Šta je novo?

Severna Tangenta, Most Zemun - Borča

За тим нема никакве потребе јер ће тај пут бити високофреквентан и фактички неће бити ситуације да буде баш толико пуст да би неко претрчавао аутопут (тај ко би желео да помогне, морао би да паркира у крајњој десној траци и онда претрчава.

Mislio sam na proširenje za odmorište, pošto je ovo kraj staze i trase, pre povratka istim putem.

Hoa..., koliko su samo Vlastini izvestaji aktuelniji i detaljniji od nasih zvanicnih tabloida i medija uopste. Naravno "respect" i ostalim aktivnim forumasima-reporterima.

Danas 14-15h.

Na LK postavljeni putokazi iz svih smerova. Inače nema radnika.
Ostaju da se postave semafori iz smera Ugrinovačke:
p1040885.jpg

p1040886.jpg

p1040889.jpg

p1040888.jpg

p1040890.jpg

Od mosta do LK još nisu postavljene lanterne na stubove.
Po trenutnom stanju stvari sumnjam da će do otvaranja stići da stave rasvetu na pešak/biciklo stazu
(prethodna rečenica + nezavršeni radovi na mostu):
p1040891.jpg

Kod onih zgrada prave parking:
p1040892.jpg

p1040893.jpg

Trebalo bi i prekoputa da postave stepenište!
p1040895.jpg

Raskrsnica sa CD. Iz svih smerova postavljeni putokazi:
p1040897.jpg

p1040896.jpg

p1040898.jpg

p1040900.jpg

Onaj suženi trotoar i nije ispao tako mali:
p1040899.jpg

Za našeg mladog anarhistu - neće trebati njegova usluga za otvaranje šahta :mrgreen:
p1040901.jpg

Ko mi nije poverovao sinoć evo:
p1040902.jpg

p1040904.jpg

p1040905.jpg

... izgleda da nisu stigli sa postavljanjem rasvete do drugog kraja mosta.

Gužva:
p1040906.jpg

Čuvarska kućica je još na mestu.
Da nije bilo kiše mogao sam da se provozam do zrenjaninca. Otamo zasad nemamo slika sa samog nadvožnjaka.

Magelano":2lxxo1ef je napisao(la):
Hoa..., koliko su samo Vlastini izvestaji aktuelniji i detaljniji od nasih zvanicnih tabloida i medija uopste. Naravno "respect" i ostalim aktivnim forumasima-reporterima.

U Novostima danas izbacili kartu gde veza most -NS put nije na lakat krivini. :o
Da nam zive Vlasta & Co :kk:

p1040892.jpg

Zar nije bilo moguće da im se napravi prilaz "otpozadi". Na Google Earth vidim neki putić iza tih kuća.

Po meni je skandalozno ako tu bude postojalo isključenje samo za ove kuće. Shvatam ja da bi ga stnari svejedno napravili, ali prisustvo ovih mašina u njihovom dvorištu mi se uopšte ne sviđa.

astrodule":54ya4xuo je napisao(la):
Zar nije bilo moguće da im se napravi prilaz "otpozadi". Na Google Earth vidim neki putić iza tih kuća.
Po meni je skandalozno ako tu bude postojalo isključenje samo za ove kuće. Shvatam ja da bi ga stnari svejedno napravili, ali prisustvo ovih mašina u njihovom dvorištu mi se uopšte ne sviđa.

Otpozadi je firma sa svojim zatvorenim dvorištem.
A "dvorište" nije njihovo dvorište već javna površina. Kratak asfaltirani put.
Taj priključak koristiće i par firmi iza tih zgrada.

vlasta":9wo6oe23 je napisao(la):
astrodule":9wo6oe23 je napisao(la):

A koji put su te firme koristile do sada?

Opet ponavljam da mi se uopšte ne sviđa to uključenje na tom mestu, moralo je da se nađe neko bolje rešenje.

Bila je ulica od CD do Pežoa, a dalje pored onih kuća zavijala pod 90 stepeni levo, upravo tu je ostatak tog puta.

