Zuma
Professional
- Učlanjen(a)
- 19.05.2009.
- Pohvaljen
- 25.765
Naravno, netransparentnost je samo početak. Kasnije to nužno vodi ka "javno privatnom parnerstvu", što je (bar kod nas, i zbog nemogućnosti kontrole) samo fensi izraz za "privatno - privatne" dilove koji se dogovaraju nekoj kafani "ti meni dođeš ovo, a tebi ono". Priču koju kasnije puštaju u javnost uobličavaju PR odeljenja po kriterijumu: "fokus na ono što će u javnosti najlakše proći, a ostalo prećutati" i ona uglavnom blage veze nemaju sa suštinom posla. Čak i ako se desi da se tu niko nije privatno ovajdio, nego u svom neznanju misli da zaista radi u javnom interesu, takva rešenja su redovno krajnje nekvalitetna i problematična jer ih biraju VRLO uski krugovi. Trasparetnost je važna i zbog kvaliteta, a ne samo kao kontrola ilegalnih aktivnosti.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=524716#p524716:pyfpc5ax je napisao(la):GOJE » 14 Mar 2018 10:24 am[/url]"yfpc5ax]
Javni interes je pogažen u projektu Skyline, ali ne saobraćajno ili urbanistički zbog ove priče sa parkom i Drinskom ulicom, već pre svega zbog netransparentnog načina prodaje i menjanja planskih dokumenata naknadno.
A što se tiče saobraćaja, ako se taj problem svede na suštinu, u pitanju je prosto ovo na slici, a ja sam ubeđen da će on vrlo brzo pojaviti. Gradi se, ili će se tek graditi, nekoliko izuzetno velikih centara u kraju sa uskim ulicama, pri čemu je auto put već preopterećen, a i da nije ne bi ga trebalo koristiti za lokalni saobraćaj. Zbog toga ove centre treba povezati jednom ulicom pošto se već pruža mogućnost za to.