Šta je novo?

Savski trg

Naravno da ne valja, mi što nemamo srpsku zastavu ne volimo boljitke. Deo saobraćaja je otišao u Vilsonov bulevar ali definitivno da je većina gužve tu generisana železničkom stanicom.
Iako je sad protok dobar, i dalje tvrdim da je saobraćajnica trebala da bude šira zbog budućnosti, jer prostora ima.
 
Poslednja izmena:
Људи су просто изгубили потребу да иду на Савски трг. Преусмерени су токови пешака али и аутомобила.
 
Ja još nisam otišao da ga vidim od kako je "svecano" otvoren. Dolazio sam dok se gradio ali nikako da me išta odvuče u tom pravcu. Samo zagledam iz auta.
 
Mi razumni ljudi priznamo ako nam se očekivanja promene ali cinizma i izvrtanja reči pseudopatriota sakrivenih iza državnih simbola nikad ne manjka.
Ја лично сам против саобраћајног колапса зато што мрзим нашу децу и желим да Србија назадује
 
Pa dobro. Ima smisla i to da ovo bude miran lep parko-trg za majke i očeve sa bebama, malom decom ili penzionere. Ispred muzeja koji će da posećuju deca iz osnovnih i srednjih škola sa ekskurzijama. A cirkus nek bude na Savskoj promenadi...
 
Проблем је само што није више никоме успут. Овај трг нема пристојну пешачку везу ни са остатком Београда на води.
 
Ta veza sa Beogradom na vodi će biti sa obe strane bivše železničke - kod pošte jedna veza (prolaz između), i iz Karađorđeve ulice druga.

A sa druge strane bivše železničke će biti druga strana trga kao jedne velike celine ako sam dobro razumeo, jer će tu biti silazak u metro stanicu. Treba sačekati još i videti kako će biti.
 
За сад нема ни крштене везе са БАСом у одласку, а није похвална ни веза са Карађорђевом са друге стране и са делом Савске у којем постоје објекти.
 
Сада нема, слажем се. На страни ка Београду на води сада све изгледа прилично постапокалиптично. Само фали Медмекс да протутњи на некој машинчини са џиновским точковима...

Зато и кажем да треба сачекати да се све то уреди и да Београд на води самом изградњом практично дође до те друге стране бивше железничке. Онда ћемо видети како ће све бити повезано.
 
savski-trg-april2022-01.jpg
savski-trg-april2022-02.jpg
savski-trg-april2022-03.jpg
savski-trg-april2022-04.jpg
savski-trg-april2022-05.jpg
savski-trg-april2022-06.jpg
savski-trg-april2022-07.jpg
savski-trg-april2022-08.jpg
savski-trg-april2022-09.jpg
savski-trg-april2022-10.jpg
 
Aaaaa, zidići se dižu na poslednjem delu zelene površine prema Savskoj. Izgleda da sam bio u pravu da će morati tako, da bi drveće moglo nekako da se posadi...
 
Овде на ћошку станичне зграде су безвезе направили сужење пешачких комуникација.
 
Vrh