BESMISLICA Biciklom na autoput? Nikakav problem, naš novi most to omogućava VIDEO

M. Beljan | 09. 12. 2014. - 14:14h izmena vesti 14:54h | Foto: G. Srdanov | Komentara: 198
Ako ste se ponadali da će vas nova biciklistička i pešačka staza preko mosta Mihajla Pupina odvesti do Borče, razočaraćete se jer ova staza na svega dva do tri kilometara naprasno prestaje, a pešaci i biciklisti usmeravaju se pravo na auto-put.
547757_biciklisticka-staza091214ras-foto-goran-srdanov-009_ff.jpg

Da biste nastavili put morate da prekoračite preko visoke elastične ograde i pretrčite šest traka kako bi se šetali bezbednom stranom ogromne saobraćajnice. Biciklistima je malo lakše jer mogu da se uključe u prvu slobodnu traku čim uspeju da prebace bicikl.

Staza je uredno usmerena tako da izbija pravo na ogradu, a nije postavljen nikakav znak koji bi vozače upozorio na pešake tamo gde ih najmanjne očekuju.

Ovaj put prolazi kroz njive i močvare, daleko od naselja, pa će vozači moći da razviju velike brzine ne očekujući da će biciklista ili pešak sa trotoara skrenuti pravo na put.

Oni koji se odluče da ipak pređu mosta biciklom, mogu na ovoj tački da naprave „nalevo krug" i vrate se u Zemun, jer bi dalja avantura na dva točka mogla da ih košta života.

video na linku

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/517884 ... -omogucava

Danas oko 15h.

LK - nešto se radi:
p1040907.jpg

p1040908.jpg

p1040909.jpg

Teren prema raskrsnici poravnat, pre neki dan:
p1040910.jpg

p1040911.jpg

Konačno:
p1040912.jpg

p1040915.jpg

p1040913.jpg

... dakle krenuli su od mosta.

Stigli stubovi i za pešačku stazu:
p1040916.jpg

p1040918.jpg

Kao da neko špijunira na forumu:
p1040917.jpg

... ali nema kosine za biciklo :(

Preko puta stigao i tucanik. Sutra završetak radova:
p1040919.jpg

Nasipa se teren pred mostom zemljom sa krivine preko puta naselja Galenika:
p1040920.jpg

p1040927.jpg

p1040921.jpg

Nema više kućice:
p1040922.jpg

Majstori povezuju stubove na struju, kao i pred LK:
p1040923.jpg

Neko je postavio pitanje servisnog prelaza sa jednog na drugi smer.
Ko nije plašljiv može ovako:
p1040925.jpg

p1040926.jpg

... moram priznati malo neprijatna visina kada se pogleda dole.

vlasta":3k73u2zp je napisao(la):
.....
Neko je postavio pitanje servisnog prelaza sa jednog na drugi smer.
.......
Stručne ekipe su za takve prilike opremljene posebnom opremom, u laičkom svetu poznatijom kao "dobra fosna".

astrodule":1mxw56i0 je napisao(la):
vlasta":1mxw56i0 je napisao(la):
astrodule":1mxw56i0 je napisao(la):
Po meni je skandalozno ako tu bude postojalo isključenje samo za ove kuće.

A koji put su te firme koristile do sada?

Evo iz moje arhive.

Prilaz iz CD:
dsc5346.jpg

Ovo skroz desno je ono što je do danas ostalo, prilaz do par firmi:
dsc5347.jpg

Možda ne bi bilo zlo postaviti metalnu mrežu između dve konstrukcije mosta ako neko krene da preskače a ne zna da je ispod Dunav.

Biciklistkinja":26oc5fhd je napisao(la):
Možda ne bi bilo zlo postaviti metalnu mrežu između dve konstrukcije mosta ako neko krene da preskače a ne zna da je ispod Dunav.

Ako neko krene da preskace a ne zna da je ispod Dunav onda zaista zasluzuje da padne u vodu.

Biciklistkinja":2mji341f je napisao(la):

Taj će sigurno da pomisli: vidi budale, napravili most baš iznad reke!

Hm, pa mozda je 'biciklistkinja' ipak u pravu.
Zamislite hipoteticki situaciju udesa gde ljudi sa jedne strane pokusavaju da preskoce na drugu da bi pomogli putnicima?
Da ne kazem da moze biti neka havarijska situacija, gde bi ljudi masovno zeleli na drugu stranu.
Celicna mreza bi koliko toliko obezbedila vecu sigurnost, pri tom ne kosta puno, a vizuelno nebi ruzila most jer je izmedju dve konstrukcije.
Ja mislim da ipak treba jos razmisliti o ovom predlogu, pre nego ga okarakterisemo kao suvisno.

Vrh