Šta je novo?

Severna Tangenta, Most Zemun - Borča

Jutros je išao prilog u jutarnjem programu, priključak na Pančevački put se otvara 27.12.2015. :gobb:
 
Lepe vesti ! Krajem meseca otvaraju i dve deonice ka Bugarskoj a najverovatnije sutra pustaju Novosadski Bulevart Evrope tj spajaju ga sa Autoputem !
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363150#p363150:21srzmrj je napisao(la):
banacanin dovla » Thu Dec 17, 2015 4:39 pm[/url]":21srzmrj]Lepe vesti ! Krajem meseca otvaraju i dve deonice ka Bugarskoj a najverovatnije sutra pustaju Novosadski Bulevart Evrope tj spajaju ga sa Autoputem !

Otvaraju jednu deonicu 13km ka Bugarskoj bez habajućeg, a ova druga od 12km je već "otvorena", tj. prebačen je saobraćaj sa stare na novoizgrađenu stranu AP, takođe bez habajućeg, s tim što zaustavna nije u funkciji. Dakle tu se radi o "poluautoputu", koji čak nije ni obeležen kao recimo Evzoni-Solun, nego su 2 trake - buduća voznai preticajna, a zaustavna nije puštena u saobraćaj.
 
Prevedeno na "Zorana jezik":

Ove godine otvaraju 50 kilometara autoputa (12km te polutrase, 13km nove polutrase, 15km paralelni nekomercijalni put, petlje i pristupne rampe), a sledeće još 70 kilometara (ista ta trasa, samo u punom profilu!)
 
Pa juče proslavismo godinu dana od puštanja mosta u funkciju!

:vops:
 
Na Here navigaciji vec ima ucrtana cela deonica. Ucrtali ljudi unapred, da ne bi bili u problemu.
 
Postavljen je prvi sloj asfalta do Pančevačkog puta, postavljeni su ivičnjaci i bandere.
Dakle sledeće nedelje još habajući sloj, povezivanje rasvete, linije i uređenje trotoara.
 
:sesir:

Lepo je sto se jos jedan vazan infrastrukturni projekat priveo kraju.
Severoistocni deo grada je puno dobio novim mostom i saobracajnicom.
Mana je sto nije povezana sa 2+2 na onom kratkom delu ka Borci, a o tome se ni reci ne cuje u javnosti.

Nadam se da ce "gradski oci" prepoznati neophodnu hitnu potrebu ulaganja u saobracajnu infrastrukturu na juznom pravcu - prvenstveno Smederevski put, Avalski put (oba u katastrofalnom zagusenju), ali i Ibarska magistrala i Obrenovacki put.

Sto bi se u izborima cesto culo "ravnomeran regionalni razvoj" :)
Pa u duhu toga nek bude i ravnomeran razvoj svih delova Beograda
 
Izvor: Beobuild.rs

Severna tangenta čeka otvaranje
151223-Pancevo-Ovca-01b.jpg


Ovih dana privode se kraju poslednji radovi na realizaciji projekta Severne tangente, jednog od najvećih razvojnih poduhvata na gradskoj infrastrukturi. Severna tangenta je putni prsten dugačak 21 kilometar i povezuje Zemun, preko naselja Borča i Ovča, sa Pančevackim putem. Na trasi tangente se nalazi i novoizgrađeni Pupinov most na Dunavu, a tačno godinu dana od njegovog otvaranja biće puštena poslednja deonica od Ovče do Pančevačkog puta.

Zbog imovinsko-pravnih problema i kašnjenja radova izgradnja tangente je prinudno podeljena u tri faze, gde je u prvoj fazi izgrađena deonica od lakat krivine u Zemunu do Zrenjaninskog puta, uključujući i most na Dunavu. Prva faza otvorena je istovremeno sa Pupinovim mostom u decembru prošle godine, nakon čega su nastavljeni radovi na preostalih 11 kilometara trase od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta. Deonica od Zrenjaninskog puta do Ovče otvorena je 03. oktobra ove godine, dok je u protekla 3 meseca kompletiran preostali deo saobraćajnice.

Celu vest kao i foto reportazu mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/severna-tangenta-%C4 ... p2583.html

151223-Pancevo-Ovca-01.jpg

151223-Pancevo-Ovca-16.jpg

151223-Pancevo-Ovca-24.jpg

Celu vest kao i foto reportazu mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/severna-tangenta-%C4 ... p2583.html
 
Znači problem oko ovih fabrika kod Pančevca je rešen još jednim semaforom, pa ih imamo 2 komata na 200m.
 
Nazalost duz cele deonice su bukvalno invertovani prioriteti raskrsnica u nivou i denivelisanih raskrsnica. Raskrsnica Pancevacki Put - SMT ce biti denivelisana jednog dana ali do tada ce mnogi pojesti svoje zivce. Isto vazi i za Cara Dusana - SMT. Za to vreme u bespucu imamo Kovilovo i jos neke servisne nadvoznjake koji su neuporedivo manje bitni i za mnoge u potpunosti neupotrebljivi. Elem, svakako mi je drago su uspeli da zavrse ovih 20km puta i novi most. Nije mala stvar za ovaj nas grad, ipak.
 
Razocarenje. Opet suludi semafor blizu vazne raskrsine one cude krivine pre semafora u desno a to se moglo mnogo blaze gotovo neprimetno odraditi. Bolje ista nego nista. :vops: :bg4:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=364017#p364017:28lsgdbb je napisao(la):
Kartograf » 24 Dec 2015 10:39 am[/url]":28lsgdbb]Kružni tokovi, morski plodovi...
:sesir:
 
Za nas koji ovaj most koristimo svaki dan je prevelika stvar. Ima zamerki, ali za sada necemo traziti pogaču preko hleba.
 
:violina:
Izasao clanak na b92 tj reportaza sa Beobuilda ! Sve pohvale za slike i reportazu !
Nego jel neko zna dal ce se menjati znakovi na Pancevcu tj dal ce se vozila i KAMIONI usmeravati na obilaznicu tj da izbegavaju BORCU !
 
@banacanin dovla

Misliš da sa Pančevačkog mosta šleperi ka Zrenjaninu idu pančevačkim putem, pa onda ka Ovči preko ove saobraćajnice ka Zrenjaninu i povratno istim putem?
 
:bg4:
Da bas ta varijanta ! Kontam da sleperi nemaju sta vise da traze kroz Borcu i Krnjacu koja je preopterecena saobracajem !
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=364012#p364012:101jda9p je napisao(la):
mekbejn » 24 Dec 2015 09:36 am[/url]":101jda9p]nadam se da nece sje*ati onaj lepi zeleni talas na 70 km/h

Čini mi se da su ga već s*ebali!
Kad sam danas dolazio iz Pančeva, posle ove raskrsnice na svakom semaforu uhvatilo me crveno, iako sam vozio po običaju 70-75 km/h.
Od uključenja, prema Pančevu zeleni talas radi normalno (kao i ranije).
 
Vrh