Šta je novo?

Sirius [ Poslovni kompleks | 45 000 m2 ]

Ovo je sasvim odlično urađeno, ima mali trg i izdovejnu saobraćajnicu unutar bloka za privremeno zadržavanje i izlazak iz vozila.

Sirius01b.jpg

Igor":3kr99h4p je napisao(la):
Rio ne zaludjuj se kakav metro sad i odmah kada nemamo ni posten plan metroa a o finansijama da ne govorim. Moramo pricu svesti u realne okvire.

Igore, ja sam potpuno realan.

Planovi za sve sinske sisteme pa i za metro postoje odavno ali kako vrijeme prolazi ne realizuju se i onda se svakih 10-15 godina prave novi planovi.
Tako mozemo do beskraja.

Kazes da budem realan jer nemamo finansija. Nijedna kompanija, grad ili drzava koja gradi ili upravlja nekim velikim sinskim sistemom nema finansija za takav sistem. Pa kako ih onda grade? Banke!
Ja mislim da i Sinisa Mali zna otici u banku. Zar sam nerealan kad to predlazem?

Пантограф":3kr99h4p je napisao(la):
Нема потребе за ограничењем - наши инвестирори и не праве зграде са много паркинг места, као што може да се закључи и из овог примера, и из свих осталих (нпр. Ерпорт сити).

Mogao bih to protumaciti kao ironican zakljucak i prihvatam ga ali mislim da to saznanje nije dovoljno da se ne poduzimaju mjere za supresiju cestovnog saobracaja.

Našao sam jednu fotografiju iz juna 2015 godine. Vidi se kako je izgledala ova lokacija pre početka gradnje.

18621731184_bfaf9c08b0_k.jpg

jun 2015 godine.

Izvor: Flickr.com

NELSON HAHA;130298542 je napisao(la):
У пролазу сам провирио кроз ограду градилишта у Блоку 43 код Ж.Станице Нови Београд. Све врви од радника и машина.

sa SSC

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=360148#p360148:1kr65p8k je napisao(la):
RioBL » 27 Nov 2015 01:36 pm[/url]":1kr65p8k]

U Londonu, kad su uveli propis o maksimalnom broju parking mjesta, nisu zabranili gradnju parking mjesta niti protjerali automobile iz grada vec su samo ogranicili njihov broj i znacaj u saobracaju. ogranicenje a ne protjerivanje.

Ako mislite da Beograd treba prvo da izgradi 400km metroa, kao London, pa da onda uvede ogranicenje za automobile (kao London), grdno ste se prevarili.

Ogranicenje = sad i odmah
Metro = sad i odmah

London koliko ja znam ima ogranicen pristup centru grada sa automobilima jer su cene za ulaz auta u centar paprene.

Da. Naplaćuje se i ulazak u centar grada a ne samo parkiranje. Takvih gradova ima više u svijetu. Rezultat je da ljudi više koriste javni prevoz za kretanje kroz centar grada a kvalitet života u centru se značajno popravlja. Samim tim raste i potražnja za stanovima a i raste cijena nekretnina u centru. Naravno, i sistem javnog prevoza je daleko veći i po kapacitetu i po kvaliteti da bi mogao da podrži takva kretanja.

Aha, cujem da i glavni grad Republike Srpske planira tako nesto da uvede ;)
Cim zavrse P&R na Paprikovcu

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=364358#p364358:10rh0v6a je napisao(la):
Mair » Sub Dec 26, 2015 3:39 pm[/url]":10rh0v6a]Našao sam jednu fotografiju iz juna 2015 godine. Vidi se kako je izgledala ova lokacija pre početka gradnje.

jun 2015 godine.

Ovako je to, sa istog mesta, izgledalo juče (čekao sam pola sata da naiđe ovaj tramvaj :)

Svaka cast sve pohvale za strpljenje i pogodjen kadar :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=374713#p374713:2ympr6xr je napisao(la):
Bukira » 06 Мар 2016 07:58 pm[/url]":2ympr6xr]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=364358#p364358:2ympr6xr je napisao(la):
Mair » Sub Dec 26, 2015 3:39 pm[/url]":2ympr6xr]Našao sam jednu fotografiju iz juna 2015 godine. Vidi se kako je izgledala ova lokacija pre početka gradnje.

jun 2015 godine.

Ovako je to, sa istog mesta, izgledalo juče (čekao sam pola sata da naiđe ovaj tramvaj :)

file.php
Укњижен плусићћћ за идеју сликања :kk:

Још да си потрефио и исти гаражни број КАФићћћа :lol:

Ovo je jedno od složenijih gradilišta u Beogradu, kiša dosta komplikuje.

Hvala. Nije bio zastoj nego jutarnji špic, pa je bio veći broj vozila javnog prevoza. To su tri autobusa 95 stigla iz centra grada u jednom smeru itd.

Хвала за одговор, а после сам видео твоју слику у подтеми Белвил, где се види да није био застој због судара.
Иначе лепа слика, и Кафићћћ + Флиртићћћ на истој :)

Postavili su i treći kran. Radovi lepo napreduju.

Vrh