Ovih dana je u medijima aktuelna jaka kampanja i bukvalno copy-paste pamflet koji kaže kako Srbi neće da rade ugodan posao dostavljača hrane za 800 evra plate pa su poslodavci jadni, hteli ne hteli, primorani da uvoze sve i svašta iz inostranstva da bi nadoknadili te nedostatke.
Kampanja se sprovodi u sledećim glasilima:
N1,
Mondo,
Espresso,
Novosti,
Blic i
Politika. Svi do jednog valjaju isti prekopirani tekst bez ikakvog proveravanja informacija i menjanja sadržaja. Što me navodi na zaključak da je sve deo iste kampanje i agende.
Elem, pored tog poraznog otkrića i dokaza da su se svi mediji pretvorili u otvorene plaćenike, čak i oni koji sebe smatraju boljim od drugih, za razliku od lenjih nesposobnjakovića koji danas sebe nazivaju novinarima, mene nije mrzelo da u Gugl pretragu ukucam ime Stefan Šurlan. I da naletim na vest iz Hrvatske od pre 4 godine u kojoj se piše kako je snimljen dok je dogovarao smeštanje otkaza i prevara radnicima tamošnje suparničke firme.
Uberovci snimili kolegu: “Pozovemo Uber, a onda dođe 20 momaka i moji iz Trebinja…”
Vozači Ubera, koristeći vlastitu aplikaciju, snimili su telefonski razgovor jednog od svojih kolega, kako s čelnikom dubrovačkih taksista dogovara da svojim kolegama, njih oko 40, namjesti pušku i otjera iz Dubrovnika.
Vozač se u telefonskom razgovoru predstavlja kao Petar Šurlan (zapravo Stefan Šurlan), a s duge strane je Božo Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika u Dubrovniku.
Cela vest sa MaxPortal.hr sa sve audio snimkom razgovora
Ovim su na videlo isplivale dve bitne činjenice. Prvo, da su se svi mediji u Srbiji, ali svi (bar od ovih svakodnevnih) srozali na isto dno. A drugo, da priče kako ''Srbi neće da rade'' su ništa drugo do propagandna bljuvotina koju forsiraju poslodavci poput ovog gore. Koji misle da čovek treba da živi za firmu, da radi kao rob, a da se konkurencija i nadmetanje ogledaju u saplitanju, smeštanju, prebijanju, pretnjama i muljažama.