanstveno zaj*** Beograd. Kupili Hrvati autorska prava i na latinično U i na ćirilično Y, i Srbi su sad na sto muka.

- Mamu im je*** – mrmorio je Dačić.
- A što mi ne bismo – razmišljao je na glas Mrko – što ne bismo i mi stavili naša slova? Molim lepo, neka zastava naše Univerzijade ima četiri S.
- Ti si Mrko prolupo načisto. Kakva četiri S?
- Samo sport studente spasava. To jedna lepa poruka omladini, da se ne drogiraju, da se ne odaju alkoholu i demokratiji, nego da se bave sportom.
- Jeste, u pravu je Mrko – dodao je Žarko Obradović. – Ako nas pitaju šta znače četiri S, mi ćemo da kažemo: Svetski studentski sportski svetosavski sabor svih Srba sveta.
- Ne vredi, to ih je osam.
- Reći ćemo da je brojka četiri na ćirilici osam. Šta oni znaju šta je ćirilica?

Tako se organizatori Univerzijade ovih dana preznojavaju i domišljaju kako da doskoče belaju. Dan svečanog otvaranja sve je bliži, a ministri iz Organizacionog komiteta cijelo se vrijeme ustrajno prave ludi, kao da Univerzijade neće biti i kao da se neće bijela zastava sa zloslutnim latiničnim U podići iznad Beograda. Nijedan čestiti sportski objekt nije sagrađen, „nijedan plakat, bilbord, putokaz ili neki drugi vid reklame u Beogradu ne ukazuje da će u prestonicu doći osam hiljada takmičara sa indeksima“. Ukratko, „ni slova o Univerzijadi“.
Što bi se reklo, ni U od Univerzijade.

Da je, naime, po slovima, putnik namjernik bi prije mogao zaključiti da se Univerzijada ove godine održava negdje u Dalmaciji. Gdje marljivi volonteri beogradske Univerzijade već godinama ustrajno crtaju znak FISU-a po zidovima nebodera, stadiona, škola i pravoslavnih crkava.

Za to vrijeme major Dragan Vučićević, dežurni oficir na straži srpstva, traži ustaše po Srbiji, dok ih šokiran ne otkrije u srcu Srbije, u prirodnom rezervatu Golija.
„Sledeće otvoreno prvenstvo Ivanjice u slalomu, u organizaciji PSD Golija biće održano u martu 2010. godine na ski stazi na Dajića brdu na Goliji“, pisat će sutradan u uvodniku urednik Pressa. „Tereni su već spremni, domaćini pripremaju gostima lep doček, i ništa tu ne bi bilo čudno i vredno spomena da nije Golija jedna od malobrojnih planina u Srbiji na kojoj su zabeležene glacijalne pojave, i da nije tamo one velike glacijalne doline u obliku slova U, koje neodoljivo podseća na ustaški simbol pod kojim je tokom dva rata poklano više od milion Srba!“

„Ne budi lenj, proverio sam na Wikipediji“, nastavit će major Vučićević, „i evo šta tamo piše: Za razliku od dolina u obliku slova V, koje su fluvijalnog porekla, glacijalna erozija odgovorna je za doline u obliku slova U. Optužite me da sam paranoičan, kažite da sam šovinista, ali zar mi u Srbiji nemamo planina i dolina fluvijalnog porekla? Šta hoću da kažem? Samo to da je neko od nadležnih funkcionerima PSD Golija morao da objasni strašnu simboliku latiničnog slova U u kolektivnoj svesti Srba.“
star
 
Savet za Ramba: pravac Nacionalna sluzba za zaposljavanje!
 
Vest sa sajta B92 ni malo nije vesela, ali zato tekst :lol:

Utorak, 23:45
B92 Info Vesti Hronika
Pucnjava u garaži u centru Beograda
1. septembar 2009. | 21:25 -> 22:46 | Izvor: B92

Beograd -- 50-godišnji Dušan L. i 21-godišnja Jelena P. ranjeni su večeras u pucnjavi koja se dogodila u javnoj garaži na Obilićevom vencu u centru Beograda.

Na njihovo vozilo pucao je za sada neidentifikovani muškarac koji je pobegao sa lica mesta u džipu u kome su ga čekale još dve osobe. Ranjeni Lazović, koji je iz Nikšića, i Petrovićeva, prebačeni su u Urgentni centar i njihovo stanje je, kako saznaje B92, stabilno.

Incident dogodio oko 20.45. Muškarac i devojka sedeli su u bašti jednog od kafića na Obilićevom vencu. Kada su seli u svoj automobil, VW "Phaeton" budvanskih registracija, u njihovom pravcu ispaljeno je pet metaka. Kako tvrde očevici, mladić je ranjen u predelu desnog ramena, dok devojka ima prostrelnu ranu na nozi. Odmah posle pucnjave utrčali su u vozilo Hitne pomoći koje se tu zateklo.

Odmah posle pucnjave, napadač je pobegao u crnom džipu marke BMW u kojem su ga čekala dvojica pomagača. Policija je veoma brzo stigla na mesto pucnjave, a svi čija su vozila bila u garaži bili su legitimisani.
evo i linka, mada ne verujem da će još dugo ostati u "izvornom" obliku
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=01&nav_category=16&nav_id=379235
 
To rade i televizije, ako jedna da samo ime, budite uvereni da će neka druga dati puno ime i prezime. I posle se pitaju šta će nam novi zakon o informisanju. Ja ću biti zadovoljan ako budu morali da 24/7 budu na vezi sa svojim pravnim timom, jer onda više neću čitati gluposti tipa da je dosadašnja izgradnja prokopa koštala 100 miliona evra ili da se na adi gradi most žirafa. Možeš da pogrešiš jednom, ali ako to radiš u kontinuitetu godinama, onda je definitivno u pitanju zla namera.
 
