Ја бих ипак пожелео неко други да падне, но није то за ову тему.
Кад сам већ на овој теми, морам да приметим да је тзв паметни семафор на углу Милентија Поповића и Булевара Николе Тесле (дакле тамо близу ушћа) у ствари изузетно глуп семафор. Не идем баш често дуж Милентија Поповића са намером да скренем лево у БНТ ка Земуну али ово мало је било довољно да укапирам колико је глуп тај семафор. Први пута сам посмисли да можда не ради неки сензор или слично у том тренутку, али и сваки следећи пут ситуација ме била иста. Семафор даје велику предност возилима која иду БНТ, што је и нормално. У МП се чека јако дуго, можда и предуго, нисам мерио, али објективно најмање минут и по, а субјективно 10 минута, ал ајде и то је ОК ипак је БНТ мнооого прометнија и важнија. Проблем је оно што се деси кад сачекаш то зелено са 10% повећаним фондом седих длака. Обично ту чека 5-10 возила, а већ после другог се пали жуто, након чега прође још једно до два возила. Чему онда сви они сензори, џаба су секли асфалт. Седам до осам (да не кажем седамосам) секунди би било довољно да сви аутомобили прођу, при чему се саобраћају у БНТ не би нимало угорзио. Сваки пут кад сам пролазио био је ван шпица и није било никаквог разлога да се стварају репови, али ето то је достигнуће глупих семафора.