Cek zar se ne gradi Zirafa :D

sto puta ponovljena laz postaje istina :p
 
Ne, gradi se ćuprija (cini mi se Blic).

To je meni nekako jos gore. Potcenjvacki je nazivati onoliki most ćuprija.
 
[video]http://www.youtube.com/watch?v=E2wP1np72Io[/video]

Mother of all jokes :laugh:
 
Meni nije jasno zašto im se skrivaju imena? Razumem možda ako uhapse nekoga, ili ako je neko maloletan (obavezno inicijali - mada se u Kuriru dešavalo na primer da na početku teksta piše Marko P. a pre kraj se prešaltaju na M. Petrović.. Idiotluk). Isto kao i kad daju inicijale za povređene i poginule u saobraćajkama, pa valjda oni imaju prijatelje i poznanike koji ne moraju onda da se pitaju šta je kako je, a i postoje ljudi koji sigurno imaju ptijatelje koji voze slična kola i vrlo verovatno imaju iste inicijale, šta se onda oni džaba stresiraju i traumatiziraju. Zaista to ne razumem.
 
vrachar":3qqp3lr2 je napisao(la):
[video]http://www.youtube.com/watch?v=E2wP1np72Io[/video]

Mother of all jokes :laugh:
Kad je neko rođen da se bavi glumom, e to ti je :D

Jedan od naših najboljih glumaca svih vremena
 
У вези Рељиног поста http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=56880#p56880

Недавно сам читао чланак, чини ми се у Политици, који је гласио отприлике овако:

На Вождовцу је опљачкана златара, рецимо "Младеновић" чији је власник Ј.М. (бла бла година) јурио лопова по Војводе Степе.
 
relja":3vgi6f2g je napisao(la):
Vest sa sajta B92 ni malo nije vesela, ali zato tekst :lol:
Incident dogodio oko 20.45. Muškarac i devojka sedeli su u bašti jednog od kafića na Obilićevom vencu. Kada su seli u svoj automobil, VW "Phaeton" budvanskih registracija, u njihovom pravcu ispaljeno je pet metaka. Kako tvrde očevici, mladić je ranjen u predelu desnog ramena, dok devojka ima prostrelnu ranu na nozi. Odmah posle pucnjave utrčali su u vozilo Hitne pomoći koje se tu zateklo.

Odmah posle pucnjave, napadač je pobegao u crnom džipu marke BMW u kojem su ga čekala dvojica pomagača. Policija je veoma brzo stigla na mesto pucnjave, a svi čija su vozila bila u garaži bili su legitimisani.
Mladić od 50 godina :D Šta mislite jel mu je to vanbračna ćerka ili vanbračna žena? :D
 
Ne bih zeleo nikog ovim da uvredim pa postavljam ovaj link ovde. Mada bi lepo islo uz raspravu o religiji.

http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o

Sto se samog Boga tice. Ljudska rasa je uspela u svojoj evoluciji da uradi samo jednu stvar, a to je da ga izgura iz vidokruga. Verovatno je prvo bio u pojavama kao vetar, kisa, talasi, grmljavina... Onda smo spoznali da su to pojave koje su sasvim normalne. Mrs s njim u kosmos. Jbg dodje i teleskop na red. Nije ni tamo. E ondak smo ga cusnuli u neke leve dimenzije. Pitam se sta cemo raditi kad nadjemo put i do tog mesta? Ljudi i danas pokusavaju da objasne stvari koje ne razumeju kroz boga. Postanak vremena i prostora na pr. Ali ajde ovako da probamo. Ko uopste garantuje da je ovo prvi prostor i vreme? Mozda je kosmos pokusao milijarde puta pre ovoga da se organizuje u nesto smisleno i nije uspeo. Mozda nece ni sad uspeti? Ko ce to proveriti. Ako su ljudi evoluirali zasto nebi i nesto tako mocno kao sam kosmos evoluiralo? Siguran sam da kad je prvi covek skocio vatru i proveo se kako se proveo niko vise to nije pokusao da uradi(sem izuzetaka). Daj jednom pacovu otrov, kad ostali vide da je ovaj crko nece to jesti. Prilagodjavanje sredini u kojoj se nalazimo.
Medjutim najvise volim fanatike. Kod nas su to bili komunisti, koji su zbog svjih ubedjenja i verovanja (religije) mlatili sve koji su verovali u Boga. Da nepricam da su se posle konvertovali u bog zna kakve vernike i naucili da se krste. Sad ce jos i da nam predaju kako se u Boga veruje .Komunisti su doduse samo jedan mali primer. Ima gomila raznih fanatika. Nek veruje ko u sta hoce samo nek svojim ubedjenjem ne ugrozava druge i vec cemo ziveti svi mnogo srecnije.
P.S.
Obozavam Sunce. Do sad me nije izneverilo.
 
[video]http://www.youtube.com/watch?v=s5C5Zk4kobo[/video]
 
Montaža - ploča je fotografisana pod uglom a tekst je u ravni ekrana.

A i ne verejum da bi koristili zarđale šrafove :) ... škola je otvorena nedavno.
 
Vrh